Mergi direct la conținut »
Suporteri gazați la meciul Pescăruşul Sarichioi - Oţelul Galaţi, din Cupa României la fotbal
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal

Suporteri gazați la meciul Pescăruşul Sarichioi – Oţelul Galaţi, din Cupa României la fotbal

Suporteri gazați la meciul Pescăruşul Sarichioi - Oţelul Galaţi, din Cupa României la fotbal. Incidentul vine după scandalul de vineri, de la mitingul Diasporei.

De Daniel Conțescu,

Un suporter gălăţean, căruia agenţii de pază i-au descărcat butelia în faţă, de la un metru şi jumătate, n-a mai putut respira şi a fost transportat de urgenţă la Spitalul Judeţean din Tulcea. Victimă colaterală a agresiunii a fost şi vicepreşedintele clubului Oţelul, Cosmin Ilaş, scrie prosport.ro.

Scandalul a izbucnit chiar în primele minute ale partidei Pescăruşul Sarichioi – Oţelul 0-6, din turul II al Cupei României. Cosmin Ilaş, vicepreşedintele celor de la ASC Oţelul Galaţi, care a inhalat şi el gaz iritant.

„Eram la un metru şi jumătate de cel care a venit şi a dat cu gaz. Eu m-am ferit, dar pe un băiat l-a nimerit în plin. Cred că era cu piper, am început să simt pe piele, iar cel care l-a luat în faţă nu putea să mai respire. Doi suporteri au fost grav afectaţi, unul dintre ei a luat jetul direct în faţă şi a fost transportat la spital cu ambulanţa“, povesteşte Ilaş.

Oficialii de la Oțelul au replicat

Clubul Oţelul a dat astăzi şi un comunicat oficial despre incidentele de miercuri, de la Sarichioi: „Clubul nostru îşi exprimă solidaritatea faţă de suporterii oţelari ce au efectuat deplasarea la meciul din Cupa României de pe terenul formaţiei Pescăruşul Sarichioi şi condamnă excesul de zel al firmei de pază ce ar fi trebuit să asigure securitatea acestei partide.

Considerăm că fotbalul trebuie să reprezinte un spectacol atât pe teren, dar şi în tribună, însă fără să se depăşească limitele fair-play-ului, al respectului şi al civilizaţiei, motiv pentru care tragem un semnal de alarmă privind modul în care agenţii firmei de pază au reacţionat asupra fanilor noştri, acţionând în mod abuziv cu spray-urile din dotare, doi dintre suporterii noştri necesitând îngrijiri medicale. Clubul nostru consideră că asemenea acţiuni nu sunt acceptabile, aceste decizii de a rezolva în mod disproporţionat o situaţie ce avut la bază un incident minor nu sunt justificate. Suntem alături de suporterii noştri care au demonstrat în atâtea rânduri că îşi susţin echipa în mod paşnic, civilizat şi necondiţionat”. 

Close
Închide
  Close