Al doilea subiect din emisiune s-a referit la copilul de 4 ani, aflat în comă după o anestezie făcută la o clinică stomatologică din Pitești, decedat aseară.

Subiectul trei din emisiunea Adrianei Nedelea a fost reprezentat de dezvăluirile din Libertatea de astăzi: asistenta Maria Cerchez, din Slatina, a reclamat în ziar lipsa de personal în secția de cardiologie, situație care le duce pe asistente în imposibilitatea de a administra tratametul tuturor pacienților. Asistenta l-a înregistrat pe șeful de secție când îi impunea să se ocupe de măcar 15 bolnavi pe zi, în caz contrar urmând să fie “evaluată”,

Cel de-al patrulea subiect abordat a fost scrisoarea celor 13 jurnaliști, din redacții diferite, care îi cer președintelui Iohannis să nu promulge legea scutirii de impozit

Ultimul subiect a fost povestea lui George Porancia, meteorologul care trăiește de 36 de ani la 2.500 de metri altitudine, despre care Libertatea a scris astăzi.

Urmărește mai jos emisiunea în format LIVE TEXT

Procurorii DNA fac percheziții la Spitalul de Urgență Floreasca din București. Ancheta l-ar viza pe medicul Mircea Beuran

Emanuel Ungureanu, deputat USR, a oferit, la emisiunea Adriana Nedelea LA FIX, mai multe detalii despre situația medicului Mircea Beuran, care ar fi vizat de o anchetă DNA:

Jurnalistă din redacția Emiliei Șercan către Digi 24, Realitatea și RTV: „Sunteți niște slugi ale politicienilor”
Recomandări
Jurnalistă din redacția Emiliei Șercan către Digi 24, Realitatea și RTV: „Sunteți niște slugi ale politicienilor”
 • „Este vorba despre un caz de luare de mita, iar procurorii DNA urmaresc acest caz de cateva saptamani. Le-am transmis informatii despre o posibila fapta de coruptie comisa de doctorul Beuran acum un an. Este vorba despre o luare de mita din partea profesorului Beuran, o suspiciune in acest sens”
 • „Perchezitiile au inceput in aceasta dimineata. Deocamdata, o sa las DNA sa comunice ceea ce crede, in baza legii. Cand lucrurile se vor dezvolta, va voi spune mai multe detalii”

Copilul de 4 ani decedat după anestezie

Presedintele Colegiului Medicilor Argeș, dr. Valentin George Bănică, a declarat, cu referire la cazul copilului de 4 ani decedat după anestezie:

 • „Ne-am autosesizat si am declansat ancheta disciplinara vis-a-vis de acest caz. Ancheta se refera la medicul anestezist, intrucat cazul medicului stomatolog este de competenta Colegiului Medicilor Dentisti Arges”
 • Aceasta societate nu a avut aviz pentru activitatea de anestezie-reanimare din partea Colegiului Medicilor Arges. Probabil, autorizatia se referea la activitatea de stomatologie, de medicina dentara, nu cunosc, asta este de competenta Colegiului Medicilor Dentisti si a DSP Arges”
 • „Nu pot fi decat lucruri izolate, ca cineva sa desfasoare o asemenea activitate nelegal. Mi se pare un curaj extraordinar si o incalcare a legii, care trebuie sa suporte consecintele”
 • „Referitor la colaborarea dintre clinica respectiva si medicul anestezist, este un contract privat intre cei doi. Nu stiu daca a existat sau nu. Un contract este ca si o lege”
 • „Ancheta noastra vizeaza identificarea exacta a medicului nostru, care este membru al Colegiului Medicilor. In urma anchetei, am trimis deja catre institutiile abilitate adrese pentru a ne furniza documentele necesare pentru intocmirea dosarului pentru ancheta”
Film biografic despre rugbistul George Baltă, care azi face performanță în atletism din scaunul rulant: „A schimbat doar stadionul”
Recomandări
Film biografic despre rugbistul George Baltă, care azi face performanță în atletism din scaunul rulant: „A schimbat doar stadionul”

