Mergi direct la conținut »
Comitet Executiv Naţional, miercuri, la PSD. Se discută remanierea Rovanei Plumb şi a Nataliei Intotero, Tudorel Toader ajunge la judecata partidului
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Comitet Executiv Naţional, miercuri, la PSD. Se discută remanierea Rovanei Plumb şi a Nataliei Intotero, Tudorel Toader ajunge la judecata partidului

Comitet Executiv Naţional, miercuri, la PSD. Se discută remanierea Rovanei Plumb şi a Nataliei Intotero, Tudorel Toader ajunge la judecata partidului

De Valentina Postelnicu,

Conducerea PSD se reuneşte, miercuri, în şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD, care are pe agendă remanierea celor două membre ale Guvernului, Rovana Plumb şi Natalia Intotero, aflate pe locuri eligibile, în lista PSD pentru alegerile europarlamentare.

Rovana Plumb este susţinută de premierul Viorica Dăncilă şi nu şi-a anunţat până acum intenţia de a demisiona din Guvern. Şi soarta lui Tudorel Toader, ministrul Justiţiei, care a scăpat luni de votul la moţiunea simplă care îl vizează, va fi decisă tot de liderii PSD.

Interesant este că şedinţa conducerii PSD va avea loc în aceeaşi zi în care şeful statului îşi lansează o nouă carte, la Teatrul Naţional.

Surse social-democrate precizau, în cursul zilei, că cel mai probabil o decizie a partidului în privinţa remanierii va fi lăsată după sărbătorilor de Paşte, însă planurile s-au schimbat după ce Liviu Dragnea a ieşit de la audierea de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţiei.

Astfel, PSD pare decis să tranşeze o nouă remaniere a Guvernului, şi să ia în discuţie câteva subiecte „fierbinţi” care au provocat nemulţumiri în interiorul partidului.

Rovana Plumb, forţată de Liviu Dragnea să plece din Guvern

Liviu Dragnea a transmis în mod categoric că cele două trebuie să plece din Guvern, pentru a nu folosi toate avantajele calităţii de ministru, în campanie.

Kovesi a fost votată procuror-șef de ambasadorii statelor UE
Recomandări

Kovesi a fost votată procuror-șef de ambasadorii statelor UE

Liderul PSD a explicat că aceastea ar trebui ”să nu se mai plimbe prin țară în campanie electorală cu beneficii de ministru, mașină și șofer” şi că decizia de a pleca trebuie luată până la debutul campaniei electorale, pe 27 aprilie.

Interesant este că până acum Rovana Plumb nu şi-a prezentat punctul de vedere pe acest subiect, iar premierul Viorica Dăncilă şi-a anunţat susţinerea pentru ministrul Fondurilor Europene, dând de înţeles că aceasta ar putea să îşi ia concediu, pe perioada campaniei electorale.

Remanierea celor două membre ale Executivului nu e singura decizie importantă aşteptată în CExN al PSD. Tudorel Toader va trebui să facă faţă criticilor din ce în ce mai dure ale social-democraţilor, care i-au reproşat, prin vocea lui Liviu Dragnea, că a păcălit partidul că va da Ordonanţă pe Codurile Penale.

Ce este ciroza hepatică, boala care l-a ucis pe regizorul Alexandru Darie
Recomandări

Ce este ciroza hepatică, boala care l-a ucis pe regizorul Alexandru Darie

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat deja o decizie cu privire la ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, în cadrul Comitetului Executiv Naţional al PSD, după ce o să asculte şi opinia colegilor.

Un mesaj interesant a transmis premierul şi în privinţa Rovanei Plumb, cap de listă la europarlamentare din partea PSD. Şefa Executivului spune că trebuie văzut dacă aceasta îşi va da demisia, în campanie, sau va intra în concediu. Liviu Dragnea transmisese, anterior, că Rovana Plumb trebuie să plece din Guvern, pentru că va ajunge europarlamentar.

Citeşte şi: Ce nu s-a văzut în cele 4 ore și jumătate de la procesul lui Dragnea. Liderul PSD a mâncat eugenii, i-a certat pe jandami și s-a declarat nevinovat

 
 
Close
Închide
  Close