Mergi direct la conținut »
Karolina Pliskova - Caroline Wozniacki, la Turneul Campioanelor. Daneza s-a impus în două seturi. Simona Halep like this!
Tenis Libertatea > Sport > Tenis > Karolina Pliskova - Caroline Wozniacki, la Turneul Campioanelor. Daneza s-a impus în două seturi. Simona Halep like this!

Karolina Pliskova – Caroline Wozniacki, la Turneul Campioanelor. Daneza s-a impus în două seturi. Simona Halep like this!

Karolina Pliskova - Caroline Wozniacki este prima semifinală a Turneului Campioanelor. Partida are loc sâmbătă, 28 octombrie, de la ora 11.00. Karolina Pliskova (25 de ani, locul 3 WTA) este singura jucătoare care o mai poate detrona pe Simona Halep din poziția de lider WTA.

Karolina Pliskova – Caroline Wozniacki 6-7 (9), 3-6

ACTUALIZARE 28 octombrie, ora 13.10. Game, set și match pentru Caroline Wozniacki, care se impune cu 7-6 (9), 6-3. Daneza se califică în finala Turneului Campioanelor, iar Simona Halep este sigură că va încheia anul pe locul 1 WTA, deoarece Karolina Pliskova trebuia să câștige competiția, pentru a o detrona.

ACTUALIZARE 28 octombrie, ora 13.00. Caroline Wozniacki a condus cu 3-1 în setul secund, dar Karolina Pliskova nu a depus armele. Cehoaica a mai reușit un break, apoi a egalat scorul din acest set cu un game la zero, pe propriul serviciu. 3-3 în acest moment.

ACTUALIZARE 28 octombrie, ora 12.50. Setul al doilea păstrează scenariul de la sfârșitul primului. Pliskova a început cu un break, dar Wozniacki și-a luat imedat revanșa, egalând la 1. Apoi, daneza s-a aflat din nou în dificultate pe propriul serviciu, fiind condusă cu 30-0. A servit însă ca din tun de trei ori la rând, amănunt care a ajutat-o să treacă în avantaj. Este 2-1 pentru Wozniacki.

ACTUALIZARE 28 octombrie, ora 12.37. Caroline Wozniacki a câștigat primul set, după un tie-break incredibil! Karolina Pliskova a avut ocazia să închidă meciul înaintea “prelungirilor”, pentru că a condus cu 5-3 și cu 5-4, dar a ratat toate oportunitățile ivite. În tie-break, cehoaica a comis câteva erori neforțate la început, adversara desprinzându-se la 6-1, la un moment dat. Pliskova a revenit incredibil, salvând cinci mingi de set, dar a ratat, când a avut ocazia să închidă setul. La rândul ei, Wozniacki a salvat șase mingi de set, înainte de a-și adjudeca tie-break-ul (11-9). Primul set a durat o oră și 24 de minute. La meci asistă și Stere, tatăl Simonei Halep, și Virginia Ruzici, managerul jucătoarei din Constanța.

Hotel Concordia, clădirea Unirii și a dezbinării noastre. A scăpat de două incendii, e distrusă de ignoranță, iar primarul Negoiță refuză să spună cui aparține
Recomandări

Hotel Concordia, clădirea Unirii și a dezbinării noastre. A scăpat de două incendii, e distrusă de ignoranță, iar primarul Negoiță refuză să spună cui aparține

ACTUALIZARE 28 octombrie, ora 12.00. Meciul a intrat în zodia break-urilor. Tocmai a fost reușit al patrulea consecutiv. Autoare: Wozniacki. Dar ce șanse a irosit Pliskova, care după ce s-a desprins la 5-3 pe serviciul danezei, a cedat propriul serviciu tot la fel, la zero! Cehoaica a ratat trei execuții simple din apropierea fileului, e drept, pe fondul unei defensive incredibile a lui Wozniacki. 5-4 pentru Pliskova în acest moment.

ACTUALIZARE 28 octombrie, ora 11.52. Karolina Pliskova reușește primul break al partidei! Până acum s-a mers cap la cap. Meciul a păstrat caracteristicile din debut: fiecare game este foarte disputat, nici o jucătoare nu și-a făcut serviciul cu ușurință. Caroline Wozniacki servește puțin mai slab decât în meciurile din grupe, când acest procedeu a fost una dintre armele ei principale. Daneza s-a revanșat însă imediat, punctând la rândul ei pe serviciul adversarei. Scorul este acum 4-3 pentru Pliskova.

