MENIU CAUTĂ

62 de jandarmi, agresați la protestul din 10 august. Parchetul sectorului 1 cercetează plângerile, într-un singur dosar

Distribuie

Peste 60 de jandarmi spun că au fost agresați la protest, iar plângerile lor sunt cercetate de Parchetul sectorului 1, într-un singur dosar.

Astfel, procurorii efectuează cercetări după ce 62 de jandarmi au spus că au fost agresați la mitingul din 10 august, deși nu fiecare a depus plângere, fiind înregistrate mai multe sesizări colective, au precizat, pentru Mediafax, reprezentanții parchetului, care au reunit cauzele într-un singur dosar.

„S-a întocmit o primă statistică. La acest moment, se efectuează cercetări cu privire la agresarea a 62 de persoane care au avut calitatea de organ de Jandarmerie. Vă precizez faptul că nu fiecare dintre aceste persoane au depus plângere, unele sesizări privesc 10-12 persoane. O mare parte dintre aceste persoane au depus și plâgere. Inițial s-a întocmit un dosar pentru fiecare persoană vătămată, toate aceste dosare au fost reunite, iar acum există un singur dosar în care se efectuează cercetări cu privire la agresarea celor 62 jandarmi”, au declarat reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 al Capitalei.

Iată ce spuneau mai mulți jandarmi care au fost în Piața Victoriei: „Niciodată n-am simțit atâta ostilitate la nivelul oamenilor obișnuiți!”

În schimb, coordonatorul jandarmilor de la protestul din 10 august, maiorul Laurențiu Cazan a declarat la TVR, că își asumă tot: „Îmi cer scuze faţă de cei care au suferit”; „Nu am folosit toată muniția”.

În acest timp, procurorii militari de la Parchetul General continuă cercetările și au cerut o expertiză fizico-chimică a gazelor lacrimogene folosite de către jandarmi la protestul din 10 august, cercetările urmând a fi efectuate de experți din Institutul de Expertize Criminalistice.

Până vineri, 24 august, au fost înregistrate 705 plângeri.

Nicolae Bacalbașa crede că toți demonstranții care au depus plângeri împotriva Jandarmeriei ar trebui sancționați


Citește și; EXCLUSIV/Dosarul „Tigrul de platan”, micul monstru care ne poate îmbolnăvi. Toată Europa se chinuie să scape de copacul care atrage insecta, noi îl plantăm abuziv

Citește mai multe despre jandarmi și Parchetul Militar pe Libertatea.

Comentarii