ACTUALIZARE 12 aprilie, ora 15:55. Au fost aruncate cuvinte grele din gura lui George Cosac. Susține că rivalul său, Marius Vecerdea, are probleme psihice.

”Ce se întâmplă astăzi e un lucru extrem de grav. Cei de la Minister au apreciat declarațiile Simonei Halep și ale lui Horia Tecău. Singurii care au fost deranjați știți foarte bine cine au fost.

S-a vorbit despre falsuri și despre alte chestii la această convocare. Vă spun un lucru pe care nu l-am mai zis. În 2015, respectiva persoană (n.r. Marius Vecerdea) mi-a recunoscut că a avut probleme psihice. Din punctul meu de vedere, nu i-au trecut acele probleme.

Problema mare nu e a lui. Problema e că sunt alte persoane în jurul lui care-l iau cu atare. Federația Română de Tenis nu are dușmani, cu excepția celor care nu înțeleg acest sport”.

ACTUALIZARE 12 aprilie, ora 15:53. Adunarea Generală Extraordinară a Federaţiei Române de Tenis, cea în cadrul căreia trebuiau luate decizii pentru deblocarea situaţiei juridice, va fi reprogramată după ce, vineri, nu s-a întrunit cvorumul necesar, a anunţat preşedintele FRT, George Cosac.

În cadrul acestei Adunări Generale cei 54 de membri asociaţi trebuiau să voteze acordarea de drepturi depline şi înscrierea în actul constitutiv a celorlalţi 317 membri afiliaţi. La şedinţa de vineri au fost prezenţi însă doar 32 de membri asociaţi.

„Din păcate MTS ne impune ca acest cvorum să fie de 36 din 54 de membri asociaţi. Asta în condiţiile în care toată lumea tenisului ştie că între cele 54 sunt cel puţin 8 cluburi care nu mai există. Printre ele Progresul Bucureşti, Felix Baia Mare, Locomotiva Bucureşti şi aşa mai departe. Dacă MTS ar fi acceptat statutul federaţiei care precizează clar că în anumite condiţii aceste cluburi nu pot fi luate în calcul, atunci azi am fi avut cvorum. Pentru că azi am avut 33 de persoane, dar una dintre ele, persoană publică, spre ruşinea dânsului a fugit tocmai pentru a crea o anumită problemă. Nu vreau să îi pronunţ numele, pot să spun doar că a invocat unele probleme medicale”, a spus Cosac.

Cel care a plecat de la Adunarea Generală era tatăl Mihaelei Buzărnescu, Mihai, reprezentantul legal al liceului Mircea Eliade, care e în tabăra lui Marius Vecerdea, marele contestatar al actualei conduceri de la FR Tenis.

Continuă haosul de la FR Tenis. Adunarea Generală Extraordinară, reprogramată din lipsă de cvorum. Plângere penală contra lui Cosac

Antrenorul Mihai Buzărnescu

„Azi au fost 32 de membri asociaţi prezenţi, deci mai mult de 50%+1, s-a hotărât să mai convocăm în termenul prevăzut în statut încă o Adunare Generală Extraordinară. Deci între 13 şi 45 de zile vom mai avea o Adunare Generală. Ne vom întâlni în cadrul Consiliului Director şi împreună cu cei care au fost de acord vom stabili o dată anume. Cele 8 cluburi desfiinţate ar fi trebuit să meargă să fie scoase din registrul de la tribunal. Să vedem ce se va întâmpla. Sperăm ca acele cluburi care au boicotat azi această Adunare Generală Extraordinară să revină la gânduri mai bune şi împreună să ducem mai departe această federaţie”, a adăugat preşedintele FRT.

”FRT a pierdut două milioane de euro”

Acesta a menţionat că Federaţia Română de Tenis a pierdut într-un an şi jumătate aproximativ două milioane de euro din finanţarea de la Ministerul Tineretului şi Sportului.

