Județul Vaslui se confruntă cu cel mai mare focar de coronavirus, de la debutul pandemiei, după ce 62 de muncitori ai abatorului de păsări ce aparține Grupului de firme Safir Vaslui, care are rețea de distribuție și în marile lanțuri de magazine din țară, s-au infectat.

Primele cazuri de boală au apărut vineri, la trei salariați care lucrează la linia de producție, aceștia fiind internați la Spitalul de Urgență Bârlad.

În consecință, conducerea societății a decis testarea a angajaților, inclusiv a medicilor veterinari, a tehnicienilor și a celor care nu lucrează în producție.

100 de angajați au fost testați, iar dintre aceștia, 59 de salariați au ieșit pozitivi la SARS-CoV-2, totalul cazurilor din abator ajungând, astfel, la 62.

Toți angajații depistați pozitiv sunt muncitori de pe linia de producție și, cu excepția unuia singur, care a spus că i-ar fi un pic rău, nu prezintă simptome de boală. Cred că aceștia nu au respectat măsurile de protecție, în condițiile în care nici unul dintre tehnologi, care sunt în permanență în contact cu cei care au fost depistați cu noul coronavirus, nu a ieșit pozitiv la testarea făcută.

Managerul general al Grupului de Firme Safir Vaslui, George Safir:

Toți cei 59 de angajați depistați pozitivi au fost trimiși în izolare la domiciliu de conducerea societății, chiar dacă unii au solicitat să meagă în continuare la serviciu, în condițiile în care sunt asimptomatici.

Depistarea unui număr atât de mare de angajați cu noul coronavirus a condus la reducerea activității abatorului la jumătate din capacitate.

”Am discutat cu partenerii noștri către care livrăm marfa și au înțeles situația. Dorim să subliniem faptul că produsul finit pe care îl livrăm pe piață nu este afectat în niciun fel de coronavirus. Acum așteptăm să se finalizeze și ancheta epidemiologică desfășurată de către Direcția de Sănătate Publică Vaslui pentru a ne fi transmise și măsurile care se impun a fi luate pe viitor”, a mai precizat George Safir pentru Libertatea.

Ad placeholder

Abatorul de păsări din Vaslui are un număr de 250 de angajați și face parte din Grupul de firme Safir, care deţine opt fabrici și un număr de 600 de salariați, fiind unul dintre cei mai mari angajatori privați din județ.

Citeşte şi:

Coronavirus în România: 681 de noi cazuri, în ultimele 24 de ore, la mult mai puține teste prelucrate

Revolta unui asistent român din Milano, care a fost în linia întâi când Italia era îngenuncheată de COVID: „Mor cu fiecare «nu există»”

Andreea Esca, primul interviu pentru Știrile PRO TV după ce s-a vehiculat că a avut COVID-19. Cosmin Stan: ”Ai fost sau nu bolnavă?”

Tot acest loc îi aparține lui Ion Țiriac. Decizia pe care a luat-o acum miliardarul
PARTENERI - GSP.RO
Tot acest loc îi aparține lui Ion Țiriac. Decizia pe care a luat-o acum miliardarul
S-a aflat TOT! De ce a fost ucis Emi Pian. Nu din cauza unei datorii la barbut. Ce s-a întâmplat în Ploiești
PARTENERI - PLAYTECH.RO
S-a aflat TOT! De ce a fost ucis Emi Pian. Nu din cauza unei datorii la barbut. Ce s-a întâmplat în Ploiești
Horoscop 13 august 2020. Capricornii aplică o lovitură gravă unei relații cu cineva din interiorul familiei
HOROSCOP
Horoscop 13 august 2020. Capricornii aplică o lovitură gravă unei relații cu cineva din interiorul familiei
RECOMANDĂRI