MENIU CAUTĂ
09 Iul. 2018 19:19

Croatul Vida a scăpat de suspendare și poate juca în semifinala cu Anglia. Cine a fost sacrificat

Distribuie

Croatul Vida a scăpat de suspendare și poate juca în semifinala cu Anglia. Federaţia croată de fotbal (HNS) a cerut scuze oficialilor ruşi pentru înregistrarea în care apare jucătorul Domagoj Vida după partida contra Rusiei din sferturile Cupei Mondiale 2018, menţionând că l-a concediat pe membrul delegaţiei sale care a postat pe reţelele de socializare filmuleţul cu spusele fundaşului său.

După calificarea ţării sale, jucătorul de 29 de ani a strigat „Glorie Ucrainei!”, într-un video postat de fostul internaţional croat Ognjen Vukojevic. Cei doi jucători au evoluat în cursul carierei la clubul ucrainean Dinamo Kiev. În înregistrare, Vukojevic adaugă: „Această victorie este pentru Dinamo Kiev şi pentru Ucraina! Tot înainte Croaţia!”.

”HNS menţionează că Ognjen Vukojevic a fost concediat şi i s-a retras acreditarea pentru CM. HNS cere scuze Rusiei pentru comportamentul celor doi”, se arată într-un comunicat al Federaţiei croate.

După ce a examinat înregistrarea, FIFA a decis să-l sancţioneze pe Vida cu un simplu avertisment.

Federaţia de fotbal de la Zagreb a cerut scuze opiniei publice din Rusia pentru „actul unui membru al delegaţiei croate”.

Vukojevic şi Vida „şi-au cerut de asemenea scuze pentru mesajele lor care nu aveau ca scop să transmită mesaje politice, dar au putut fi înţelese în acest fel”, a indicat comunicatul HNS.

Vida a marcat un gol în prelungirile meciului cu echipa ţării gazdă (2-2 după prelungiri, 4-3 cu Rusia la loviturile de departajare). Acelaşi Vida a transformat lovitura sa de departajare.

Mai mulţi parlamentari ruşi au cerut FIFA sancţiuni severe împotriva Croaţiei.

„Glorie Ucrainei” este un slogan al revoluţiei proeuropene care a dus la destituirea preşedintelui ucrainean Viktor Ianukovici în 2014 şi la o gravă criză în relaţiile dintre cele două ţări vecine.

Revoluţia a fost urmată de anexarea peninsulei ucrainene de Crimeea de către Rusia şi de izbucnirea unui conflict între forţele guvernului de la Kiev şi separatiştii proruşi în estul Ucrainei, conflict soldat cu peste 10.000 de morţi.

Croaţia va juca miercuri seara, ora 21:00, contra Angliei în semifinalele turneului final.


Citește și: INVESTIGAȚIE EXCLUSIVĂ/Borcea s-a îmbogățit în închisoare. Culmea afacerilor: A vândut gaz lichefiat până și Penitenciarului Poarta Albă, unde a fost închis

Comentarii