Dezvăluirile asistentei Maria Cerchez, de la Spitalul Județean Slatina

Asistenta Maria Cerchez, care l-a înregistrat pe șeful de secție când îi impune să se ocupe de măcar 15 bolnavi pe zi, în caz contrar urmând să fie “evaluată”, a intervenit telefonic la emisiunea Adriana Nedelea LA FIX și a oferit detalii noi:

 • „Este o situatie critica, cumplita, de cosmar. Nu cum spune medicul sef de sectie. Eu am dovezi, de aceea am sesizat si Corpul de Control al Ministerului Sanatatii. Situatia asta este de ani de zile. Lucram in stres, in teroare, nu se mai poate”
 • „Este inuman sa fim 3 asistente la 62 de bolnavi. Eu am lucrat si cu 24 de pacienti pe tura. Mi s-a facut rau, nu am mai putut dormi noaptea, ma gandeam daca i-am predat pe toti in procesul verbal, cu tratamentul corespunzator”
 • „Mi s-a facut rau, am facut o colica biliara, mi-am luat concediu medical si ce credeti ca mi-au facut? M-au dus la comisia de disciplina, ca de ce mi s-a facut rau”
 • „Este inuman asa ceva. Toata lumea lucreaza in stres si in teroare, din cauza influentelor pe care le are medicul sef in judetul Olt si toata conducerea Spitalului Judetean”
 • „Am fost sanctionata abuziv. Sunt hartuita in permanenta, ca daca mai comentam si nu executam ce ni se spune verbal, vom zbura definitiv din spital”
 • „Asta este doar una dintre inregistrari, ca nu pot sa stau cu telefonul sa inregistrez, pentru ca trebuie sa ma concentrez asupra tratamentului si asupra bolnavilor”
 • „Am zis ca voi ajunge si la CEDO, daca este nevoie. Nu mai pot. Este inuman si pentru noi, si pentru pacienti”
 • „Lucram o singura asistenta si o singura infirmiera. Sa lasi o singura infirmiera pe tura la 62 de bolnavi… Sa servesti masa, sa schimbi pampersi, sa faci curat prin saloane… Mai avem un pic si ne luam la bataie in cabinet”
 • „Mai am o inregistrare din cabinetul asistentelor, unde se aude clar ca la ora 12:00 au fost pacienti cardiaci carora nu li s-a facut niciun fel de tratament”
 • „Am fost in tura de noapte, la usa cabinetului ma asteptau trei pacienti. Doamna, veniti ca varsa! Doamna, veniti ca si-a scos branula si este plin de sange. Eu la care sa ma duc prima data?”
 • „Vreau sa fac totul public. Am dovezi, am sesizat Corpul de Control, o sa merg si la CEDO, pentru ca aici, in judet, nimeni nu vede si nu aude nimic”
 • „Iubesc meseria, dar nu in conditii inumane”
Viața celor 10 locuitori rămași în satul în care Gigi Becali a făcut o mănăstire și are planuri pentru alta: „Domnul ăsta a venit la poartă, m-a întrebat câţi ani am, apoi s-a dus şi mi-a adus o găleată de apă”
Recomandări
Viața celor 10 locuitori rămași în satul în care Gigi Becali a făcut o mănăstire și are planuri pentru alta: „Domnul ăsta a venit la poartă, m-a întrebat câţi ani am, apoi s-a dus şi mi-a adus o găleată de apă”

Prin telefon, a intervenit si managerul Spitalului Județean de Urgență din Slatina, Cătălin Rotea:

