Mergi direct la conținut »
Zi formidabilă pentru România la Campionatul Mondial de tenis de masă. Samara+Dodean, în optimi. Ionescu a eliminat campionul european. Szocs, dramatic în turul 3 Galerie foto
9imagini
Tenis Libertatea > Sport > Tenis

Zi formidabilă pentru România la Campionatul Mondial de tenis de masă. Samara+Dodean, în optimi. Ionescu a eliminat campionul european. Szocs, dramatic în turul 3

România mai are patru sportivi pe tablourile de simplu de la Campionatul Mondial de tenis de masă de la Dusseldorf (29 mai - 5 iunie). Aceștia sunt Elizabeta Samara, Daniela Dodean-Monteiro, Ovidiu Ionescu și Hunor Szocs.

Fetele s-au calificat joi în optimi. Eliza Samara (locul 31 mondial) a eliminat-o în 16-imi pe japoneza Sato Hitomi (10 mondial), iar Daniela Dodean-Monteiro (47 mondial) a întrecut-o pe austriaca de origine chineză Jia Liu (15 mondial), cea care a eliminat-o pe Bernadette Szocs în turul 2.

Ovidiu Ionescu (74 mondial) a pătruns în turul 3 (primii 32), după ce i-a administrat o înfrângere șmirghel francezului Emmanuel Lebesson (35 mondial), campion european en titre.

Hunor Szocs (82 mondial) a încheiat ziua cu o calificare dramatică în turul 3, după un meci pe muchie de cuțit cu croatul Andrej Gacina (38 mondial). 

Rezultate senzaționale obținute joi de sportivii români 

Turul 3, simplu feminin

Eliza Samara – Sato Hitomi 4-3 (5-11, 8-11, 11-7, 11-8, 4-11, 11-8, 11-8)

Eliza s-a calificat în optimi după un meci plin de dramatism. Samara a fost condusă cu 2-0 și 3-2, dar a găsit resurse și a întors incredibil rezultatul în favoarea ei. Constănțeanca se va duela pentru un loc în ”sferturi” cu nipona Ishikawa Kasumi (6 mondial). 

Daniela Dodean-Monteiro –  Jia Liu 4-1 (11-3, 13-11, 11-8, 8-11, 11-9)

Dana și-a adjudecat primul set fără emoții. Setul doi l-a câștigat după ce a fost condusă 10-6. În setul trei a condus 5-1, apoi a fost condusă 8-6, pentru ca finalul să-i aparțină și să câștige 11-8. În setul patru n-a mai fost suficient de concentrată și a pierdut. Dana a început foarte bine setul cinci. A condus 6-2, scor la care Jia Liu și-a luat time-out. Asiatica a revenit în joc, dar arădeanca a fost mai sigură pe ea în final și s-a impus cu 4-1. Dodean-Monteiro o va întâlni în optimi pe chinezoaica Chen Meng (5 mondial).

Saga umilinței continuă: 36 de muncitori srilankezi, abandonați pe Otopeni, fără bani, mâncare sau apă. Autoritățile române, depășite total de situație
Recomandări

Saga umilinței continuă: 36 de muncitori srilankezi, abandonați pe Otopeni, fără bani, mâncare sau apă. Autoritățile române, depășite total de situație

 

Turul 2, simplu masculin

Ovidiu Ionescu – Emmanuel  Lebesson 4-0 (11-8, 12-10, 11-9, 11-8)

Ovidiu a făcut un meci memorabil și l-a învins fără drept de apel pe campionul european. În turul 3, Ovidiu Ionescu va juca, vineri, împotriva campionului mondial și olimpic, chinezul Ma Long, numărul 1 mondial.

