Mergi direct la conținut »
Tenis Libertatea > Sport > Tenis

Surpriză uriașă la Campionatul Mondial de tenis de masă. Jun Mizutani, bronz la Rio, eliminat de un copil de 13 ani. Calificat în optimi / VIDEO

Surpriză uriașă la Campionatul Mondial de tenis de masă de la Dusseldorf (Germania). Japonezul Jun Mizutani, medaliat cu bronz la JO 2016 de la Rio și unul dintre marii favoriți, a fost eliminat în turul 2 al probei de simplu de un copil de 13 ani. 

E vorba de niponul Tomokazu Harimoto, noua senzație a tenisului de masă mondial, locul 69 în clasamentul ITTF. Puștiul născut pe 23 iunie 2003 l-a învins destul de clar pe Jun Mitzutani (27 de ani, nr. 6 mondial), scor de 4-1 (11-7, 11-6, 14-12, 7-11, 11-8), și îl va întâlni în optimile de finală pe Cheng-Ting (Taipei, 100 mondial). În primul tur,  Tomokazu Harimoto l-a surclasat, scor 4-0, pe belgianul Cedric Nuytinck. 

ACTUALIZARE 2 iunie / Tomokazu Harimoto s-a calificat, vineri, în optimi, după ce l-a învins, scor 4-0, și pe Cheng-Ting Liao (Taipei). Japonezul va juca pentru un loc în primii 8 din lume cu slovacul Lubomir Pistej.

Cel mai în vârstă jucător de la Mondiale este belarusul Vladimir Samsonov, 41 de ani. Veterana concursului feminin este luxemburgheza de origine chineză Ni Xialian, care a avut 53 de ani, 10 luni și 26 de zile pe 29 mai, ziua deschiderii Mondialului.

Ceilalți favoriți continuă cursa pentru titlul suprem. Favoritul 1, chinezul Ma Long va juca în optimi cu românul Ovidiu Ionescu.

Citește și:

UPDATE. Samara+Dodean, în optimi. Ionescu a eliminat campionul european. România mai are patru sportivi la Campionatul Mondial de tenis de masă | LIVE VIDEO

 

Close
Închide
  Close