Mergi direct la conținut »
Copiii unei familii de români din Anglia, daţi spre adopţie de autorităţi unui cuplu de homosexuali
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Copiii unei familii de români din Anglia, daţi spre adopţie de autorităţi unui cuplu de homosexuali

Copiii unei familii de români din Anglia, daţi spre adopţie de autorităţi unui cuplu de homosexuali

O familie din România, stabilită în Marea Britanie, a pierdut, zilele trecute, procesul în urma căruia copiii le-au fost luați de asistenții sociali. Părinții nu și-au mai văzut copiii din 22 decembrie 2014, aceștia fiind dați spre adopție unei familii de homosexuali. În urma sentinței finale, tatăl a plecat spre Curtea Europeană a Drepturilor Omului, unde va face greva foamei.

De Georgiana Marcu,

Diana şi Florin Barbu s-au stabilit din 2007 în Regatul Unit. Au împreună o fetiţă de 8 ani şi un băieţel, care va împlini 5 ani peste câteva zile. În familie au fost însă certuri dure şi de multe ori poliţia a intervenit pentru a-i calma pe părinţi. Apoi au început şi vizitele celor de la protecţia copilului.

În timp ce Florin lucra ca taximetrist în Londra, Diana avea grijă de copii, ajutată de o bonă. Rapoartele inspectorilor au fost defavorabile familiei mai ales după ce bona a declarat că Diana ar fi avut un iubit la serviciu şi provoca scandalurile pentru a se despărţi de Florin, scrie stiri.tvr.ro.

Au pierdut două  procese

În urma anchetei, copiii au fost luaţi de la familie, iar o perioadă  micuții şi-au văzut părinţii doar o oră pe săptămână în prezenţa asistenţilor sociali, toate întâlnirile fiind înregistrate.

În decembrie 2014, românii au pierdut primul proces cu protecţia copilului şi, de atunci, nu şi-au mai putut vedea copiii. Micuţii au intrat în programul de adopţie şi au fost încredințați unei familii de homosexuali. Vineri a fost ultimul termen şi din cel de-al doilea proces, iar soții Bratu a pierdut din nou.

După proces, Florin Barbu a intrat în greva foamei şi a plecat să îşi strige nemulţumirea la CEDO. Soţii Barbu pot face apel la o săptămână după publicarea hotărârii judecătoreşti. Singura soluţie ar fi ca autorităţile statului român să facă demersuri pentru a repatria copiii, întrucât sunt cetăţeni români.

Close
Închide
  Close