Printre victimele sale s-au aflat o tânără de 24 de ani şi o adolescentă de 14 ani, menționează sursa citată, pe care le-a atras în cursă prin „metoda lover-boy”, iar apoi le-a obligat să se prostitueze în străinătate.

Ieșeanul Marius Constantin Vântu s-a aflat în vizorul DIICOT Iaşi încă din 2010.

Cursa de urmărire a șoferului împușcat mortal de polițiști a fost înregistrată

În dosarul în care acesta a fost condamnat la şase ani de închisoare, obţinut de Adevărul, sunt dezvăluite informații despre modul în care acesta racola fete pentru prostituție în urmă cu un deceniu. Una dintre victimele sale, de pildă, a fost Alina Vasilica C., o tânără care în 2010 avea 24 de ani și care lucra în Italia, la o grădiniță din Milano.

Aceasta l-a cunoscut pe internet pe Marius Constantin Vântu, în timp ce ieşeanul se ocupa cu tot felul de nelegiuiri prin Germania, relatează Adevărul. Bărbatul i-a sucit mințile tinerei, care s-a îndrăgostit de el, și a convins-o, în cele din urmă, să-l urmeze. Fata a ajuns să lucreze la bordel.

Timp de câteva luni, se menţionează într-un rechizitoriu al DIICOT Iaşi, cei doi au discutat prin intermediul aplicaţiei Messenger, relaţia lor devenind din ce în ce mai apropiată. Atât de apropiată, încât Vântu a mers în Italia pentru a se întâlni cu educatoarea.

„Inculpatul i-a spus părţii vătămate că în Germania are o situaţie materială bună, din care să poată asigura un trai decent pentru amândoi şi că deţine o locuinţă. Totodată, inculpatul i-a declarat victimei că o iubeşte şi că doreşte să-şi întemeieze o familie”, se arată în rechizitoriul DIICOT Iaşi.

Pe educatoare a obligat-o să se prostitueze în Germania

Iniţial, educatoarea din Milano nu a fost de acord să-şi lase locul de muncă şi să meargă după Marius Vântu în Germania. Mai ales că femeia mai avea un copil dintr-o altă relaţie.

Proxenetul nu a renunţat însă. În luna august a anului trecut, acesta s-a întâlnit cu Alina Vasilica la un local din municipiul Iaşi şi i-a propus încă o dată tinerei să-l urmeze în Germania pentru a trăi cu el.

Ieşeanca nu a mai refuzat. A mers imediat în Italia, unde a reziliat contractul de muncă cu grădiniţa la care lucra, după care s-a dus cu Marius Vântu în Stuttgart, în locuinţa acestuia. Acolo, femeia a avut un șoc. A aflat că iubitul ei este căsătorit şi că va trebui să practice prostituţia. Procurorii spun că Alina Vasilica ar fi încercat să fugă din Germania, însă a fost descurajată să facă acest lucru de Vântu prin „diferite metode”.

În scurt timp, educatoarea a ajuns prostituată la un bordel din Nürnberg, numit Villa Glamour, unde a lucrat trei săptămâni şi unde ar fi câştigat, potrivit rechizitoriului, 16.000 de euro. Avea în jur de şapte clienţi pe zi şi preţul era de 150 de euro pe oră. Ulterior, Alina Vasilica a mai fost dusă la un bordel din Stuttgart. O parte din bani îi reveneau lui Constantin Vântu.

În luna decembrie a anului trecut, femeia a revenit în România.

A plasat o minoră într-o bordel din Atena

Procurorii ieşeni au ajuns la educatoarea Alina Vasilica în timp ce efectuau cercetări faţă de Marius Constantin Vântu într-un alt caz de acest gen. Anchetatorii au menţionat că în anul 2009, pe când proxenetul avea 22 de ani, Vântu a sedus o adolescentă de 14 ani, scrie Adevărul.

