”Viitorul merită mai mulți jucători la lot, dar probabil naționala e prea puternică”Suntem mulțumiți că Cicâldău e convocat, în viitor probabil vor fi mai mulți. Cred că Viitorul merită mai mulți jucători la lot. Suntem campioana României, suntem pe locul 3, dar probabil naționala României e prea valoroasă ca să fie convocați jucători de la Viitorul”, a declarat Gică Hagi, la finalul meciului Viitorul – Poli Iași 1-0.

Reprezentativa României va disputa ultimele jocuri de pregătire înaintea debutului în Liga Națiunilor UEFA. Pe 31 mai, de la ora 17:00, pe stadionul Hartberg din Austria, tricolorii vor întâlni Chile, urmând ca pe 5 iunie, de la ora 20:30, pe stadionul „Ilie Oană” din Ploiești, să joace împotriva Finlandei.

„Nu sunt ochi pentru noi, suntem prea mici ca să fim băgaţi în seamă. Un singur jucător de la Viitorul mi se pare foarte, foarte, foarte puţin. Este dreptul lui Contra, el face convocările, el răspunde, dar nu înseamnă că o face bine. Până aici am fost. Am înghiţit, am tăcut din gură, dar când am văzut asta, mi s-a ridicat tensiunea. Şoc! Nici nu ştiu restul lotului”, a spus „Regele”, care a tunat la conferința de presă, începută la ora 00:30.

Gică Hagi a precizat că mai mulți jucători de la Viitorul meritau la echipa națională, printre care Ianis Hagi și Bogdan Țîru. În conferința maraton, Hagi l-a criticat extrem de dur pe Cosmin Contra și pe colaboratorii săi, acuzând că se fac convocări pe interese.

„De ce nu este Ianis?”

„Chiar dacă este băiatul meu, Ianis e căpitanul Viitorului, echipa de pe locul 3, echipa cu cel mai frumos fotbal, cel mai bun în pregătire, cel mai decisiv în 2018, el şi Mitriţă, din Liga 1. E cel mai bun jucător sub 21 de ani care există în România. O spune statistica! Şi nu este convocat, iar Contra zice că vrea să întinerească echipa.

Dar de ce se întâmplă? Că este băiatul lui Hagi. Aceeaşi poveste de acum 3 ani. De ce nu îi dai şansa, cum mi-a dat-o mie Lucescu la 17 ani? Nu, îl lăsăm la coadă, cum îl lăsase şi Fiorentina, mi-l ascundeau. Cică Fiorentina l-a dezvoltat! Ce a dezvoltat? Nu, îl dezvoltă Viitorul! Cum a făcut-o înainte, o face şi acum. Îl creşte să devină jucător mare. A demonstrat-o, de la 14 ani, de când a debutat la lotul naţional, a fost competitiv și cel mai bun pasator de la loturile naţionale, la toate vârstele. Au fost oamenii lui şi au văzut meciurile din pregătire. Ianis, de departe cel mai bun jucător. Băi băieţilor, Gane, Mihalcea, voi înţelegeţi fotbal? Voi aţi câştigat ceva? Ce vedeţi când vă trimite Contra? A început campionatul, pase de gol şi goluri”

„Ce să facă Ţîru, să se îmbete?”

„Ţîru e căpitanul echipelor naţionale la toate categoriile de vârstă, a ieşit campion cu Viitorul, în unele meciuri avea 100% dueluri câştigate. Dă-i o şansă! Am văzut jucător convocat care a avut două ieşiri periculoase, cu băutură. Se îmbată de două ori, dar trebuie să fie la lot. Să mă scuze Nedelcearu, dar asta este realitatea. Ce trebuie să facă Ţîru, să se îmbete şi el? Învăţ lucruri în România care nu au nicio legătură cu performanţa. Cosmine, vii din Spania! Ce faci? Tu nu te pui în mintea lui Ţîru? Mă scuzi, este de la campioana României, nu de la o echipă care nici nu a intrat în play-off. A jucat titular la toate loturile naţionale, de zece ori mai mult decât ăla pe care l-ai luat”.

„Convocările se fac prin spate!”

„Cosmine, bagă un semn de întrebare mare. Mare! Nu se poate aşa ceva. Cine comandă lucrurile? Toate indiciile mele duc spre acest lucru, că se fac convocările prin spate. Sunt prea mulţi de la Viitorul? Poate se supăra cineva, Cosmine, care ţi-e drag ţie. Şi poate face convocările. Este 100% cineva în spate care-ţi spune ce să faci. Credeam că în România este totul sportiv, dar probabil sunt prin spatele birourilor sau în spatele uşilor închise. Eu m-am mutat la Constanţa şi ora exactă se dă la Bucureşti. Eu sunt în provincie. Şi o echipă din provincie a avut tupeul să iasă campioană. A supărat mult. E o seară grea pentru Cosmin. Aştept mâine, poimâine, să vedem ce zice. Dar să vorbească despre jucători. Trebuie să-i iei pe cei mai buni. Chiar dacă sunt de la Hagi, din provincie, chiar dacă nu vor alţii.

