SportNews.ro vă prezintă integral comunicatul ADGA:

”În perioada Capră conducerea clubului de fotbal Petrolul Ploieşti nu a fost niciodată un model de transparenţă în comunicarea cu suporterii. De fiecare dată mutările importante din club au fost anunţate post-factum şi distorsionate astfel încât să reliefeze atitudinea de mare grijă a “iubiţilor conducatori” faţă de club şi întotdeauna de rea voinţă din partea unor jucători “lacomi” care părăseau corabia gândindu-se numai la interesul lor material. De vină erau întotdeauna alţii. Această atitudine de manipulare grosieră şi de nepăsare crasă la adresa suporterilor, a caror voce nu a fost ascultată niciodată a atins culmi nebănuite începând cu data de 25 noiembrie 2014, când conducerea clubului a fost “decapitată”, fiind reţinută pentru cercetări. Aceeaşi conducere care se pretindea prin comunicate model de virtute a ajuns de fapt să apară în faţa tuturor în adevărata lumină – o gaşcă de şmecheri organizaţi care foloseau simbolul nostru drag Petrolul Ploieşti pentru a fura. Astfel începea un lung tăvălug de ştiri de presă (întotdeauna din terţe surse) care târau în noroi numele sfânt al Petrolului Ploieşti, creându-se impresia ca Petrolul a fost de fapt un cuib al hoţiei si neregulilor, de care, odată cu arestarea conducerii şi anunţarea unui prejudiciu total creat de cei arestaţi de 15,4 milioane de euro, atât antrenorii şi staff-ul tehnic, cât şi jucătorii, doresc sa fugă cat mai departe şi cât mai repede. Profeţi calpi anunţau apocalipsa petrolistă şi destrămarea echipei chiar până la reluarea returului.diaspora

Căderea Mariupolului: cele 80 de zile de asalt rusesc care au transformat un oraș înfloritor într-o ruină
Recomandări
Căderea Mariupolului: cele 80 de zile de asalt rusesc care au transformat un oraș înfloritor într-o ruină

Lovitura cea mai dură a sosit însă de unde nimeni nu se aştepta, din partea Primăriei Municipiului Ploieşti, care prin Serviciul de Gospodărire Urbană din cadrul său cerea insolvenţa clubului de fotbal Petrolul Ploieşti pentru o datorie neplătită, riscându-se astfel ca printr-o sentinţă judecătorească favorabilă acestei soluţii, în data de 12 ianuarie 2015 să se pună capăt unei istorii de 90 de ani (aniversată cu surle, trâmbiţe şi politicieni în 2014). În acest fel Petrolul Ploieşti şi-ar înceta existenţa, zvonurile anunţând “coacerea” în laboratoare subterane a unui nou experiment de tip Craiova – crearea unei clone care să păstreze într-o oarecare măsură doar numele (gen Club Sportiv Municipal Petrolul Ploieşti) şi să o ia de la capăt, fără datoriile care au scufundat clubul actual. Din păcate însă, această clonă nu ar putea continua palmaresul glorios, de 90 de ani, al echipei Petrolul, ci ar lua-o de la zero, ca orice echipă nou creată.Ceea ce a măcinat minţile şi inimile suporterilor în această perioadă a fost liniştea totală, de cimitir, atât a primariei, cât şi a clubului de fotbal. Avalanşa de veşti din presă, una mai rea decât alta, nu a fost contracarată în niciun fel de cele doua parţi implicate în existenţa Petrolului Ploieşti. Haosul este total, ceaţa este densă, iar la adăpostul acesteia, cei care doresc să îşi facă mendrele îngropând definitiv Petrolul, cu tot cu conducerea sa ticaloasă, creând în schimb o clonă pe care să pună ulterior mâna, lucreaza spornic.În această atmosferă sumbră, ADGA a luat iniţiativa de a crea o punte de comunicare între cele trei părţi implicate în viaţa Petrolului: primăria, clubul şi suporterii, cu intenţia de a aduce la suprafaţă informaţiile care să facă lumină în ceea ce priveşte statutul clubului şi să fie găsite, prin dialog deschis intre cele trei părţi, cele mai bune soluţii de ieşire din impasul actual. În acest sens, a adresat o invitaţie scrisă clubului şi primăriei pe data de 5 ianuarie, urmând să aştepte răspuns pană pe 7 ianuarie. Dacă cele două părţi şi-ar fi declarat disponibilitatea la dialog, acesta ar fi avut loc începând cu 9 ianuarie, urmând să fie invitate – evident – şi celelalte asociaţii/ligi/grupări ale suporterilor petrolişti. Din respect pentru partenerii de dialog, ADGA a considerat să nu disemineze scrisoarea în media pe perioada aşteptării răspunsului, nedorind să pună presiune pe niciunul din parteneri. Acest dialog trebuia desfăşurat fără presiune mediatică pentru a fi identificate soluţiile optime. Vă prezentăm in continuare conţinutul scrisorii:

