Mergi direct la conținut »
VIDEO | Bărbatul din Capitală care practica fără drept profesia de medic, reținut din nou de polițiști. Alte cinci persoane l-au reclamat pe falsul ortoped
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > VIDEO | Bărbatul din Capitală care practica fără drept profesia de medic, reținut din nou de polițiști. Alte cinci persoane l-au reclamat pe falsul ortoped

VIDEO | Bărbatul din Capitală care practica fără drept profesia de medic, reținut din nou de polițiști. Alte cinci persoane l-au reclamat pe falsul ortoped

Ionuț Marian Grigore, în vârstă de 26 de ani, suspectat că practica fără drept profesia de medic, într-un cabinet din Sectorul 3, a fost reţinut din nou de poliţiştii din București după ce alte cinci persoane au reclamat că au plătit pentru consultaţie şi şedinţe de recuperare după ce acesta a susţinut că este ortoped.

De Andreea Radu,

Poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, au pus în aplicare două mandate de percheziţie domiciliară, atât la reşedinţa cât şi la cabinetul medical în care îşi desfăşura activitatea bărbatul.

Ionuț Marian Grigore este bănuit de săvârşirea infracţiunilor de exercitare fără drept a unei profesii sau activităţi, înşelăciune, falsificare de instrumente oficiale, fals material în înscrisuri oficiale şi folosire a instrumentelor false, potrivit unui comunicat al Poliției.

Potrivit Poliţiei Capitalei, după 27 februarie şi în urma apelului public legat de acest dosar, alte cinci persoane au sesizat Secţia 11 Poliţie cu privire la faptul că în urma unor anunţuri găsite pe internet au mers la un cabinet de ortopedie, din Sectorul 3, pentru consult medical de specialitate, unde au plătit sume de bani pentru consultaţie şi şedinţe de recuperare unui bărbat care a pretins că este specialist ortoped, deşi acesta nu era medic şi nu avea specializare în domeniul menţionat, totodată folosind parafă medicală falsificată.

În urma extinderii cercetărilor au fost puse în aplicare două mandate de percheziţie, fiind ridicate mai multe bunuri şi înscrisuri, printre care aparatură medicală, documente financiar contabile şi buletine de analize medicale.

Leafa președintelui a fost înghețată de Guvern. Reacția lui Iohannis
Recomandări

Leafa președintelui a fost înghețată de Guvern. Reacția lui Iohannis

Din investigaţii a rezultat că peste 70 de persoane au apelat la serviciile medicale oferite de cel în cauză, toate persoanele urmând a fi contactate, pentru a se stabili dacă au solicitat sau nu servicii medicale acestuia.

Prejudiciul creat prin săvârşirea faptei a fost estimat la 200.000 de lei, informează Poliția Română.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, exercitare fără drept a unei profesii sau activităţi, falsificare de instrumente oficiale, fals material în înscrisuri oficiale şi folosire a instrumentelor false, cu bărbatul în stare de reţinere, urmând să fie prezentat în fața magistraţilor.

Cazul medicului fals ortoped a apărut la puțin timp după ce Libertatea a dezvăluit că Ministerul Sănătății i-a dat aviz escrocului italian Matteo Politi, care a ajuns să opereze de zeci de ori în România, chiar și la spitalul privat Monza, fără studii de medicină.

A fost depistat de asistente că nu știa să-și pună mănușile! Apoi, s-a aflat că rețeaua doctorilor falși se extinde și în spitale publice! Raluca Bîrsan, o femeie de 30 de ani, și-a inventat o diplomă de medic și lucrează de 10 ani la Secția de Ginecologie a Spitalului de Urgență Ilfov.


Pot sau nu medicii să fie voluntari în spitale? Pacienții vor resimți lipsa lor, pentru că aceștia acopereau o parte din servicii


 

Close
Închide
  Close