Mergi direct la conținut »
Borcea a schimbat penitenciarul și s-a pus pe muncă. Ce face fostul acționar dinamovist după gratii
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal

Borcea a schimbat penitenciarul și s-a pus pe muncă. Ce face fostul acționar dinamovist după gratii

Cristi Borcea a schimbat penitenciarul: a fost transferat de Penitenciarul Poarta Albă la Jilava, unde a fost cazat, în regim deschis, într-o cameră de patru persoane şi se ocupă de curăţenie, potrivit unor surse din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP), citate de news.ro.

Deţinutul Cristi Borcea, condamnat în „Dosarul Transferurilor”, a fost adus, recent, la Penitenciarul Jilava, unde îşi execută pedeapsa în regim deschis.

A trecut la curățenie

Sursele citate au precizat că acesta a fost cazat în aceeaşi cameră în care a stat şi la începutul acestui an şi în care se află alţi trei deţinuţi, condamnaţi pentru fapte uşoare. Borcea a cerut să muncească şi a trecut deja pe la Comisia de muncă a închisorii, de unde a primit sarcina să se ocupe de curăţenie, în interior.

Cu aproape un an în urmă, Borcea s-a aflat în mijlocul unui scandal legat de unele privilegii pe care le-ar fi avut în perioada în care se afla la Penitenciarul Poarta Albă. Corpul de Control al Ministrului Justiţiei a întocmit un raport, în urma unei verificări dispuse de ministrul Justiţiei, Raluca Prună, din care a reieşit că deţinutul Borcea avea parte de un regim preferenţial. Acesta vorbea zeci de minute la telefon chiar şi după ora 22.00, când se dădea stingerea şi ar fi beneficiat şi de mult mai multe vizite decât cele trei întâlniri lunare prevăzute de lege.

În urma anchetei, au fost sesizate Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa dar şi comisia de disciplină din Ministerul Justiţiei.

Un spital a comandat substanțe psihotrope în exces, chiar și de 40 de ori mai multe. Antidrogul a intrat pe fir
Recomandări
Un spital a comandat substanțe psihotrope în exces, chiar și de 40 de ori mai multe. Antidrogul a intrat pe fir
 

În prezent, Borcea execută pedeapsa de şase ani şi patru luni pe care a primit-o în dosarul Transferurilor. Săptămâna aceasta el a fost condamnat și pentru dare de mită în dosarul judecătoarei Geanina Terceanu

Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti l-au condamnat, joi, pe Cristian Borcea, la şapte ani şi zece luni de închisoare, în timp ce fraţii Ioan şi Victor Becali au luat câte şapte ani şi patru luni, respectiv cinci ani şi opt luni. Borcea a primit pedeapsa cea mai aspră, deoarece, spre deosebire de fraţii Becali, nu şi-a recunoscut fapta. Aceste condamnări nu sunt însă definitive.

Close
Închide
  Close