Pentru a fi cât mai convingător, ieşeanul a mers la mama fetei şi i-a spus că are gânduri serioase cu fiica ei, cu care vrea să se căsătorească. Tot atunci, Vântu i-a cerut mamei să întocmească la notar un document prin care să-l împuternicească să o transporte pe minoră în afara ţării. Femeia a acceptat, la insistenţele fiicei sale adolescente, care era îndrăgostită până peste cap de Marius Vântu.

Adolescenta Laura Petronela avea să regrete decizia luată. În toamna anului 2009, ea a fost dusă de proxenet în capitala Greciei, Atena. Acolo, ieşeanul i-a cumpărat haine şi cosmetice şi a obligat-o să se prostitueze. Mai întâi a dus-o personal la mai mulţi clienţi, după care a plasat-o la un bordel din Atena.

Procurorii ieşeni au aflat detalii cutremurătoare. În perioada octombrie 2009 – ianuarie 2010, minora ar fi întreţinut relaţii sexuale cu câte 45 de clienţi pe zi. Programul de lucru era infernal, fata practicând prostituţia de dimineaţă până înspre mijlocul nopţii. Primea de la fiecare client câte 20 de euro pentru o partidă de sex. La un moment dat, din cauza epuizării, minora a fost internată într-un spital din Grecia. Un client avea să o şi salveze pe Laura Petronela.

Citeşte şi:

Moment fără precedent în finala „X Factor”. Florin Salam n-a mai ajuns pe scenă să cânte cu nepotul lui. „Am rămas cu un gust amar”

Vasile Dîncu: Avem un premier destul de fragil. USR PLUS este mai degrabă câştigătorul acestor negocieri

Cristian Tudor Popescu, despre rezultatul negocierilor pentru noul guvern: „Cîţu va fi orice, dar nu premier”

EXCLUSIV „Aveam mentalitate de român infect!! Bani, mașini, femei” 😮 - Mărturie ȘOCANTĂ a unui mare talent al fotbalului românesc
PARTENERI - GSP.RO
EXCLUSIV „Aveam mentalitate de român infect!! Bani, mașini, femei” 😮 - Mărturie ȘOCANTĂ a unui mare talent al fotbalului românesc
ȘOC! Vestea INCREDIBILĂ pentru România din decembrie! Valeriu Gheorghiță a făcut anunțul!
Playtech.ro
ȘOC! Vestea INCREDIBILĂ pentru România din decembrie! Valeriu Gheorghiță a făcut anunțul!
ANIMAŢIE GRAFICĂ | Filmul accidentului din Botoşani, în care un bărbat a murit  la două zile de la nuntă. O decizie pe care a luat-o la patru dimineaţa l-a costat viaţa
Observatornews.ro
ANIMAŢIE GRAFICĂ | Filmul accidentului din Botoşani, în care un bărbat a murit la două zile de la nuntă. O decizie pe care a luat-o la patru dimineaţa l-a costat viaţa
Horoscop 26 octombrie 2021. Leii sunt foarte implicați emoțional în anumite relații pe care ar trebui să le abordeze altfel
HOROSCOP
Horoscop 26 octombrie 2021. Leii sunt foarte implicați emoțional în anumite relații pe care ar trebui să le abordeze altfel
Tragedie la o zi după nuntă. Mirele a murit în mașina condusă de cavalerul de onoare
Știrileprotv.ro
Tragedie la o zi după nuntă. Mirele a murit în mașina condusă de cavalerul de onoare
Surpriză. Vedeta prinsă pe un site de adulţi. Ce tarif avea. A fost imediat concediată
Telekomsport
Surpriză. Vedeta prinsă pe un site de adulţi. Ce tarif avea. A fost imediat concediată
Curățarea nu este același lucru cu dezinfectarea. Află care sunt diferențele
PUBLICITATE
Curățarea nu este același lucru cu dezinfectarea. Află care sunt diferențele