Hunor Szocs – Andrej Gacina 4-3 (11-7, 9-11, 11-6, 9-11, 11-7, 6-11, 11-9) VIDEO

”Huni” a fost mereu la conducerea jocului, dar adversarul său a egalat de fiecare dată. Tricolorul a avut șansa de a face 3-1 la seturi, dar a scăpat-o printre degete. A condus tot setul, 7-3 la un moment dat, însă s-a blocat la 9. Szocs nu s-a pierdut cu firea și a câștigat autoritar setul cinci. Tricolorul a început bine setul șase, a condus 3-1, dar croatul s-a dus ca din pușcă la 7-3. Huni a dat semne că poate reveni, a făcut 7-5, însă a cedat la 6.

Decedată de COVID după două teste negative. De ce asistenta de 45 de ani din Botoșani a fost confirmată pozitiv astăzi, în aceeași zi în care a murit
Recomandări

Decedată de COVID după două teste negative. De ce asistenta de 45 de ani din Botoșani a fost confirmată pozitiv astăzi, în aceeași zi în care a murit

 

A urmat decisivul. Huni a condus 4-2 și a schimbat terenul la 5-4 pentru el. Croatul a preluat conducerea 6-5 și Andrei Filimon a cerut time out. Gacina a făcut 7-5 cu ajutorul fileului și s-a desprins la 8-5. Szocs a revenit la 8-7, iar croatul a luat time out. Finalul meciului este dramatic. Se face 8-8. 9-8 pentru Gacina. E 9-9. Servește croatul. Huni a preluat bine, Gacina a dat topspinul în aut, 10-9. Croatul a cedat psihic și a greșit serviciul. Huni este și el în turul 3, alături de Ovidiu Ionescu. Hunor Szocs se pregătește de un meci memorabil cu germanul Dimitrij Ovtcharov (5 mondial).

AICI, programul celei de-a patra zile a Campionatului Mondial.

Dublă măsură la înmormântările pacienţilor cu COVID. Derogare specială de la Arafat, pentru funeraliile lui IPS Pimen: „Fiind o personalitate bisericească, n-ai cum să nu accepți”
Recomandări

Dublă măsură la înmormântările pacienţilor cu COVID. Derogare specială de la Arafat, pentru funeraliile lui IPS Pimen: „Fiind o personalitate bisericească, n-ai cum să nu accepți”

 

Rezultatele înregistrate miercuri de sportivii români

Simplu feminin 

Turul 1 (128)
DIACONU Adina ROU – MANTZ Chantal GER 4-2
LUNG Lisa BEL – SAMARA Elizabeta ROU 1-4
ADAMKOVA Karin CZE – CIOBANU Irina ROU 4-2
WANG Crystal USA – MONTEIRO DODEAN Daniela ROU 1-4
LIU Yu-Hsin TPE 3 – 4 SZOCS Bernadette ROU 3-4

Turul 2 (64)

KHETKHUAN Tamolwan THA – SAMARA Elizabeta ROU 1-4

DIAZ Adriana PUR – MONTEIRO DODEAN Daniela ROU 1-4

Simplu masculin

Turul 1 (128)
IONESCU Ovidiu ROU – MENGE Gencay TUR 4-0
JHA Kanak USA – CRIȘAN Adrian ROU 4-3
SZOCS Hunor ROU – GNANASEKARAN Sathiyan IND 4-1

Dublu masculin

Turul 2 (32)

PLETEA Cristian/SZOCS Hunor ROU – NIWA Koki/YOSHIMURA Maharu JPN 1-4

Cristian Pletea (stânga) și Hunor Szocs au făcut un meci bun contra japonezilor

Dublu feminin

Turul 2 (32)

MONTEIRO DODEAN Daniela/SAMARA Elizabeta ROU – RI Hyon Sim/RI Mi Gyong PRK 3-4

DIACONU Adina/SZOCS Bernadette ROU – CHEN Meng/ZHU Yuling CHN 0-4

Mezinul lotului Cristian Pletea, 17 ani, aflat la prima participare la Mondialele de seniori, a ratat calificarea pe tabloul principal.

 Citește și:

Românii sunt eroii zilei la Mondialele de tenis de masă. Gest incredibil de fair-play făcut de Ovidiu Ionescu și Adrian Crișan / VIDEO

 

Close
Închide
  Close