„Noi sperăm să se rezolve cât mai repede această situaţie. Orice om îşi dă seama că e nevoie de această finanţare de la Ministerul Tineretului şi Sportului. Noi vom scoate în mass-media anumite discuţii între cei care boicotează Federaţia Română de Tenis să vedeţi că e un adevărat complot. Pe ei nu îi interesează de conducere, pentru că noi, conducerea, nu suntem remuneraţi. Ei boicotează activitatea tenisului şi nu îşi dau seama că orice performanţă a unui copil duce la o activitate mai bună şi la Baia Mare, şi la Craiova, şi la Constanţa, peste tot. Noi de un an şi jumătate nu avem niciun ban de la MTS, dar chiar şi aşa FRT şi-a desfăşurat tot calendarul competiţional. Noi mergem mai departe cu tot boicotul şi ameninţările lor. Federaţia Română de Tenis a pierdut din finanţare în acest an şi jumătate cam 2 milioane de euro. Ca să nu mai punem la socoteală prejudiciul de imagine. Ce se întâmplă azi este extrem de grav. Dar Federaţia Română de Tenis nu a făcut niciun împrumut”, a explicat Cosac.

”Unii nu înțeleg acest sport”

„Cei de la Ministerul Tineretului şi Sporului au spus că toţi cei din familia tenisului românesc trebuie să pună umărul la rezolvarea acestei situaţii. FRT nu are duşmani, cu excepţia unora care nu înţeleg acest sport. Inclusiv foştii miniştri în perioada cărora nu am primit finanţare au fost invitaţi la meciurile de Fed Cup sau Cupa Davis. Noi invităm lumea să vadă cât de greu se organizează o astfel de întâlnire, dar şi vizibilitatea şi performanţele celor din lumea tenisului”, a mai spus George Cosac.

Conform statutului, cei 54 de membri asociaţi trebuie să voteze acordarea de drepturi depline şi înscrierea în actul constitutiv a celorlalţi 317 membri afiliaţi ai Federaţiei Române de Tenis. După înscrierea în actul constitutiv a celor 317 membri afiliaţi va fi convocată o nouă Adunare Generală în cadrul căreia vor avea loc alegeri pentru funcţiile de preşedinte, vicepreşedinţi şi membri ai Comitetului Executiv.

ACTUALIZARE 12 aprilie, ora 11.40. La București, la Centrul Național de Tenis din București se adună cluburile afiliate, în vederea realizării cvorumului, pentru Adunarea Generală Extraordinară a FRT. În paralel, la Sibiu se strânge opoziția, care urmează să fie informată despre procesele câștigate în instanță contra actualei conduceri.

Între timp, pe numele președintelui George Cosac a apărut prima plângere penală formulată de revoluționarul sibian Marius Vecerdea. Printre acuze, faptul că l-ar fi indus în eroare pe judecătorul Liviu Făget, de la Tribunalul București, care i-a înscris primul mandat ca șef al federației.

 

În campanie a fost folosită și Simona Halep, care a cerut guvernanților să soluționeze problema, precum și Horia Tecău. Doar că Halep, în loc să militeze pentru respectarea legilor și a hotărârilor judecătorește care spun că actuala stare de lucruri de la federație nu este în regulă, a trimis un mesaj care a deranjat MTS.

Asta în timp ce ministrul Bogdan Matei era luat de mână și dus pentru o fotografie la Ion Țiriac, implicat în scandalul de la FRT. ”Cum vine asta? Mă duci la Țiriac, apoi o pui pe Halep să dea mesaj împotriva Guvernului?”, este reproșul lui Matei pentru Cosac.

Simona Halep a cerut voie jucătoarelor din echipa de Fed Cup să vorbească în numele lor, mulțumită că FR Tenis a achitat prima de 20.000 de euro de persoană pentru calificarea în semifinalele Fed Cup. De parcă suma era dată din buzunarul lui Cosac, și nu erau produși de sportive.

ACTUALIZARE 10 aprilie. Pe site-ul federației de specialitate a fost postat, astăzi, un comunicat, în fapt un apel la ”unire” adresa membrilor afiliați care ar trebui să vină la ședința de peste două zile. Prilej cu care este ”mitraliat” opozantul Marius Vecerdea. Asta după ce multe cluburi nu sunt de acord cu convocatorul pentru ședința de peste două zile, deoarece n-ar fi, din nou, respectată legea (există cluburi care nu-și recunosc semnătura pe tabel), iar unele cluburi ar fi în neregulă, precum cel deținut de Florin Segărceanu, căpitan nejucător al echipei de Fed Cup. Segărceanu a semnat pe convocator, dar n-ar mai avea funcție oficială în clubul său de ceva vreme.