Cosmine, când erai la Dinamo, am terminat în faţa ta. Probabil că te-ai supărat că jucătorii mei au jucat mai bine decât ai tăi. Am deranjat că am câştigat campionatul. Ştiu eu pe cine, dar tac. Las timpul să vă dea răspunsul. Ştiu un lucru: uleiul iese la suprafaţă şi minciuna nu are paşi mulţi.

Ce să fac, Cosmine? Am investit în tineri şi probabil că ziua de mâine va fi a mea. Te superi, asta e. Să fii sănătos, să dea Dumnezeu să faci bine, să ne duci la campionate europene şi mondiale, dar eu nu cred. În condiţiile astea, nu cred. Pe zi ce trece înţeleg că aşa e România. De asta se spune tot mai des «This is Romania!». Nu suntem pe drumul bun. Hai să ne trezim!”

„Ia campioni, Cosmine!”

„Sunt valoroşi, sunt căpitani. Am crescut campioni. Campionul a creat campioni, asta nu înţelege Cosmin. Dacă vrei să ajungi antrenor mare, ia campioni, Cosmine! Ăştia au sânge de campioni, au personalitate! Dar nu este fantastic ce a făcut Hagi, nu este o minune! Nu este pentru tine şi pentru o gaşcă. Zic şi eu de gaşcă, aşa cum a zis preşedintele federaţiei. Ce spun eu nu are legătură cu conducerea, cu partea administrativă, are legătură cu partea tehnică. Am tot respectul pentru partea administrativă. Eu vorbesc despre partea tehnică, începând cu Stoichiţă şi directorii de la loturile naţionale. Care este obiectivul vostru, doar să vă prezentaţi?

Mihai, domnul Stoichiţă, ce facem? Domnul director tehnic, băieţii ăştia sunt serioşi şi vor să facă treabă. Şi nu sunt convocaţi. Mă faceţi să râd, înseamnă că naţionala României este prea valoroasă. De fapt, este Belgia, Olanda, Spania. L-au adus pe Moţi, a stat două săptămâni şi nu a jucat un minut. Jucător de 33 de ani. Cu tot respectul, că ştie că-l stimez, dar ce a făcut două săptămâni acolo? A căpătat experienţă? Iar pe Ţîru îl laşi la Constanţa. Şi ne aruncaţi în faţă că întineriţi echipa”.

„Ganea, gata, te-ai transferat!”

„De ce nu este Ganea? Cel mai bun din România. Ce să-i zic? Gata, te-ai transferat! Am păţit-o şi eu! Te-ai transferat şi nu mai ai nevoie de cotă. Că la naţională se face cotă jucătorului la naţională, ca să-l vindem. De fapt, asta înseamnă promovările alea, când intră unul câte 5 minute, cotă. Nu, promovare se face cum au făcut Piţurcă şi Lucescu. Dacă te-am luat, te bag direct titular. Nu facem cifre, să-i promovăm pe ăia care merită, să facem performanţă!”

„Săracii de noi, nu facem nici două pase”

„Şansa mea a fost ca pe vremea mea să fie un om la naţională care selecţiona cum trebuie, nu avea frică, lua valoarea. Cosmine, ai fost cu noi, în grupul ăla. Acum se ia cine este prieten, cine are o relaţie. Să joace prietenii. Că şi aşa nu contează. Ce, avem vreo strategie să devenim cei mai buni? Nu! Noi facem lucrurile la loturile naţionale doar ca să existăm. Să ne bucurăm când facem un rezultat cu ăia din linia a doua, a treia.

Şi când dăm de ăia din prima linie, 3-0! Acasă, în deplasare, nu mişcăm. Săracii de noi, nu facem nici două pase. Suntem incapabili să avem posesie. Şi ne păcălim. Au jucat cu Israel. Voi aţi văzut cine a jucat la Israel? Unul mai gras decât mine. Şi au zis că ce mare meci au făcut ei. Şuşaneaua aia? Cu băiatul ăla care era la retragere. Păi, joc şi eu. Cosmine, trebuie să mă convoci, ca să mă retrag. Dom’ne, că ce meci! Staţi uşor, că Olanda ne-a dat 3, Polonia ne-a dat 3. Nu vă aruncaţi aşa! Ne dăm mari cu ce am făcut în Israel?!”.

„L-aţi trimis să se facă de râs!”

„Naţionala României de tineret joacă în deplasare cu Anglia, campioana mondială. Şi tu ce faci? Iei patru juniori ca să slăbeşti echipa? Să debuteze 3 minute la naţională? Adică, nu te interesează rezultatul? Şi antrenorul de la tineret nu spune nimic. Băi omule, dar tu nu spui nimic? Când am văzut cum începe meciul, am crezut că o să ia 10. L-aţi trimis pe Ianis, pe Nedelcu şi pe ceilalţi să ţină piept campioanei mondiale.

