Mergi direct la conținut »
Curtea Constituțională va dezbate sesizările pe Codul Penal abia pe 17 septembrie
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Curtea Constituțională va dezbate sesizările pe Codul Penal abia pe 17 septembrie

Curtea Constituțională va dezbate sesizările pe Codul Penal abia pe 17 septembrie

Curtea Constituțională va dezbate sesizările împotriva modificărilor aduse de PSD și ALDE Codului penal abia peste două luni și jumătate, pe 17 septembrie, au declarat surse din CCR pentru G4Media.ro. Astfel, graba coaliției PSD-ALDE de a adoptat modificările la legislația penală în regim de urgență nu i-a ajutat pe cei din coaliția majoritară. Prevederile proiectului l-ar ajuta pe Liviu Dragnea, în decizia finală a instanței, în dosarul în care acesta este acuzat de abuz în serviciu. 

De Valentina Postelnicu,

O întârziere a deciziei judecătorilor CCR și a intrării în vigoare a noii definiții a abuzului în serviciu îl dezavantajează pe liderul PSD Liviu Dragnea. Acesta mai are o instanță în care decizia de a face închisoare trei ani și jumătate poate fi anulată.

Prioritatea majorității parlamentare în a schimba Codul Penal s-a văzut în dezbaterea din Parlament. Coaliția PSD-ALDE a reușit să treacă modificările la Codul Penal în numai patru zil. după ce a convocat o sesiune extraordinară a Parlamentului, special dedicată acestui lucru.

Joi, PNL, USR și PMP au atacat la Curtea Constituțională modificările aduse Codului penal. La fel a procedat și Înalta Curte de Casație și Justiție, care a depus, la rândul ei, o sesizare de neconstituționalitate.

Și președintele Iohannis a anunțat, imediat după votul final din Parlament, că atacă la CCR Codul Penal și Codul de Procedură Penală.

”Modificările sunt fie inutile, fie toxice sau dăunătoare”, a spus șeful statului, într-o declarație de presă susținută la Palatul Cotroceni, la scurt timp după votul din Parlament pe modificările Codului penal.

Close
Închide
  Close