A murit fetița de 5 ani cu boala Wilson, care a fost supusă unui transplant de ficat
Recomandări
A murit fetița de 5 ani cu boala Wilson, care a fost supusă unui transplant de ficat

“Ploieşti, 5 ianuarie 2014

Domnului Iulian BĂDESCU, Primar,
Primăria Municipiului Ploieşti
Domnului Alexandru CRÂNGU, Director Executiv,
Clubul de Fotbal Petrolul Ploieşti

“Petrolul nu moare!”

Acest document se doreşte a fi o scrisoare deschisă adresată în mod special celor trei părţi implicate în existenţa simbolului numit Petrolul Ploieşti:
– Primăria Municipiului Ploieşti, reprezentată la vârf incepând cu iunie 2012 de dl. Iulian Bădescu, Primar;
– Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti, reprezentat la vârf incepând cu 25 noiembrie 2014 de dl. Alexandru Crângu, Director Executiv;
– Suporterii petrolişti, reprezentaţi prin asociaţii/ligi/grupuri de suporteri, dintre care enumerăm, fără pretenţia de a fi exhaustivi, ADGA, LSCT, KNOT, United.

Considerând avalanşa de evenimente şi informaţii (uneori incomplete si tendenţioase) apărute în legatură cu subiectul Petrolul Ploieşti în presa românească în ultima lună, având o natură extrem de toxică cu privire la statutul Petrolului Ploieşti, aşa cum există astăzi (când aniversăm istoria sa bogată de 90 de ani), şi mai ales de lipsa totală de reacţie din partea singurilor factori indrituiţi să ia o poziţie oficială în acest subiect, recte Clubul Petrolul Ploieşti şi Primăria Municipiului Ploieşti, ADGA invită cele trei părţi enumerate mai sus, prin reprezentanţi (maximum 3 de fiecare parte) la o rundă de dezbateri săptămânale cu tema “Petrolul nu moare!”, fixate la o zi şi la o oră anumită din săptămână, având urmatoarea Agendă:

1. Clarificarea situaţiei juridice a contractului de novaţie semnat în 2012 de SC Hale si Pieţe SA cu SC FC Petrolul SA. Suporterii doresc să fie informaţi din cele mai autorizate surse despre activele intangibile ale Petrolului Ploieşti (marcă, însemne grafice, palmares, licenţă).

2. Clarificarea cuantumului şi a situaţiei curente a tuturor datoriilor acumulate până în prezent de SC FC Petrolul SA, inclusiv datoriile către finanţatorul Dan Capră. Pentru ce sumă este Petrolul parte responsabilă civilmente în procesul în care sunt judecaţi patronul şi directorul clubului? Suporterii doresc să fie informaţi asupra planului de plată a acestor datorii acumulate.

3. Clarificarea poziţiei Primăriei Municipiului Ploieşti cu privire la SC FC Petrolul SA. Suporterii doresc să fie informaţi, odată identificate datoriile, cum intenţionează Primăria Municipiului Ploieşti să acţioneze pentru protejarea activelor intangibile ale Petrolului Ploieşti, subiect al contractului de novaţie semnat în 2012 de SC Hale si Pieţe SA cu SC FC Petrolul SA.

4. Clarificarea poziţiei Clubului de fotbal Petrolul Ploieşti cu privire la situaţia curentă a echipei: antrenor aflat pe picior de plecare, o grupă importantă de jucători intraţi în ultimele şase luni de contract, cantonament de iarnă incert. Există resurse financiare pentru susţinerea activităţii curente a clubului? Suporterii doresc să fie informaţi asupra modului cum a decis clubul să trateze fiecare caz în parte (antrenor/jucatori).

Bineînţeles, în urma informaţiilor comunicate de Parţi la fiecare dezbatere săptămânală, Agenda va putea fi modificată, incluzând noi puncte de discuţie pentru întâlnirea următoare. Asteptăm un raspuns din partea dumneavoastră până miercuri, 7 ianuarie, iar în caz că veţi accepta invitaţia noastră la dialog propunem ziua de vineri, 9 ianuarie, ora 11:00, ca dată şi oră a primei dezbateri săptămânale, rugând Primăria Municipiului Ploieşti sa le găzduiască.