Iată postarea federației:

”Așa cum a văzut o lume întreagă, în Cehia, la ultimul meci al echipei Naționale feminine de Fed Cup, care s-a calificat în semifinalele Grupei Mondiale, atunci când suntem împreună, uniți, ca o echipă, suntem cei mai buni!

Federația Română de Tenis a fost înființată în 1929, cunoscând în decursul anilor succese excepționale care au adăugat plus-valoare României.

Fractura pe care o vor unii acum, între membrii asociați și membrii afiliați, din cauza unor erori birocratice începute și perpetuate din 2001, nu duce decât la dezbinare și la o federație slabă!

Pentru o Federație puternică, cu legitimitate și reprezentativitate, acum este momentul să lăsăm la o parte orgoliile, să dăm dovadă de discernământ și rațiune, și să nu lăsăm să primeze interesele proprii ale unora.

Federația trebuie să fie a tuturor membrilor, asociați, afiliați, toți parte a familiei tenisului românesc.

Federația Română de Tenis are nevoie de unitate, acum mai mult decât oricând. FRT, împreună cu MTS, trebuie să asigure dezvoltarea tenisului românesc, iar pentru aceasta avem nevoie de implicarea financiară a statului român pentru susținerea programelor destinate copiilor, juniorilor, seniorilor, celor de la wheelchair tennis și cluburilor care organizează competiții.

Haideți, așadar, să conlucrăm și, împreună, să devenim mai puternici!

P.S. Vă prezentăm, succint, două momente importante din activitatea lui Marius Vecerdea care demonstrează, fără echivoc, duplicitatea lui.

1. În 2016, la Adunarea Generală Extraordinară a FRT, Marius Vecerdea, împreună cu câțiva apropiați, părăsește sala pentru a nu mai exista cvorum, în momentul în care s-a propus aprobarea unui nou Statut al Federației Române de Tenis, unul adaptat cerințelor actuale și în deplină concordanță cu legile și cerințele Ministerului Tineretului și Sportului.

2. În 2018, în cadrul unei alte Adunări Generale, Marius Vecerdea cere să se menționeze în mod expres în procesul verbal al ședinței că este împotriva excluderii unui număr de 122 de cluburi, propuse spre excludere pentru neîndeplinirea obligațiilor prevăzute în statut”.

Răspunsul lui Vecerdea a venit pe Facebook:

ACTUALIZARE 4 aprilie. FRT a anunțat pe site-ul oficial convocarea Adunării Generale Extraordinare pentru data de 12 aprilie 2019, ora 12:00. Comunicatul integral:

Catre,

Membrii semnatari ai Actului Constitutiv ai Federatiei Romane de Tenis

Avand in vedere solicitarile transmise de un numar de 28 de structuri sportive (anexate), semnatare ale Actului Constitutiv al Federatiei Romane de Tenis (FRT) , de convocare a unei adunari generale extraordinare a FRT si raspunsul Ministerului Tineretului si Sportului nr. 2561/11.03.2019 cu privire la aceste solicitari, in conformitate cu prevederile art. 25 alin .4), art. 28, art.30 alin.1) din Statutul Federatiei Romane de Tenis, FRT cu sediul in Bucuresti, str. Vasile Conta, nr. 16, sector 2, procedeaza la transmiterea urmatorului CONVOCATOR initiat de cele 28 de structuri sportive, pentru convocarea

ADUNARII GENERALE EXTRAORDINARE (denumita in continuare „AGE”) A FEDERATIEI ROMANE DE TENIS ,

dupa cum urmeaza:

Data desfasurarii AGE: Vineri, 12 aprilie 2019, ora 12.00;
Locul desfasurarii AGE: Centrul National de Tenis, Bucuresti, sector 2, str. Pierre de Coubertin nr. 11.
Ora 11.00 a.m.: verificarea prezentei delegatilor cu mandate scrise in original emise de membri semnatari ai actului constitutiv al FRT, in conformitate art. 26 si art. 27 alin. 5 din Statutul FRT.

