Mergi direct la conținut »
Suspendarea lui Ilie Năstase a fost redusă drastic: ”Mi-am învățat lecția! Urmează să trăiesc din nou spiritul marilor competiții!”
Tenis Libertatea > Sport > Tenis > Suspendarea lui Ilie Năstase a fost redusă drastic: ”Mi-am învățat lecția! Urmează să trăiesc din nou spiritul marilor competiții!”

Suspendarea lui Ilie Năstase a fost redusă drastic: ”Mi-am învățat lecția! Urmează să trăiesc din nou spiritul marilor competiții!”

Suspendarea lui Ilie Năstase a fost redusă drastic: ”Mi-am învățat lecția! Urmează să trăiesc din nou spiritul marilor competiții!”. 

Ilie Năstase a anunțat, în urmă cu câteva momente, că a primit o reducere substanțială a pedepsei primită după scandalul de la meciul de anul trecut din Fed Cup cu Marea Britanie.

Iată comunicatul fostului număr 1 mondial din tenis: 

„Sunt bucuros să vă anunț că am obținut o victorie importantă, chiar dacă nu totală, prin modul în care a fost soluționat apelul pe care l-am formulat împotriva sancțiunilor care mi-au fost impuse de Federația Internațională de Tenis (ITF).

Interdicția de a primi acces sau acreditări la evenimente ITF a fost aproape înjumătățită, astfel încât această suspendare va expira în curând, pe 23 aprilie 2018.

Suspendarea lui Ilie Năstase a fost redusă drastic: „Nu sunt o persoană rasistă”

De asemenea, Tribunalul Independent care a soluționat apelul meu a confirmat că această suspendare vizează exclusiv turnee ITF (nota mea – precum Cupa Federațiilor sau Cupa Davis), ceea ce înseamnă că nu se aplică turneelor ATP sau WTA.

În plus, interdicția de a îndeplini calități oficiale (precum funcția de căpitan nejucător al echipei României din Cupa Federațiilor) a fost redusă cu mai mult de 8 luni.

Replica Andreei Bălan, după ce toată lumea a vorbit despre divorțul ei de George Burcea
Recomandări

Replica Andreei Bălan, după ce toată lumea a vorbit despre divorțul ei de George Burcea

 

Sunt de asemenea bucuros să constat că Tribunalul Independent care a soluționat acest caz a concluzionat atât faptul că nu sunt o persoană rasistă, cât şi faptul că vorbele mele cu privire la copilul dnei Serena Williams nu au avut la bază intenții rasiste.

Această soluție a Tribunalului Independent este departe de sancțiunea propusă de arbitrul principal al Barajului din Cupa Federațiilor organizat anul trecut la Constanța (suspendarea mea pe viață) şi de interdicțiile solicitate inițial de către ITF (o suspendare de până la 10 ani), dar este mai blândă și decât decizia completului intern de soluționare din cadrul ITF.

Suspendarea lui Ilie Năstase a fost redusă drastic: „Eu mi-am învățat lecția, dânșii m-au tratat exagerat!”

Eu mi-am învățat lecția în urma acestei experiențe, însă sper ca acum să înțeleagă şi dânșii că m-au tratat exagerat.
Întrucât voi respecta această soluție a Tribunalului Independent, nu voi participa la meciurile pe care echipa României le va susține în acest weekend în Cupa Federațiilor.

Ministerul Sănătății, reacție în cazul doctorului filmat în timp ce operează fără echipament de protecție
Recomandări

Ministerul Sănătății, reacție în cazul doctorului filmat în timp ce operează fără echipament de protecție

 

Le urez însă succes fetelor, iar în aproximativ două luni voi putea să fiu din nou alături de ele şi în tribună.

În considerarea deciziei Tribunalului Independent, sunt încrezător că nu vor mai exista motive pentru care să îmi fie refuzate accesul sau acreditarea la marile competiții ATP şi WTA din acest an, precum Turneul de la Madrid, Roland Garros sau Wimbledon, dar nici la turneul WTA de la București.

Astfel, sunt fericit că urmează să trăiesc din nou, din tribună, spiritul marilor competiții de tenis. Mi-am dedicat întreaga viață acestui sport şi cred că sunt îndreptățit să continui să iau parte la acest fenomen.

La acest moment nu voi mai oferi comentarii cu privire la acest subiect. Detaliile cu privire la conținutul soluției Tribunalului Independent le vor oferi avocații mei, cărora le mulțumesc pentru ajutorul acordat în susținerea cazului meu”.

Ilie Năstase a fost foarte vehement în momentul în care a primit acele sancțiuni.

CITEȘTE ȘI: 

EXCLUSIV/ Gabriela Ambăruș, președintele Mișcării de Integrare Spirituală în Absolut: „La MISA nu s-au făcut și nu se fac orgii”

 

 

Close
Închide
  Close