Afaceri de familie pe banii statului. Organigrama ISU Vaslui, plină de rude
Recomandări

Afaceri de familie pe banii statului. Organigrama ISU Vaslui, plină de rude

ACTUALIZARE 28 octombrie, ora 11.28. A început meciul, cu Pliskova la serviciu. Cehoaica a fost condusă cu 30-0 și 40-30, dar s-a redresat la timp și a câștigat game-ul. A urmat la serviciu Wozniacki, iar game-ul a urmat același scenariu, cu 0-30 și șansă de break, salvată în cele din urmă. În game-ul al treilea al primului set, Pliskova a servit excelent la început, a ajuns la 40-0, dar apoi a făcut o dublă greșeală, a intrat în jocul de uzură al adversarei și s-a ajuns la 40-40. Ca în fiecare game jucat până acum, jucătoarea aflată la primire a avut o șansă de break, nefructificată, însă. În cele din urmă, Pliskova și-a făcut serviciul și conduce cu 2-1 la game-uri.

Directoarea Colegiului Goethe, înregistrată de elevi când spune că a dat afară un profesor cu trei facultăți și 9,45 la Titularizare
Recomandări

Directoarea Colegiului Goethe, înregistrată de elevi când spune că a dat afară un profesor cu trei facultăți și 9,45 la Titularizare

ACTUALIZARE 28 octombrie, ora 7.45. Un amănunt interesant referitor la confruntările Karolina Pliskova – Caroline Wozniacki din trecut: când a câștigat, cehoaica a făcut-o de fiecare dată în două seturi; în schimb, daneza a avut întotdeauna nevoie de trei seturi pentru a se impune. Revenind la meciul de astăzi, casele de pariuri oferă cote extrem de apropiate pentru ambele jucătoare.

ACTUALIZARE 28 octombrie, ora 00.15. Dacă partida Karolina Pliskova – Caroline Wozniacki se va încheia cu înfrângerea cehoaicei, Simona Halep nu va mai trebui să aștepte sfârșitul Turneului Campioanelor pentru a fi sigură că va deveni a 13-a jucătoare care termină anul pe locul 1 WTA începând din 1975, când a fost introdusă clasificarea computerizată. Iată lista celor care au reușit această performanță: Chris Evert, Martina Navratilova, Stefanie Graf, Monica Seles, Martina Hingis, Lindsay Davenport, Serena Williams, Justine Henin, Jelena Jankovic, Caroline Wozniacki, Victoria Azarenka și Angelique Kerber.

Karolina Pliskova – Caroline Wozniacki: bătălia serviciilor

ACTUALIZARE 27 octombrie, ora 22.52. Karolina Pliskova – Caroline Wozniacki este înfruntarea jucătoarelor prezente la Turneul Campioanelor care ocupă primele două locuri la următoarele statistici importante ale jocului de tenis:

  • Ași: Wozniacki 12, Pliskova 10
  • Puncte câștigate cu primul serviciu: Wozniacki 69,6%, Pliskova 67,3%
  • Puncte câștigate cu serviciul: Wozniacki 62,8%, Pliskova 60,5%
  • Game-uri câștigate pe propriul serviciu: Wozniacki 82,1%, Pliskova 70,8%

Eliminată de la Singapore după eșecul suferit vineri în fața Elinei Svitolina, Simona Halep poate rămâne pe locul 1 WTA în cazul în care Karolina Pliskova nu va câștiga Turneul Campioanelor. Cehoaica are de trecut sâmbătă un prim hop, în persoana danezei Caroline Wozniacki (27 de ani, locul 6 WTA).

Bilanțul întâlnirilor Karolina Pliskova – Caroline Wozniacki este favorabil danezei, care conduce cu 5-3. În schimb, cehoaica are avantaj când vine vorba de confruntările din acest an (3-2). Cel mai recent meci dintre cele două s-a consumat pe hardul de la Cincinatti și s-a încheiat cu victoria Karolinei Pliskova.

Caroline Garcia – Venus Williams, a doua semifinală

Fanii superstițioși ai Simonei Halep pot găsi un motiv de optimism în faptul că în partidele Karolina Pliskova – Caroline Wozniacki disputate în 2017 victoriile au fost alternative. Altfel spus, un succes Pliskova a fost urmat de un succes Wozniacki și tot așa. Prin urmare, acum ar fi rândul danezei să învingă.

A doua semifinală a Turneului Campioanelor va începe la ora 14.30 și le va pune față în față pe Venus Williams și pe Caroline Garcia, franțuzoaica fiind singura jucătoare învinsă de Simona Halep la actuala ediție a competiției. Finala Turneului Campioanelor se va disputa duminică, 29 octombrie.

Close
Închide
  Close