Ordinea de zi a Adunarii Generale Extraordinare:
1. Desemnarea persoanelor care vor intocmi procesul verbal al AGE, in conformitate cu art.27 alin 5 din Statutul FRT.

2. Desemnarea membrilor Comisiei de validare a votului in cadrul AGE, conform art.27 alin 5 din Statutul FRT.

3. Prezentarea situatiei numerice a delegatilor cu drept de vot, comunicarea listei nominale a acestora si situatia indeplinirii cvorumului obligatoriu pentru desfasurarea AGE, in conformitate cu art. 27 alin 5 si art. 30 alin 1 din Statutul FRT

4. Modificarea Actului Constitutiv al FRT prin ratificarea afilierilor definitive si inregistrarea tuturor membrilor afiliati definitiv prin hotararile adoptate in Adunarile Generale desfasurate in perioada 2002 pana in prezent.

5. Desemnarea persoanei imputernicite sa intreprinda demersurile necesare, in fata tuturor autoritatilor, institutiilor si instantelor competente, pentru ducerea la indeplinire a hotararii Adunarii Generale Extraordinare, sa semneze toate documentele necesare pentru efectuarea mentiunilor, inclusiv a Actului Constitutiv modificat si sa indeplineasca orice alte formalitati cerute de lege si de Statutul FRT in acest scop, in conformitate cu dispozitiile legale in vigoare;

6. Aprobarea procesului verbal oficial al Adunarii Generale Extraordinare, conform art 34 alin. (2) litera p) din Statutul FRT.”

E. In conformitate cu art. 26 alin 2) din Statutul FRT, delegatiile persoanelor desemnate de catre membrii asociati pentru a participa la Adunarea Generala Extraordinara, se comunica Executivului FRT prin adresa scrisa, fax sau e-mail, semnata si stampilata de membrul asociat, la Centrul National de Tenis al FRT situat in str. Pierre de Coubertin, nr.11, sector 2, Bucuresti, respectiv la numarul de fax 021.3245329 sau adresa de e-mail [email protected], pana cel mai tarziu pe data de 07.04.2019, orele 24.00.

Director General,

Răzvan ITU

CONVOCATORUL ESTE DISPONIBIL AICI

ACTUALIZARE 26 martie 2019. Întâlnirea Cosac – Bogdan vine chiar în ziua în care a apărut motivarea sentinței în care instanțele de judecată pulverizează actuala conducere a federației. Sentința judecătorească a Tribunalului București a anulat Adunările Generale de Alegeri ale FRT din 02.11 și 17.11.2017.

ACTUALIZARE 26 martie 2019, ora 20.30. MTS confirmă varianta lansată de ”Liberatea” în articolul publicat pe 8 marie: la FR Tenis va avea loc Adunare Generală Extraordinară, pentru modificarea actului constitutiv al instituiției și pentru a avea loc noi alegeri. Asta în tentativa de a încerca deblocarea situației juridice, una în care conducerea aleasă nu este recunoscută de instanțe, după ce nu s-au respectat normele și avizele ministerului.

”Avem vești bune pentru lumea tenisului!

Ministrul tineretului și sportului, Bogdan Matei, s-a întâlnit marți cu președintele FRT, George Cosac, care l-a informat asupra faptului că 28 de membri asociați ai federației au solicitat convocarea unei Adunări Generale extraordinare, pentru modificarea actului constitutiv al FRT. Ministrul Matei Bogdan și președintele George Cosac fac apel la membrii asociați să participe și să contribuie astfel decisiv la deblocarea situației juridice a FRT.

