Mergi direct la conținut »
WHO'S HOT, WHO'S NOT / Lista antipedofili a avocatului Fesan vs încremenirea în timp a lui Călin Popescu Tăriceanu
Opinii Libertatea > Opinii > WHO'S HOT, WHO'S NOT / Lista antipedofili a avocatului Fesan vs încremenirea în timp a lui Călin Popescu Tăriceanu

WHO’S HOT, WHO’S NOT / Lista antipedofili a avocatului Fesan vs încremenirea în timp a lui Călin Popescu Tăriceanu

Rubrica Libertatea “Cine e tare și cine nu” punctează personajele care, în zilele anterioare, ne-au încântat sau ne-au dezamăgit.

Opinie de
Oana Dușmănescu
Toate articolele autorului

HOT: Vlad Fesan, avocat

Este cel mai bun exemplu că un om din mulțime poate mișca și schimba realitatea, dacă își dorește cu orice preț acest lucru. Avocatul din Bacău a elaborat un proiect din care s-a născut legea care permite identificarea rapidă, prin intermediul Registrului naţional automatizat, a persoanelor care au comis infracţiuni sexuale. Proiectul a fost promovat de deputatul independent Oana Bîzgan, iar legea a fost promulgată joi de președintele Klaus Iohannis.

Avocatul Vlad Fesan s-a declarat șocat de cazul unui pedofil eliberat, care patrula fără nici un obstacol prin fața unei școli.

În toamnă, când i-a venit această idee, Fesan declarase, pentru Libertatea, că interdicțiile trebuie să fie clare, astfel încât cei care au comis infracțiuni sexuale să nu se mai poată apropia vreodată de copii, să nu poată lucra în școli sau grădinițe.

Băcăuanul reprezintă un model – al conștiinței cetățeanului obișnuit, care declanșează pârghiile colaborării cu autoritățile prin simplul act al implicării și bunăvoinței.

NOT: Călin Popescu Tăriceanu, președintele ALDE

Pentru intenția încăpățânată de a rămâne cu picioarele bine înfipte într-o pășune politică autohtonă care, potrivit votului de la alegerile europarlamentare, nu mai este de multă vreme leșinată după liderul ALDE.

Dorința fostului premier de a candida la Președinția României din partea coaliției PSD-ALDE pare încremenită în timp și în ambiție unilaterală. Seamănă un pic cu povestea unui cal pe care vrei să-l duci la gârlă, să-l convingi cu vorba bună să intre în apă și să și bea din ea până la îndestulare. Lucru care se dovedește foarte greu în general și cu atât mai greu cu cât calul este mort sau undeva pe-aproape.

Prezența lui Tăriceanu face ca timpul să pară că nu mai trece, împotmolit undeva în anii 2000 sau chiar mai devreme, în ciuda procentelor mici de la urne. Popularitatea cu forța este deja enervantă, cu mari promisiuni de a deveni, în scurt timp, caraghioasă. În privința oricui, nu numai în cazul actualului președinte al Senatului.

Citește și:

WHO’S HOT, WHO’S NOT/ Imaginea fabuloasă a antrenorului de la Liverpool vs băiatul rău Morrissey

WHO’S HOT, WHO’S NOT / Performanța imbatabilului Nadal vs indiferența ministrului Dan față de propriii oameni

Close
Închide
  Close