Mergi direct la conținut »
EXCLUSIV / Dovada că Daniel Jianu, reprezentantul MTS, a fost la Rouen. Directorul controlează 10 dintre cele 54 de cluburi care vor vota la alegeri
Alte sporturi Libertatea > Sport > Alte sporturi > EXCLUSIV / Dovada că Daniel Jianu, reprezentantul MTS, a fost la Rouen. Directorul controlează 10 dintre cele 54 de cluburi care vor vota la alegeri

EXCLUSIV / Dovada că Daniel Jianu, reprezentantul MTS, a fost la Rouen. Directorul controlează 10 dintre cele 54 de cluburi care vor vota la alegeri

Libertatea a intrat în posesia fotografiei care îl leagă pe reprezentantul ministerului, directorul Florin Jianu, de președintele FRT, George Cosac. Imaginea surprinsă la Rouen, cu ocazia meciului de Fed Cup Franța - România, a ajuns azi în minister și a iscat scandal.

După ce ziarul a publicat sâmbătă, pe site, informația că MTS are doi oameni la Rouen, a doua zi, după victoria Simonei Halep cu Caroline Garcia, Jianu a decis să ”iasă de la cutie” și să se afișeze cu George Cosac. 

Libertatea a mai scris că situația juridică a ministerului nu-i permite lui Cosac să reprezinte federația în competițiile oficiale, potrivit unor decizii definite ale instanțelor de judecată. Cu alte cuvinte, România nu avea aviz de reprezentative la întâlnirea de Fed Cup cu Franța. 

Pentru a intra în legalitate, FRT a apelat la ajutorul MTS, ca să poată folosi numele, imnul, stema și steagul (există o lege care obligă federațiile să ceară de la minister, înaintea întrecerilor internaționale, acceptul de a folosi însemnele țării).

Deși statul a oprit finanțarea la tenis, din pricina ilegalităților identificate de instanțe, ministerul a avut doi oameni la dineul oficial, de joi seară.

Astfel, la Rouen au ajuns Daniel George Jianu, director general în cadrul Departamentului Sport din MTS, și consilierul ministrului, Andrei Nourescu, un fost jurnalist cu apucături de globetrotter pe bani publici rămas din mandatul Ioanei Bran.

”Combinatorul” din minister

Revoltați de fotografia cu Jianu și Cosac pozați ca ”prieteni la toartă”, deși ministerul ar trebui să fie echidistant și oamenii săi sunt obligați prin lege să se cazeze separat și din fonduri proprii la deplasările externe, oamenii din MTS au început să vorbească pentru ”Libertatea”. Și promit dezvăluiri spectaculoase.

”Acest Jianu este cel care învârte totul prin minister, drenează banii. El este cel care îi împarte către directorii de cluburi. La alegerile de la FRT, 10 cluburi dintre cei 54 de membri cu drept de vot aparțin de minister.

Cluburile respective sunt Olimpia București, CSM Unirea Focșani, Dunărea Galați, Atletic Roman, CSM Craiova, CSM Timișoara, Mureșul Târgu Mureș, CSM Sibiu, SCM Bacău și CSM Onești.

Alte 18 cluburi sunt ale Ministerului Educației, unul este al Internelor, unul al Armatei și alte 24 sunt private. Așadar, cum să nu-i facă marcaj Cosac lui Jianu, știind că MTS are 10 voturi la alegerile viitoare de la federație?”, descriu situația oficiali din instituție.

Bani de la fin către naș?

Și nu este totul. ”Nașul de cununie al lui Jianu este un anumite Aurel Pătru, antrenor de karate la CS Dinamo și conducător pe la diverse federații de sporturi de contact. Luați primele acordate în ultimii doi ani de minister către federațiile de karate, kempo și alte sporturi de contact și faceți legătura.

Numai în 2017 s-a dat o primă de un milion de euro. De ce credeți că ține ministerul în brațe atâtea ramuri de karate? Ca să le premieze pentru sutele de medalii pe care le cuceresc la Europene și la Mondiale, iar banii să ajungă la cine trebuie”, acuză, revoltați, angajații ministerului.

AICI, CV-ul lui Aurel Pătru de pe site-ul CS Dinamo.

Citește și:

Ion Țiriac, președinte interimar la Federația Română de Tenis? Cum îl strigă Halep în privat și de ce n-a asistat la meciurile de duminică de la Rouen

 

 

 
 
Close
Close
Închide