MENIU CAUTĂ
02 Mar. 2018 19:42

Răzvan Burleanu a unit Generația de aur. Hagi și Popescu s-au făcut ”frați” cu Lupescu doar ca schimbe conducerea FRF / VIDEO

Distribuie

Răzvan Burleanu a unit Generația de aur în jurul lui Ionuț Lupescu. Gică Hagi și Gică Popescu s-au făcut ”frați” cu Lupescu doar ca schimbe conducerea FRF.

În urmă cu opt ani, pe când era director general la FRF, „Kaiserul”, nu era în aceeași tabără cu foștii săi colegi Gică Hagi și Gică Popescu. Erau pe poziții antagonice.

Lupescu se afla în aceeași barcă cu Mircea Sandu, Dumitru Dragomir, Nicu Gheară și Mircea Lucescu, iar liderii Generaţiei de aur, Gică Hagi şi Gică Popescu, făceau opoziție susținuți de fraţii Ioan și Victor Becali.
Cele două tabere s-au ciocnit dur în 2010. ”Aripa Lupescu” îl susținea pe selecționerul Răzvan Lucescu, iar Hagi și compania îl contestau vehement pe fiul lui Mircea Lucescu.

Fraţii Becali susţineau ideea ca Hagi să revină la cîrma „naţionalei”, iar Popescu să preia comanda la Casa Fotbalului. Miza lor era de a-şi recăpăta influenţa avută în fotbalul românesc.

De la stânga la dreapta: Florin Răducioiu, Dan Petrescu, Gică Popescu, Gheorghe Hagi și Bogdan Stelea participă la o conferința de presă susținută de Ionuț Lupescu (nu este în imagine) care își lansează oficial candidatura la președinția Federației Române de Fotbal (FRF), luni, 26 februarie 2018, în București. ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO

Generația de aur a fost discreditată și de Mircea Sandu

Discreditarea Generaţiei de aur nu este o armă brevetată de Răzvan Burleanu. A folosit-o și Mircea Sandu în 2010. ”Generație de aur am avut în ’86, când Steaua a atins performanța maximă, nu în ’94, când am fost la câteva minute de un loc 3″, a încercat Mircea Sandu să demoleze mitului Hagi şi Gică Popescu, liderii „naţionalei” care obţinut cinci calificări la Mondiale şi Europene între 1990-2000.

Mircea Lucescu l-a ”tamponat” și el pe Hagi, care, la rândul său, îl critica pe Răzvan Lucescu: „Cîinii latră, caravana trece! Nu mă interesează ce zice Hagi!”.

La rândul său, fostul președinte al LPF, Dumitru Dragomir, i-a ținut isonul lui Mircea Sandu: „N-am avut niciodată o Generaţie de Aur! Nu am fost niciodată o forţă! Doar cînd câştigi un Mondial sau European eşti o forţă! Mai lăsaţi-mă că eram o forţă!”.

Ionuț Lupescu s-a făcut și el scut în fața criticilor lui Hagi la adresa lui Lucescu jr.: „Cred că Gică exagerează, nu avea rost să spună că Răzvan nu crede în <>. Chiar Lucescu a zis că îşi doreşte să meargă la Euro cu aceşti fotbalişti!”.

Gică Popescu i-a cerut demisia lui Lupescu 

Gică Popescu trăgea tare în tabăra Lupescu-Sandu-Lucescu: „Dacă nu ne calificăm nici la Mondialul din 2014 să se ia toţi de mînuţă şi să plece. Sandu, Lupescu, Lucescu să plece toţi!”.

Hagi și Popescu erau susținuți puternic de fostul impresar Ioan Becali: „Dacă pierdem şi în Bosnia, nu trebuie să-şi dea demisia doar Răzvan Lucescu, ci toată Federaţia! Dar la noi nu e onoare!”.

Mircea Sandu l-a învins pe Gică Popescu la alegerile din 2006, s-a împăcat între timp, iar în 2014 s-a dat la o parte pentru a-i pune Baciului Federația pe tavă. Numai că, jocurile au fost date peste cap de arestarea ”Baciului” în Dosarul Transferurilor, cu o zi înaintea alegerilor, și astfel a fost ales ”minicandidatul” Răzvan Burleanu.

Alegerile sunt miercuri, 18 aprilie, ora 11:00

Adunarea Generală de alegeri a Federaţiei Române de Fotbal a fost convocată de Comitetul Executiv pentru data de 18 aprilie 2018, ora 11,00. Două sute cincizeci şi şapte de membri afiliaţi au drept de vot la alegerile pentru şefia FRF din 18 aprilie.

Conform Statului FRF, termenul limită pentru depunerea dosarelor de candidatură este cu 15 zile înainte de data alegerilor.

257 de membri afiliaţi au drept de vot

Două sute cincizeci şi şapte de membri afiliaţi au drept de vot la alegerile pentru preşedinţia Federaţiei Române de Fotbal, programate la 18 aprilie, a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, preşedintele în funcţie, Răzvan Burleanu.

„Acum două luni erau 260 de membri afiliaţi la Federaţia Română de Fotbal, azi sunt 257. Asta pentru că avem trei cluburi, Olimpia Satu Mare, Târgu Mureş şi Valea Mărului, care s-au retras. Aşa că azi avem 257 de membri afiliaţi. Dacă nu se mai retrag alte cluburi până atunci, acesta e numărul de votanţi la alegeri”, a spus Burleanu.

Sunt patru candidați

Până în prezent şi-au anunţat intenţia de a candida actualul preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, şi foştii fotbalişti Ionuţ Lupescu, Marcel Puşcaş şi Sorin Răducanu.

Răzvan Burleanu conduce Federaţia Română de Fotbal din 5 martie 2014, atunci când a câştigat alegerile pentru preşedinţie în dauna celorlalţi trei candidaţi: Vasile Avram, Gheorghe Chivorchian şi Sorin Răducanu.

Răzvan Burleanu este susținut de Pisicile Roșii în lupta cu Ionuț Lupescu și Generația de aur.

29 de foști mari fotbaliști i-au fost alături, în sală, lui Ionuț Lupescu, la lansarea candidaturii la FRF. Mircea Lucescu i-a transmis un mesaj video, la fel și Alex Ferguson.

Strategia lui Ionuț Lupescu. Nu i-a rostit numele lui Burleanu, dar l-a amenințat cu ”gașca lui”.

Răzvan Burleanu continuă atacurile la tabăra contracandidatului Ionuț Lupescu: ”Federația Română de Comisioane!”.

Ion Viorel dezvăluie manevrele electorale pe care le fac la Buzău oamenii lui Răzvan Burleanu.

Răzvan Burleanu a jignit 351.105 de șomeri. În plin război cu Generația de aur, președintele FRF a lovit în toți români fără serviciu.

Florin Răducioiu i-a răspuns lui Răzvan Burleanu: ”Nu e o ruşine să fii şomer. O rușine e să arunci cu noroi”.


Citește și: EXCLUSIV/Prețul lemnului a crescut. 3.500 de comercianți de lemne au ”stins” focul din sobele românilor

Citește mai multe despre Ionuţ Lupescu, Răzvan Burleanu și FRF pe Libertatea.

Comentarii