De Dragoș Tănase,

Decizia survine după ce două avioane de acest tip s-au prăbușit în decurs de șase luni, iar psagerii evită să mai zboare cu acest model de aeronavă.

„Motivul este că pasagerii Garuda și-au pierdut încrederea în siguranța acestor avioane. Am trimis o scrisoare companiei Boeing cerând anularea acestor comenzi”, a declarat CEO-ul Garuda, precizând că încă  nu a primit un răspuns oficial din partea Boeing.

Boeing încearcă să găsească o soluție privind siguranța în zbor a flotei 737 MAX 8, care este ținută la sol de către companiile aeriene din întreaga lume.

Boeing ar putea obliga companiile aeriene care cumpără acest model de avion să aibă una dintre cele două opțiuni de securitate instalate, care îi alertează pe piloți atunci când aeronava primește informații eronate de la senzori. Aceste vor fi instalate pe toate modelele 737 MAX, cel mai probabil săptămâna viitoare.

„Este prima companie care anulează oficial comanda, dar probabil nu și ultima. Există riscul ca rivalul Garuda, Lion Air, care are multe comenzi pentru MAX 8, să ia aceeași decizie”, a declarat expertul în aviație Shukor Yusof, citat de The Guardian.

Și compania aeriană Națională Tarom a semnat un contract pentru cinci aeronave Boieng 737 MAX 8, anul trecut, dar ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a precizat, recent, că aeronavele acestea nu au fost construite încă, iar dacă vor fi constatate anumite probleme acestea vor fi rezolvate până la onorarea contractului.

Un avion Boeing 737 MAX 8 al companiei aeriene Ethiopian Airlines cu destinația Nairobi, Kenya, s-a prăbușit în dimineața zilei de duminică, 10 martie, lângă orașul Bishoftu. Toate cele 157 de persoane de la bordul aeronavei, care decolase din Addis Ababa, Etiopia, și trebuia să ajungă în Nairobi, Kenya, au murit.

Tragedia a avut loc la mai puțin de jumătate de an de când același model de avion Boeing 737 Max 8, aparținând companiei Lion Air din Indonezia, s-a prăbușit în apropiere de Jakarta. În urma accidentului din luna octombrie, toate cele 189 de persoane aflate la bord au murit.


Citește și… Pilotul avionului prăbușit în Etiopia a raportat probleme și a cerut să se întoarcă pe aeroport


Ce a postat Simona Halep în miez de noapte, după victoria splendidă de la Dubai. Surpriza de la miezul nopții!
GSP.RO

Ce a postat Simona Halep în miez de noapte, după victoria splendidă de la Dubai. Surpriza de la miezul nopții!

Horoscop 24 februarie 2020. Săgetătorii au parte de o cheltuială neprevăzută
HOROSCOP

Horoscop 24 februarie 2020. Săgetătorii au parte de o cheltuială neprevăzută