Mergi direct la conținut »
Codul Rutier, modificat de la 1 ianuarie 2019. Permisul suspendat poate fi recuperat mai rapid
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Codul Rutier, modificat de la 1 ianuarie 2019. Permisul suspendat poate fi recuperat mai rapid

Codul Rutier, modificat de la 1 ianuarie 2019. Permisul suspendat poate fi recuperat mai rapid

Noi reguli pentru șoferi începând cu acest an. Autoritățile au adus mai multe modificări importante Codului Rutier, acestea fiind promulgate imediat ce vacanța de Revelion a luat sfârșit.

O modificare a intrat în vigoare încă din prima zi lucrătoare a anului. Șoferii au posibilitatea de a alege și de a folosi dovada înlocuitoare mai puține zile pentru a-și recupera permisul mai repede, în cazul unei suspendări.

Anterior, aceștia erau obligați să depună permisul la expirarea celor 15 zile de la momentul aplicării sancțiunii. Acum, ei au posibilitatea de a-l depune oricând în acest interval, iar din acel moment va începe perioada pentru care dreptul de a șofa este suspendat, potrivit Digi 24.

De asemenea, cadrele medicale care constată că un pacient are probleme de sănătate care sunt incompatibile cu statutul de șofer sunt obligate să ceară o evaluare de specialitate a acestuia. În cazul în care evaluarea confirmă diagnosticul, clinica autorizată este obligată să anunțe Poliția, iar oamenii legii îi vor retrage permisul. Șoferul îl va putea recupera după ce face dovada urmării unui tratament și unei noi evaluări de specialitate, care să confirme însănătoșirea.

Tot de la începutul anului punctul de amendă a fost înghețat la valoarea din 2018: 145 de lei. Șoferii care încalcă legea vor putea plăti mai ușor amenda, într-un cont unic, înființat la începutul anului. Sancțiunea va putea fi achitată de oriunde din țară, indiferent de locul în care este domiciliat șoferul care a încălcat legea.


CITEȘTE ȘI: Gest superb făcut de foștii colegi ai românului ucis în Londra de Revelion. Tudor va fi înmormântat în România, cu ajutorul banilor strânși de canotori


 

Close
Închide
  Close