 • „Doamna asistenta a sesizat aceste probleme de-a lungul timpului. Vreau sa va spun ca sectia de cardiologie comporta o activitate complexa si numarul pacientilor a crescut.
 • „Avem angajate 29 de asistente dintr-un total de 37, prevazut. Au existat probleme pentru ca trebuie concedii medicale, de aceea nu au putut fi acoperite turele”
 • „Doamna asistenta mi-a prezentat inregistrarile, nu pot sa comentez autenticitatea si valabilitatea lor, asta este datoria organelor de ancheta”
 • „Este parerea dumneaei si o respect. Munca intr-un spital judetean de urgenta este extrem de obositoare, nu pot sa cuantific ce inseamna inuman”
 • „Nu recunosc ca avem o problema cu personalul, se asigura detasarea sau delegarea de pe sectii si eu nu pot sa cuantific ce inseamna uman sau inuman”
 • „Este o situatie sesizata de dumneaei, de o singura persoana de pe sectie, nu inseamna neaparat ca este si adevarata”
 • „Am avut concurs organizat pentru asistente in noiembrie 2019, s-au angajat 1-2 persoane. Saptamana viitoare, dupa ce se aproba bugetul Consiliului Judetean, demaram alte 15 posturi, dintre care 3 sunt pe cardiologie”
 • „Doamna asistenta a fost la mine in birou, iar eu am demarat o ancheta interna pe cardiologie, care se va solutiona pana la finalul acestei luni”
 • „Repet, pe sectia de cardiologie, anul trecut, s-au facut 3 angajari, s-au angajat asistente”
 • „Saptamana asta, este o medie de 15 pacienti per asistent. Nu mi se pare nici mult, nici putin, mi se pare dificil. Nu inseamna ca recunosc o vina a spitalului privind deficitul de personal, pentru ca acesta este completat prin relocari”
 • „Nivelul de salarizare din spitalul nostru este cel mai inalt din toata regiunea. Garzile pentru medici sunt platite cu 75-100 la suta. Sporurile sunt la nivelul maxim pe toate sectiile. Incercam sa compensam aceasta munca. Echilibrul bugetar este delicat”
 • „Doamna asistenta nu va fi sanctionata si nu va fi cercetata disciplinar pentru ca a expus public niste probleme”
 • „Orice persoana nemultumita din spitalul nostru, orice angajat a avut si va avea usa deschisa la mine. In limita timpului posibil, ca nu pot sta 24 de ore din 24. Oricine se simte amenintat sau nedreptatit, in orice forma, de seful de sectie, poate sa vina si sa comunice, la mine usa este deschisa”

Ulterior, a intervenit telefonic Cristian Ungureanu, șeful ITM Olt:

 • „Acum un an si jumatate, in septembrie 2018, am primit o petitie de la un angajat al Spitalului de Urgenta Slatina care reclama efectuarea unor ore suplimentare fara plata acestora. Am dispus control la angajator si s-a constatat ca, intr-adevar, se efectuau pe acea sectie ore suplimentare, fara a fi compensate cu timp liber corespunzator, din cauza lipsei de personal. Potrivit legii privind plata in sectorul bugetar, orele suplimentare se compenseaza doar cu timpul liber, nu este posibila plata, asa cum este in domeniul privat”
 • „In urma articolului dumneavoastra din Libertatea, ne-am autosesizat. O sa dispun din nou control”
 • „Sesizari catre Parchet nu putem trimite decat daca este vorba despre o infractiune. Cu siguranta, aici nu este vorba despre o infractiune”
 • „Nu putem dispune noi masura angajarii de personal, pentru ca angajatorul isi organizeaza activitatea. ITM nu are competenta in a se implica in organizarea sau reorganizarea unor institutii fie publice, fie private”
 • „Spitalul risca o sanctiune potrivit legii, adica o amenda de la 5.000, la 10.000 de lei”

Scrisoarea celor 13 jurnaliști, din redacții diferite, care îi cer președintelui Iohannis să nu promulge legea scutirii de impozit

Despre acest caz, a vorbit Mircea Toma, președintele Active Watch:

 • „As vrea sa felicit ziaristii care au semnat scrisoarea catre presedinte, cu solicitarea de a nu promulga legea si de a o returna Parlamentului”
 • „Este o masura care pune ziaristii intr-o pozitie extrem de penibila, anume aceea de pomanagii, fara a fi consultati inainte”
 • „Legea transforma toata categoria profesionala a jurnalistilor intr-una dintre acele categorii de „speciali”. Sa primesti asa zis cadou de la stat inseamna sa fi scos din dispozitia de observator neutru, liber sa faci comentarii critice pentru orice masuri ale statului”
 • „Imaginati-va cati ziaristi ar mai fi avut tupeul sa comenteze pensiile magistratilor, daca prima reactie care ar fi putut aparea ar fi fost „Dar cu salariile voastre cum ramane, ca sunteti protejati?”. Argumentul din motivatia proiectului de lege este pueril, redactat de un elev de clasa a saptea, cel mult”
 • „Daca ne uitam la traseul legii, vom observa ca a fost respinsa de toate comisiile parlamentare prin care trecut. Inclusiv Guvernul Dancila a facut un raport negativ. O singura comisie a revenit asupra propriei decizii, a ce va miroase chestia asta?”

