Mergi direct la conținut »
Garuda și-a anulat comenzile pentru Boeing 737 MAX 8
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe

Prima companie aeriană care și-a anulat comenzile pentru Boeing 737 MAX 8. „Pasagerii și-au pierdut încrederea în siguranța acestor avioane”

De Dragoș Tănase,

Garuda este prima companie aeriană care anulează comenzile sale către Boeing pentru modelul 737 MAX 8. Garuda primise deja un avion Boeing 737 MAX 8, dintr-o comandă de 50 de avioane, în valoare de 4,9 miliarde de dolari. Directorul acestei companii aeriene a precizat că este posibil ca această comandă să fie înlocuită cu alte modele de Boeing.

Ad placeholder

Decizia survine după ce două avioane de acest tip s-au prăbușit în decurs de șase luni, iar psagerii evită să mai zboare cu acest model de aeronavă.

„Motivul este că pasagerii Garuda și-au pierdut încrederea în siguranța acestor avioane. Am trimis o scrisoare companiei Boeing cerând anularea acestor comenzi”, a declarat CEO-ul Garuda, precizând că încă  nu a primit un răspuns oficial din partea Boeing.

Boeing încearcă să găsească o soluție privind siguranța în zbor a flotei 737 MAX 8, care este ținută la sol de către companiile aeriene din întreaga lume.

Boeing ar putea obliga companiile aeriene care cumpără acest model de avion să aibă una dintre cele două opțiuni de securitate instalate, care îi alertează pe piloți atunci când aeronava primește informații eronate de la senzori. Aceste vor fi instalate pe toate modelele 737 MAX, cel mai probabil săptămâna viitoare.

„Este prima companie care anulează oficial comanda, dar probabil nu și ultima. Există riscul ca rivalul Garuda, Lion Air, care are multe comenzi pentru MAX 8, să ia aceeași decizie”, a declarat expertul în aviație Shukor Yusof, citat de The Guardian.

Și compania aeriană Națională Tarom a semnat un contract pentru cinci aeronave Boieng 737 MAX 8, anul trecut, dar ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a precizat, recent, că aeronavele acestea nu au fost construite încă, iar dacă vor fi constatate anumite probleme acestea vor fi rezolvate până la onorarea contractului.

Un avion Boeing 737 MAX 8 al companiei aeriene Ethiopian Airlines cu destinația Nairobi, Kenya, s-a prăbușit în dimineața zilei de duminică, 10 martie, lângă orașul Bishoftu. Toate cele 157 de persoane de la bordul aeronavei, care decolase din Addis Ababa, Etiopia, și trebuia să ajungă în Nairobi, Kenya, au murit.

Ad placeholder

Tragedia a avut loc la mai puțin de jumătate de an de când același model de avion Boeing 737 Max 8, aparținând companiei Lion Air din Indonezia, s-a prăbușit în apropiere de Jakarta. În urma accidentului din luna octombrie, toate cele 189 de persoane aflate la bord au murit.


Citește și… Pilotul avionului prăbușit în Etiopia a raportat probleme și a cerut să se întoarcă pe aeroport


Raluca și Walter Zenga divorțează după 17 ani de relație? Care ar fi motivul despărțirii
PARTENERI - GSP.RO
Raluca și Walter Zenga divorțează după 17 ani de relație? Care ar fi motivul despărțirii
Daciana Sârbu, iubire ca-n filme cu un bărbat celebru. Victor Ponta habar nu avea. CE ȘOC!
PARTENERI - PLAYTECH.RO
Daciana Sârbu, iubire ca-n filme cu un bărbat celebru. Victor Ponta habar nu avea. CE ȘOC!
Horoscop 8 august 2020. Capricornii trebuie să se ocupe de familie, să facă ceea ce le face plăcere
HOROSCOP
Horoscop 8 august 2020. Capricornii trebuie să se ocupe de familie, să facă ceea ce le face plăcere
RECOMANDĂRI
Parteneri
Ad placeholder
Parteneri
Parteneri
Close
Închide
  Close