MENIU CAUTĂ
20 Iul. 2018 16:34

Arest la domiciliu pentru adolescentul din Craiova care și-a ucis iubita într-un accident rutier. Instanța a schimbat măsura preventivă

Distribuie

Magistrații Tribunalului Dolj au schimbat măsura preventivă în dosarul întocmit pe numele adolescentului de 16 ani din Craiova care și-a ucis iubita într-un accident rutier. Instanța a decis astfel ca tânărul, care primise inițial control judiciar, să fie cercetat în arest la domiciliu.

Matei U., fiul unor magistrați din Craiova, Cecilia Uncheașu, judecător la Tribunalul Dolj, și Dumitru Uncheașu, magistrat la Judecătoria Craiova, este acuzat de procurorii craioveni de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea sub influența băuturilor alcoolice și fără a poseda permis de conducere.

Adolescentul de 16 ani a luat mașina tatălui său, deși nu avea permis și consumase alcool și, împreună cu alți trei tineri, între care și iubita sa de 18 ani, au pornit la o plimbare nocturnă pe străzile Craiovei. Pe șoseaua de centură a municipiului, băiatul a scăpat mașina de sub control, care s-a rostogolit de mai multe ori.

Inițial, completul Judecătoriei Craiova a decis controlul judiciar pentru 60 zile pe numele lui Matei U. (16 ani), autorul unui grav accident de circulație, petrecut în noaptea de luni spre marți. În urma accidentului, a murit iubita sa, Andreea Denisa Olaru (18 ani), iar alți doi prieteni ai acestuia au fost răniți uşor.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova au făcut însă recurs la Tribunalul Dolj, completul luând decizia ca acesta să rămână în arest la domiciliu pe o perioadă de 30 zile.

Polițiștii l-au depistat pe MAtei U. cu o alcoolemie de 0,49 de mg/l alcool pur în aerul expirat.

Citește și: OPINIE / Doliu de Ziua Forțelor Aeriene Române. MIG-urile 21 și avioanele IAR 99 Șoim, consemnate la sol

Citește mai multe despre decizie și tribunalul dolj pe Libertatea.

Comentarii