Mergi direct la conținut »
Acuzați că tolerează dopajul, rușii susțin că au situația sub control
Alte sporturi Libertatea > Sport > Alte sporturi > Acuzați că tolerează dopajul, rușii susțin că au situația sub control

Acuzați că tolerează dopajul, rușii susțin că au situația sub control

Suspectați în ultimul timp că tratează dopajul cu superficialitate, rușii au reacționat imediat. Ei susțin că efectuează circa 20.000 de teste pe an și că dispun de un nou laborator antidoping, la Moscova, care respectă normele internaționale.

Presa din Europa a făcut o serie de dezvăluiri legate de dopajul din Rusia, motiv pentru care autoritățile din această țară au ținut să reacționeze. Potrivit ministrului Sporturilor Vitali Mutko, procentajul sportivi dopați nu este mai ridicat în țara din estul Europei față de cel din alte părți ale Europei. ”Numai 2% dintre atleții noștri au fost depistați pozitiv. În ultimii cinci ani, Rusia a făcut eforturi colosale în lupta de combatere a folosirii substanțelor interzise de către sportivi”, a declarat acesta, amintind că Agenția Antidoping Rusă (Rusada) efectuează anual circa 20.000 de teste anual. Acestea sunt făcute într-un nou laborator, în Moscova.

Luna aceasta, Vitali Stepanov (32 de ani), care a lucrat la Rusada, a făcut o serie de declarații, alături de soția lui, specialistă în proba de 800 m, prin care susținea existența dopajului generalizat în Rusia. Alte acuzații de acest fel au fost făcute publice de presa din Vest, în urma lor Valentin Balakniciev, președintele Federației Ruse de Atletism, demisionând – același lucru l-a făcut și Valentin Maslakov, antrenor la același for.

Nici un comentariu.

Comentează

Close
Închide
  Close