De Flavius Toader,

Un clip video postat pe pagina de Twitter a Cotidianului Poporului, portavocea guvernamentală chineză, arată că lucrările începute la spitalul destinat pacienților infectați cu noul virus avansează rapid.

Ținând cont că spitalul va fi construit din module prefabricate, este de așteptat ca întreaga construcție să fie terminată în termenul propus, adică până pe 2 sau 3 februarie.

 

Spitalul va avea 1.000 de paturi și 25.000 de metri pătrați și este prima dintre cele două unități spitalicești care urmează să fie terminate în Wuhan.

Totuși, presa chineză a fost acuzată de ”Fake News” după ce a folosit o poză de arhivă pentru a se lăuda cu prima clădire a spitalului din Wuhan.

Luni, Hubei Daily, un ziar din provincia unde a izbucnit epidemia din China, a anunțat că prima clădire a spitalului din Wuhan a fost terminată după doar 16 ore de la începerea construcției.

Informația, care oferea și o fotografie de la fața locului, a fost preluată de site-ul în limba engleză al Cotidianului Poporului, portavocea guvernamentală.

Doar că, așa cum au observat comentatorii de pe rețelele sociale, fotografia oferită drept dovadă de cele două ziare era una de arhivă și nu reflecta realitatea de la fața locului.

Citeşte şi:

O ziaristă a amintit despre un presupus viol al lui Kobe Bryant, la puțin timp după moartea acestuia. Ce a pățit

Român prins cu 30 de telefoane mobile ascunse în colanți, a fost arestat la un concert în Olanda

Predicția sumbră a experților: cât de periculos este de fapt coronavirusul și cât va dura epidemia

Leonard Doroftei, prins de coronavirus în Canada: „E bine, dar românii au farmecul lor” » Cum își câștigă existența
GSP.RO

Leonard Doroftei, prins de coronavirus în Canada: „E bine, dar românii au farmecul lor” » Cum își câștigă existența

Horoscop 1 aprilie 2020. Leii își pun singuri bețe în roate
HOROSCOP

Horoscop 1 aprilie 2020. Leii își pun singuri bețe în roate