Mergi direct la conținut »
Contractul lui Anghel Iordănescu a fost prelungit pe sub masă: selecționer la secret! ^Subiectul primelor de calificare este încă tabu!
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > Contractul lui Anghel Iordănescu a fost prelungit pe sub masă: selecționer la secret! ^Subiectul primelor de calificare este încă tabu!

Contractul lui Anghel Iordănescu a fost prelungit pe sub masă: selecționer la secret! ^Subiectul primelor de calificare este încă tabu!

Federația Română de Fotbal i-a prelungit contractul selecționerului Anghel Iordănescu (65 de ani), în ședința de joi a Comitetului Executiv. Înțelegerea nu a fost însă prezentată în ședință, pentru a putea fi votată în cunoștință de cauză, așa cum prevede regulamentul de funcționare al forului federal.

Au fost doar vorbe spuse, la final, de către președintele FRF Răzvan Burleanu. ”A fost votată în unanimitate prelungirea contractului de selecționer al lui Anghel Iordănescu și a stafului său tehnic.Condițiile financiare sunt la fel ca până acum, iar contractul este valabil până în luna iulie, imediat după terminarea Campionatului European”, a zis, după ședință, Răzvan Burleanu. Iordănescu are un salariu lunar de 10.000 de euro, după unele surse, sau 20.000 de euro, după altele.

Un membru mai curajos din Comitetul Executiv, for aflat la cheremul șefilor FRF, reclamă situația: ”Ni s-a cerut doar OK pentru prelungirea contractului selecționerului, dar nu ni s-au arătat termenii contractului, așa cum ar fi trebuit. Este o măgărie! Orice sumă care depășește 50.000 de euro trebuie supusă aprobării Comitetului Executiv. Ca să fie o plată mai mică de 50.000 de euro, Iordănescu ar trebui să fie plătit cu 4.000 de euro pe lună, ceea ce nu e credibil”.

Mircea Sandu, fost tartore al ”Casa Fotbalului”, susține că pactul cu Iordănescu trebuie prezentat în forul federal, findcă vorbele nu pot fi luate în calcul: ”Membrii Comitetului Executiv trebuie să fie informați, ca să poată aproba în cunoștință de cauză, despre orice sumă mai mare de 50.000 de euro. Orice altă situație înseamnă abuz în serviciu din partea celor care conduc”.

N-au bani pentru prime?

La ședința de joi a CEx n-a fost pus pe ordinea de zi și subiectul care ”arde”, cel al primelor pentru calificarea la EURO 2016. Un motiv ar fi dat de faptul că FRF nu are toți banii necesari efectuării premierilor. ”Ca să pot plăti primele de calificare, eu mă împrumutam la bănci. Am luat credite. Fiindcă UEFA îți dă înainte de turneul final doar 2.000.000 de euro din suma minim garantată, care depășește cu un pic 8.000.000 euro. Diferența intră în conturi în octombrie-noiembrie 2016, iar primele de calificare trebuie date înainte de competiție, iar 2.000.000 de euro nu ajung pentru asta. Acum, cine să se ia de gât cu conducerea FRF pentru prime? Eu am aveam în cârcă mastodonți ca Hagi, Popescu, Lupescu, Stelea! Acum, cine să se bată pentru drepturile echipei? Raț?”, spune ”Nașul”.

Close
Închide
  Close