Ca iniţiator, ADGA va fi onorată să îşi asume organizarea acestor dezbateri săptămânale, în colaborare cu reprezentanţii desemnaţi de Primăria Municipiului Ploieşti, de Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti şi de asociaţiile/ligile/grupurile de suporteri. Adresa de contact din partea ADGA este [email protected]

Scrisoarea a fost depusă la Primaria Municipiului Ploieşti (nr. de înregistrare 161/5.01.2015) şi, de asemenea, înmânată personal d-lui. Crângu de către reprezentanţi ai ADGA.

În data de 7 ianuarie dl. Crângu ne-a contactat printr-un intermediar pentru a ne transmite că doreşte o discuţie cu ADGA, pentru care are un mare respect. Se află acum într-o situaţie mai grea, însă odată obţinut dreptul de semnatură de catre d-na. Clarisa, soţia lui Dan Capra, clubul de fotbal Petrolul Ploieşti doreşte să rezolve toate problemele acumulate până în prezent. Deja a avut loc o întâlnire cu primarul Bădescu şi cu conducerea SGU, lucrurile încercând a fi rezolvate, urmând a se intra în normal, fără a se mai ajunge în Instanţă. Răspunzând în mod public mesajului d-lui. Crângu îl asigurăm ca si ADGA (alături de celelalte asociaţii/ligi/grupări petroliste) doreşte un dialog deschis cu clubul de fotbal urmând ca în cursul zilei de mâine, 9 ianuarie, să ne întalnim cu dumnealui pentru a parcurge subiectele ce ţin de clubul de fotbal de pe Agenda propusă în scrisoare.

RUŞINE, domnilor politicieni din Primărie, pentru lipsa de reacţie şi pentru încurajarea, prin pasivitate calculată şi interesată, a adoptării unei soluţii care distruge un simbol drag miilor de ploieşteni. Ne vom aduce aminte de acest lucru la următorul vot! Contaţi pe noi!

RUŞINE, domnilor din conducerea clubului de fotbal pentru distrugerea simbolului Petrolul Ploieşti şi târârea lui in noroi! Pentru unii din voi puşcăria va fi cel mai dulce refugiu (fie şi temporar) în faţa uriaşului oprobiu public la care veţi fi expuşi pe viaţă! Contaţi pe noi!”

Urmărește-ne pe Google News
Un străin venit să lucreze în România, șocat când a ajuns la Piatra Neamț. Ce a văzut: „Am stat vreo două săptămâni în casă"
GSP.RO
Un străin venit să lucreze în România, șocat când a ajuns la Piatra Neamț. Ce a văzut: „Am stat vreo două săptămâni în casă"
PRINSĂ în pădure cu AMANTUL! O celebră PREZENTATOARE de la noi și-a spulberat căsnicia și...
Playtech.ro
PRINSĂ în pădure cu AMANTUL! O celebră PREZENTATOARE de la noi și-a spulberat căsnicia și...
Afacerea cu care un român a dat lovitura. Vinde cu 100 de lei un litru şi nu face faţă cererii
Observatornews.ro
Afacerea cu care un român a dat lovitura. Vinde cu 100 de lei un litru şi nu face faţă cererii
Horoscop 18 mai 2022. Berbecii au nevoie de curaj, care îi poate ajuta să vadă problemele așa cum sunt, fără exagerări
HOROSCOP
Horoscop 18 mai 2022. Berbecii au nevoie de curaj, care îi poate ajuta să vadă problemele așa cum sunt, fără exagerări
Şocul poliţiştiştilor maghiari care au oprit o camionetă condusă de o româncă. Şoferiţa riscă 15 ani de închisoare
Știrileprotv.ro
Şocul poliţiştiştilor maghiari care au oprit o camionetă condusă de o româncă. Şoferiţa riscă 15 ani de închisoare
Josnic! Tânăra a primit 60.000 de euro pentru partida de amor filmată cu Djokovic: "M-am simţit umilită". El e idolul naţiunii
Orangesport.ro
Josnic! Tânăra a primit 60.000 de euro pentru partida de amor filmată cu Djokovic: "M-am simţit umilită". El e idolul naţiunii
Deea Codrea: „Sustenabilitatea vine atunci când te cunoști“
PUBLICITATE
Deea Codrea: „Sustenabilitatea vine atunci când te cunoști“