MENIU CAUTĂ
04 Sep. 2018 17:54 , de Catalin Apostol

Roger Federer a avut cifre dezastruoase în meciul pierdut la US Open în fața lui John Millman

Distribuie

Șocul optimilor de finală pe tabloul masculin de la US Open s-a produs marți seară, în confruntarea dintre Roger Federer (37 de ani, locul 2 ATP) și John Millman (29 de ani, locul 55 ATP). A fost 3-6, 7-5, 7-6 (7), 7-6 (3) pentru outsiderul australian în fața “Maestrului” elvețian.

Evoluția foarte modestă a lui Roger Federer este ilustrată cel mai bine de statistica partidei. FedEx' a comis 77 (!) de erori neforțate, 10 duble greșeli, iar procentajul primului serviciu a fost de numai 49% (a servit mai prost doar în 3 din cele 393 de meciuri susținute la turneele de Mare Șlem).

Elvețianul a pus toate acestea pe seama condițiilor în care s-a disputat meciul. A fost foarte cald (n.r. – circa 30 de grade Celsius). A fost una dintre acele nopți în care am crezut, la un moment dat, că voi rămâne fără oxigen. Nu s-a simțit nici o adiere, nimic. Umiditatea a reprezentat al impediment. Toate erau ude: mâna, mânerul rachetei, echipamentul', a declarat Federer.

Învingătorul a dat dovadă de modestie

Așa ceva nu mi s-a întâmplat prea des în carieră', a continuat învinsul, care nu mai fusese eliminat atât de devreme la US Open din 2013. Roger n-a uitat să-și felicite adversarul: Victoria lui John este meritată. El a făcut față mai bine decât mine acestor condiții'.

La rândul său, australianului nu i-a venit să creadă ce performanță a reușit. Mi se pare că visez. Roger este idolul meu. E adevărat că astăzi n-a fost în cea mai bună formă, dar trebuie să recunosc că altfel nu l-aș fi bătut. Pentru asta, el trebuie să aibă o zi proastă, iar eu, una bună sau foarte bună', a declarat Millman. Acesta îl va înfrunta în sferturi pe sârbul Novak Djokovic.

Premieră nedorită pentru Maria Sharapova

Maria Sharapova

Un alt nume mare care a părăsit US Open în faza optimilor este Maria Șarapova (31 de ani, locul 22 WTA). Rusoaica a fost învinsă de Carla Suarez Navarro (29 de ani, locul 24 WTA) cu 6-4 6-3, chiar în ziua în care jucătoarea din Spania și-a sărbătorit ziua de naștere. Pentru Șarapova a fost primul meci pierdut în nocturnă pe arena centrală de la New York, dintr-un total de 22 de partide.

Tabloul sferturilor de finală la US Open

Masculin

Del Potro – Isner
(4 septembrie, ora 20.30)
Nadal – Thiem
(5 septembrie, ora 03.30)
Cilic – Nishikori
(5 septembrie, nu mai devreme de ora 18.00)
Djokovic – Millman
(5 septembrie, nu mai devreme de ora 18.00)

Feminin

Stephens – Sevastova
(4 septembrie, ora 19.00)
S. Williams – Ka. Pliskova
(5 septembrie, ora 02.00)
Osaka – Tsurenko
(5 septembrie, nu mai devreme de ora 18.00)
Suarez Navarro – Keys
(5 septembrie, nu mai devreme de ora 18.00)

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Antonella sau drumul de la un corp de băiat la o femeie liberă
Comentarii