MENIU CAUTĂ

Încă un fotbalist român în Serie B. Andres Dumitrescu, la Padova

Distribuie

Tânărul fotbalist Andres Mihai Dumitrescu, 18 ani, căpitan al echipei naționale de juniori a României U17, s-a transferat de la FC Pitești 2008 la formația italiană Padova Calcio, locul 18 în Serie B.

Andres Dumitrescu evoluează pe postul de fundaș stânga. Puștiul este din Slatina și a fost remarcat de antrenorul Vali Cocoș la un turneu organizat de Inter Campus, acolo unde era pregătit de profesorul Vali Dogaru.

Andres a fost adus la FC Pitești 2008 la vârsta de 9 ani și jumătate, și în scurt timp a atras atenția specialiștilor. A fost selecționat la toate echipele naționale de juniori, U16, U17 și U18, unde a strâns 35 de selecții și a purtat banderola de căpitan la multe dintre partidele disputate sub tricolor. În sezonul 2017-2018, Dumitrescu a jucat și pentru LPS Viitorul Pitești unde, sub îndrumarea profesorului Mihai Cârstea, a ajuns până în semifinalele Campionatului Național de juniori B.

Juniorul a fost dus în fotbalul din Italia de agentul FIFA Virgil Colfescu și de colaboratorul său de la Football Capital, Alessandro Grigolleto.

În Serie B mai evoluează doi români: George Pușcaș (Palermo) și Vasile Mogoș (Cremonese).

Citește mai multe despre Italia și Serie B pe Libertatea.

Comentarii