Dacă le dădeau 10? Probabil că i-aţi trimis să se facă de râs. Aşa gândesc eu. Dar uite că nu s-a făcut de râs! Băiatul meu a fost cel mai bun, a desenat pe teren. Cosmin nu a văzut meciul? Şi acum mergem să jucăm cu Portugalia. Păi, nu pregătesc meciul ăsta? Dar voi credeţi că vrem să ne calificăm? Eu cred că nu!”.

Lotul de principiu  cuprinde 28 de jucători:

Portari: Ciprian Tătărușanu (FC Nantes, 49/0), Florin Niță (Sparta Praga, 2/0), Silviu Lung (Kayserispor, 3/0), Bogdan Lobonț (AS Roma, 85/0)

Fundași: Cristian Manea (CFR Cluj, 2/0), Romario Benzar (FCSB, 11/0), Cristian Săpunaru (Kayserispor, 25/0), Vlad Chiricheș (Napoli, 53/0), Ionuț Nedelcearu (UFA, 1/0), Mihai Bălașa (FCSB, 2/0), Alin Toșca (Benevento, 11/0), Nicușor Bancu (CS U Craiova, 2/0)

Mijlocași: Mihai Pintilii (FCSB, 42/1), Alexandru Cicâldău (FC Viitorul, 1/0), Paul Anton (Anji Mahacikala, 2/0), Dragoș Nedelcu (FCSB, 1/0), Constantin Budescu (FCSB, 9/4), Nicolae Stanciu (Sparta Praga, 21/7), Dorin Rotariu (Royal Mouscron-Péruwelz, 5/1), Dennis Man (FCSB, 1/0), Alexandru Chipciu (Anderlecht, 34/4), Alexandru Mitriță (CS U Craiova, 2/0), Ciprian Deac (CFR Cluj, 14/1), Adrian Stoian (Crotone, 1/0), Gheorghe Grozav (Bursaspor, 25/5)

Atacanți: George Țucudean (CFR Cluj, 4/1), George Pușcaș (Novara, 0/0), Alexandru Băluță (CS U Craiova, 4/1)

Reunirea echipei naționale va avea loc pe 27 mai, la Centrul Național de Fotbal Mogoșoaia.


Citește și: EXCLUSIV/Voicu Nicoleta, iubita lui Gheorghe Turda, e supărată pe cei care comentează diferența de vârstă dintre ei. ”Nimeni n-o să ne despartă”

„Am DIVORȚAT, dar am hotărât să nu știe nimeni!” » Anamaria Prodan a scăpat declarațiile care înconjoară România!
PARTENERI - GSP.RO
„Am DIVORȚAT, dar am hotărât să nu știe nimeni!” » Anamaria Prodan a scăpat declarațiile care înconjoară România!
BOMBĂ! Ce a făcut Mr. Pink imediat după ce s-a despărțit de Monica Gabor. Ce detalii am aflat: ”Mi-a promis” EXCLUSIV
Playtech.ro
BOMBĂ! Ce a făcut Mr. Pink imediat după ce s-a despărțit de Monica Gabor. Ce detalii am aflat: ”Mi-a promis” EXCLUSIV
Filmul accidentului în care doi frați au murit pe loc, în Teleorman: "Cică avea 180 la oră. I-a făcut țăndări"
Observatornews.ro
Filmul accidentului în care doi frați au murit pe loc, în Teleorman: "Cică avea 180 la oră. I-a făcut țăndări"
Horoscop 5 august 2021. Berbecii au parte de o zi interesantă, cu multe momente deschise către nou
HOROSCOP
Horoscop 5 august 2021. Berbecii au parte de o zi interesantă, cu multe momente deschise către nou
Vizita la un mecanic auto a devenit o loterie. Ce a pățit un român a cărui mașină pierdea ulei
Știrileprotv.ro
Vizita la un mecanic auto a devenit o loterie. Ce a pățit un român a cărui mașină pierdea ulei
Marea gimnastă a ţării rupe tăcerea după Olimpiadă: "Am fost goală cu medicul peste mine. Minoră fiind...". În tot acest timp, părinţii au fost ţinuţi în afara hotelului
Telekomsport
Marea gimnastă a ţării rupe tăcerea după Olimpiadă: "Am fost goală cu medicul peste mine. Minoră fiind...". În tot acest timp, părinţii au fost ţinuţi în afara hotelului
(Publicitate) Câștigă și tu un bilet la UNTOLD. Extragere va avea loc vineri, 6 august! Succes!
PUBLICITATE
(Publicitate) Câștigă și tu un bilet la UNTOLD. Extragere va avea loc vineri, 6 august! Succes!