Mergi direct la conținut »
RAȚ, surprins de primele ”nesimțite” date pentru ”necalificarea” la Mondiale
Sport Libertatea > Sport

RAȚ, surprins de primele ”nesimțite” date pentru ”necalificarea” la Mondiale

Răzvan Raţ (32 de ani) se apropie cu paşi repezi să intre în grupul select al tricolorilor cu 100 de selecţii. Fundaşul stânga are 95 de prezenţe la naţională, iar cu ocazia amicalelor cu Albania (31 mai) şi cu Algeria (4 mai) îl poate depăşi pe Dan Petrescu (95 de selecţii) şi se apropie şi mai mult de Ladislau Boloni (102 selecţii). Top 3 cei mai selecţionaţi tricolori este compus din Dorinel Munteanu (134), Hagi (124) şi Gică Popescu (116).

SportNews.ro: Răzvan, te pregăteşti de o nouă campanie de calificare cu echipa naţională. Mai ţii minte a câta este? 
Răzvan Raţ: Păi dacă am 12 ani şi jumătate de când am debutat la lot, să tot fie. A şaptea, nu?

Eşti pregătit să o iei iarăşi de la capăt?
De ce, nu? Fac ce-mi place, şi sper să o fac cât mai mult. Mi-aş dori să-mi trec în palmares încă un turneu final, Euro 2016. Nu este imposibil, încă mai pot fizic, iar experienţa mă ajută.

Este naţionala României mai puternică după experienţa din barajul cu Grecia?
E clar că România este mult mai închegată. Naţionala trebuie să fie mai puternică, mai experimentată, mai omogenă de la joc la joc. Meciurile de pregătire cu Albania şi cu Algeria ne ajută să îmbunătăţim relaţiile de joc.

Te-a surprins faptul că Mircea Sandu şi-a dat primă de 10.000 de euro şi a mai răsplătit şi alţi federali după ratarea calificării la Mondiale, iar vouă jucătorilor, nu v-a dat nici un cent pentru accederea la baraj?
Acum aud prima dată despre acest lucru. Eu nu m-am frământat pe tema primelor de calificare la baraj. Toate discuţiile despre bani purtate înaintea barajului au fost inutile şi amplificate de presă.

Cei opt copii care au locuit într-o cazarmă părăsită au primit, de 1 iunie, o casă cu apă la robinet și trandafiri în curte: „Nu mai trebuie să-mi fac griji că n-am cu ce să-i îmbrac la școală”
Recomandări
Cei opt copii care au locuit într-o cazarmă părăsită au primit, de 1 iunie, o casă cu apă la robinet și trandafiri în curte: „Nu mai trebuie să-mi fac griji că n-am cu ce să-i îmbrac la școală”
 

V-au afectat în vreun fel acele discuţii?
Banii nu rezolvau problema calificării. Chiar dacă ne-ar fi promis prime mai mari nu jucam mai bine cu Grecia. Aşa că au fost discuţii prelungite mult şi inutil. Niciodată ţelul meu nu a fost să câştig bani de la echipa naţională. Nu m-am îmbogăţit de pe urma naţionalei. Cred însă că pentru jucătorii din campionatul intern ar fi contat câteva zeci de mii de euro.

Cadou de la suporterii lui Rayo Vallecano

Răzvan Raţ şi-a luat la revedere de la suporterii lui Rayo Vallecano imediat după meciul cu Getafe. „Fanii ne-au făcut cadou câte un tablou cu echipa, în semn de mulţumire pentru returul senzaţional pe care l-am făcut. Nu ştiu dacă voi continua cu Rayo şi sezonul viitor. Conducerea lui Vallecano şi-a exprimat dorinţa de a-mi prelungi contractul, dar nu am dat încă un răspuns. Am şi alte oferte pe care le voi analiza. Mi-ar plăcea să rămân în Spania, dar şi în Anglia m-am simţit bine”, a declarat tricolorul pentru Sport.News.ro.

 „Meciul cu Getafe a fost unul special, dar nu pentru că am jucat împotriva lui Marica şi a lui Contra, ci pentru că Getafe avea presiunea retrogradării”, Răzvan Raţ

Close
Închide
  Close