Prima clasată în topul mondial al profiurilor este compania petrolieră Saudi Aramco (Arabia Saudită), care a înregistrat în prima jumătate a anului profituri de 33,8 miliarde de dolari. Aceasta este urmată de Apple, care a înregistrat câștiguri nete de 28,9 miliarde de dolari și Samsung, cu 14 miliarde de dolari raportate, scrie Bloomberg, citată de Mediafax.

În același timp, americanii de la Shell au înregistrat 7,4 miliarde de dolari și Volkswagen 6,8 miliarde de dolari. Pe ultimul loc din clasament se află compania Alibaba, cu 2,4 miliarde de dolari profit.

Sursa citată arată că Aramco este o piatră de temelie pentru economia globală, producând și vânzând în fiecare zi 10 milioane de barili de petrol. Performanța financiară a firmei a reprezentant un mare secret în lumea afacerilor globale din ultimii 40 de ani.

Clasamentul profiturilor înregistrate de companii vine după ce, la începutul lunii martie, a fost publicat clasamentul celor mai bogati oameni din lume în 2018, condus de CEO-ul Amazon, Jeff Bezos.

Averea lui Jeff Bezos a crescut la 112 miliarde de dolari, de la valoarea de 39.2 miliarde de dolari estimată în 2017.

Warren Buffett, care are o avere de 84 de miliarde de dolari, este al treilea din ediția 2018 a topului Forbes, înaintea lui fiind Bill Gates, cu o avere de 90 de miliarde de dolari.

Cel mai bogat european este patronul firmei de bunuri de lux LVMH, Bernard Arnault, care are o avere de 72 de miliarde de dolari.


FOTO | Cum arată spațiul aerian al Siriei, după ce Eurocontrol a emis o alertă cu privire la posibile atacuri cu rachetă

Cine este campionul care primește 17.500 lei de la stat lunar. Este una dintre cele mai mari rente viagere din România
GSP.RO

Cine este campionul care primește 17.500 lei de la stat lunar. Este una dintre cele mai mari rente viagere din România

Horoscop 23 ianuarie 2020. Peștii pot face față oricărei situații
HOROSCOP

Horoscop 23 ianuarie 2020. Peștii pot face față oricărei situații