“Am avut în ultima vreme o serie de întâlniri și discuții cu cei din conducerea Federației Române de Tenis. Atât eu personal, cât și colegii mei din MTS, ne dorim cu toții rezolvarea și clarificarea situației federației, pentru că este păcat ca un sport atât de important să nu aibă finanțare, iar sportivii să sufere din cauza acestei piedici. Facem cu toții eforturi și toate demersurile legale pentru depășirea acestei situații dificile pentru tenisul românesc și sper ca sportul alb să revină cât mai curând la condițiile normale de desfășurare a activității”, a spus ministrul Bogdan Matei. Mesajul a apărut în jurul orei 19.00, pe pagina de Facebook a MTS. Este atașată o fotografie în care apar Cosac și Matei.
Continuă haosul de la FR Tenis. Adunarea Generală Extraordinară, reprogramată din lipsă de cvorum. Plângere penală contra lui Cosac

////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Cu o conducere nerecunoscută de instanțele civile și existând pe rol un proces în care Opoziția cere anularea Adunării Generale în care au fost aleși George Cosac și oamenii lui de încredere, FR Tenis se află în situația în care nu primește de doi ani finanțare de la Buget. Federalii se plâng că MTS este cel care nu dorește deblocarea situației. De asemenea, îl arată cu degetul pe liderul revoluționarilor, Marius Vecerdea, patronul clubului sibian Pamira și finul președintelui Klaus Iohannis.

”În urmă cu o săptămână, mai exact vinerea trecută, 28 de cluburi (jumătate plus unu dintre cele afiliate – 54) au solicitat ministerului convocarea unei Adunări Generale Extraordinare pentru modificarea actului constitutiv și pentru înregistrarea tuturor membrilor afiliați la Tribunal. Ministerul trebuie să-și dea acordul, să specifice condițiile de desfășurare: cum se convoacă, cine are drept să participe și cine să voteze”.

Fără avizul MTS, nu se poate face nimic. Apoi, se va organiza, la un anumit interval de timp, o lună-două, Adunarea Generală pentru alegeri. Asta e foaia de parcurs”, spune, sub protecția anonimatului, un membru al Consiliului Director al FR tenis, aflat sub tirul unuia dintre memebri afiliați, Marius Vecerdea, care a și trimis la ITF o hârtie în care reclamă conducerea federație pentru că nu ar respecta hotărâri definitive ale instanțelor. Scopul solicitării celor 28 de cluburi este lămurirea situației juridice și organizarea de noi alegeri.

”Ministerul poartă vina”

”În acest moment, sunt patru probleme la federație: actul constitutiv, făcut în 2001, statutul, cluburile afiliate și conducerea. Pe domnul Vecerdea îl interesează doar ultimul punct, cel cu conducerea, să-l schimbe pe Cosac și să vină altul. El spune că nu vrea să candideze, dar câți n-au fost cei care au spus că nu candidează, apoi au venit cu mesaje de genul: «Au tras cluburile de mine și m-am decis să candidez»?”, afirmă respectivul.

”Domnul Vecerdea nu dorește cu adevărat să rezolve problemele, are o problemă personală, pe care n-o înțeleg, că este cu George Cosac, că este față de cei trei care conduc (n.r. – George Cosac, Răzvan Itu, Adrian Marcu). Acum, federația are o conducere legitimă, care reprezintă cluburile asociate și afiliate. E adevărat însă că, prin decizia instanțelor, este o conducere nerecunoscută de terți.

Din punctul meu de vedere, ministerul poartă vina, înaintea lui Vecerdea, și trebuie să lămurească situația. Ministerul a avut tot timpul o poziție oscilantă. Când s-a băgat, s-a spus că de ce s-a băgat, iar când nu s-a băgat, de ce a făcut-o. MTS nu dă bani federației, pentru că nu vrea să riște. Domnul Vecerdea este interesat doar să-i numească infractori pe cei din conducere. Ar menține situația la fel, legat de celelalte trei probleme indicate mai devreme. Nu face decât să se izoleze”.

Turneele lui Vecerdea, sabotate?

Comitetul Director al federației a aprobat, pe 1 martie, calendarul compertițional intern pentru anul 2019. Din țintar au dispărut competițiile organizate la Sibiu de către clubul sibian Pamira, deținut de Vecerdea. Ardeleanul reclamă un act de sabotaj din partea federației împotriva căreia luptă. ”Comisia de Competiții din cadrul federației, care stabilește calendarul, avea trecute 8 turnee în Sibiu. Când a ajuns la vot, turneele pe care le organizez au dispărut. Mă sună părinții, să mi se plângă”, reclamă Vecerdea. Cei din Comitetului Director se apără: ”Noi am aprobat ce am primit de la comisie, nu este vina noastră. Domnul Vecerdea să vorbească la comisie”.