Omul de la Vârful Omu. Povestea lui George Porancia, meteorologul care trăiește de 36 de ani la 2.500 de metri altitudine

George Porancia a comentat subiectul, în direct prin telefon:

 • „Daca nu ar fi pasiunea, nu as fi rezistat aici atatia ani. Sunt mai singuratic, cumva”
 • „Noi ne-am obisnuit, suntem o echipa bine inchegata, cu oameni bine pregatiti si treaba merge foarte bine”
 • „Turistii care ajung in zona”
Urmărește-ne pe Google News
Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Despărțire șoc în lumea mondenă din România. „Dacă-l cunoșteam cu adevărat, nu făceam copilul! Fugeam în munți! Nu m-a găsit la gunoi!”
GSP.RO
Despărțire șoc în lumea mondenă din România. „Dacă-l cunoșteam cu adevărat, nu făceam copilul! Fugeam în munți! Nu m-a găsit la gunoi!”
ȘOC! Arma care poate distruge Rusia într-o singură zi. Este cea mai mare teamă a lui Putin în război
Playtech.ro
ȘOC! Arma care poate distruge Rusia într-o singură zi. Este cea mai mare teamă a lui Putin în război
Nu ne vizităm, nu mâncâm împreună, nici măcar prieteni nu suntem... Toată lumea credea că Stela Popescu și Alexandru Arșinel erau apropiați, dar ce-a spus actrița înainte să moară i-a lăsat mască pe toți
Viva.ro
Nu ne vizităm, nu mâncâm împreună, nici măcar prieteni nu suntem... Toată lumea credea că Stela Popescu și Alexandru Arșinel erau apropiați, dar ce-a spus actrița înainte să moară i-a lăsat mască pe toți
"Acum se va juca printre stele". Sfârşit tragic pentru o fetiţă de 2 ani. Copila a murit în spital, după un presupus atac al unui tânăr britanic
Observatornews.ro
"Acum se va juca printre stele". Sfârşit tragic pentru o fetiţă de 2 ani. Copila a murit în spital, după un presupus atac al unui tânăr britanic
Diana Şoşoacă nu a fost lăsată să vorbească la mitingul AUR. Senatoarea a strigat după jandarmi să o apere VIDEO
Știrileprotv.ro
Diana Şoşoacă nu a fost lăsată să vorbească la mitingul AUR. Senatoarea a strigat după jandarmi să o apere VIDEO
Un cuplu a cumpărat o casă fară s-o viziteze înainte și a găsit în baie o ușă secretă. Bărbatul a trăit un șoc, ce se afla în camera ascunsă
FANATIK.RO
Un cuplu a cumpărat o casă fară s-o viziteze înainte și a găsit în baie o ușă secretă. Bărbatul a trăit un șoc, ce se afla în camera ascunsă
Un mexican a ajuns pentru prima oară în Voluntari. Ce impresii a trimis la el acasă: ”Poate oamenii nu înţeleg”
Orangesport.ro
Un mexican a ajuns pentru prima oară în Voluntari. Ce impresii a trimis la el acasă: ”Poate oamenii nu înţeleg”
Horoscop 2 octombrie 2022. Scorpionii ar fi bine să vorbească mai puțin, să stea departe de situațiile tulburi și să nu-i denigreze pe cei din jur
HOROSCOP
Horoscop 2 octombrie 2022. Scorpionii ar fi bine să vorbească mai puțin, să stea departe de situațiile tulburi și să nu-i denigreze pe cei din jur
Sănătatea, încotro? Săptămânile Tranziției Alimentare Carrefour îți fac cunoștință cu numeroase produse sănătoase
PUBLICITATE
Sănătatea, încotro? Săptămânile Tranziției Alimentare Carrefour îți fac cunoștință cu numeroase produse sănătoase