Jianu și Paloși, victime colaterale

”Libertatea” a adresat un set de întrebări către MTS, urmând să publice răspunsul instituției atunci când îl va primi. Una dintre întrebări se referă la solicitarea celor 28 de cluburi privind organizarea Adunării Generale Extraordinare. A doua privește situația juniorului Filip Jianu, semifinalist la Australian Open 2019. Jianu, clasat pe locul 5 în lume în topul juniorilor, are de primit o sumă de bani de la MTS, ca urmare a titlului european cucerit anul trecut, în proba de dublu (alături de Ștefan Paloși). Numai că blocajul dintre minister și federația de specialitate îl împiedică să intre în posesia sumei pe care o merită. Aflat sub contract cu IMG Academy, Jianu nu are antrenor propriu, pentru că nu-și permite un astfel de cost, iar banii de la minister i-ar fi de folos, pentru continuarea pregătirii.

Unde merg banii Simonei Halep

Și situația premierii echipei de Fed Cup este în ceață. ”Comitetul Director aprobă sumele, iar federația încheie contractele. M-a surprins ce a spus Halep, anume că nu ridică banii de la federație. Acei bani sunt oferiți de ITF doar pentru Fed Cup, nu poți fi folosiți în alt scop. Din ce știu, cel care semnează pentru bani este vicepreședintele Răzvan Itu. Dacă nu ridică banii, Halep trebuie să precizeze unde merg acele sume. Lămuriți cu domnul Itur”, ne îndeamnă sursa din Comitetul Director.

Conducerea FR Tenis n-a putut fi contactată, pentru a oferi un punct de vedere oficial în legătură cu temele abordate în acest articol. Din câte se pare, președintele George Cosac este în Franța, pentru a stabili detalii de organizare pentru meciul din semifinalele Fed Cup (România joacă, la Rouen, pe 20-21 aprilie), iar ”vicele” Răzvan Itu se află în Anglia, chemat, se pare, la raport de ITF, după scrisoarea lui Marius Vecerdea. 


FOTO Luca Reghecampf e într-o relație cu o fostă gimnastă din lotul României! Cine i-a dat de gol
PARTENERI - GSP.RO
FOTO Luca Reghecampf e într-o relație cu o fostă gimnastă din lotul României! Cine i-a dat de gol
BOMBĂ! Câți bani primește Monica Gabor după divorțul de Mr. Pink. Surpriză colosală, nimeni nu se aștepta la asta
Playtech.ro
BOMBĂ! Câți bani primește Monica Gabor după divorțul de Mr. Pink. Surpriză colosală, nimeni nu se aștepta la asta
Mărturiile cutremurătoare ale singurilor supravieţuitori ai tragediei de pe Siret: "Îi vedeam pe toţi că se scufundă"
Observatornews.ro
Mărturiile cutremurătoare ale singurilor supravieţuitori ai tragediei de pe Siret: "Îi vedeam pe toţi că se scufundă"
Horoscop 3 august 2021. Taurii pot descoperi soluții pentru probleme cu care își bat capul de mai multe luni
HOROSCOP
Horoscop 3 august 2021. Taurii pot descoperi soluții pentru probleme cu care își bat capul de mai multe luni
Ce s-a aflat despre cei 5 tineri care s-au înecat în Siret. Claudiu, de 14 ani, a murit încercând să-și salveze prietenii
Știrileprotv.ro
Ce s-a aflat despre cei 5 tineri care s-au înecat în Siret. Claudiu, de 14 ani, a murit încercând să-și salveze prietenii
Cum a ajuns o tânără speranţă a ţării în sport vedetă în filme pentru adulţi. "Când i-am spus mamei, a fost şocată"
Telekomsport
Cum a ajuns o tânără speranţă a ţării în sport vedetă în filme pentru adulţi. "Când i-am spus mamei, a fost şocată"
(Publicitate) BestSecret - Super-oferte la haine și accesorii. Reduceri de până la 80%
PUBLICITATE
(Publicitate) BestSecret - Super-oferte la haine și accesorii. Reduceri de până la 80%