„Sănătatea şi siguranţa familiilor este prioritară, motiv pentru care am decis să închidem în perioada stării de urgenţă toate locurile de joacă, locurile de odihnă şi parcurile de orice dimensiune din sectorul 6, măsură valabilă din 22 martie 2020, ora 22,00”, a declarat primarul Gabriel Mutu.

Edilul spune că fondul de rezervă pentru situaţii de urgenţă din bugetul sectorului 6 se suplimentează cu 5 milioane de lei, sumă ce poate fi folosită exclusiv în baza deciziilor Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă Sector 6.

„Am hotărât să acţionăm în fiecare scară de bloc prin efectuarea dezinfecţiei prin nebulizare, cu substanţe antiseptice certificate. Tratamentele vor fi aplicate cu prioritate în scările în care sunt gospodării cu persoane autoizolate declarate oficial şi vor continua cu celelalte scări ale acestor blocuri, apoi în toate scările din sectorul 6. Totodată, vom distribui gratuit pastile de cloramină pentru toate scările de bloc din sector, prin intermediul operatorului de salubrizare, în scopul dezinfectării spaţiilor comune, cu sprijinul administratorilor imobilelor”, a anunţat primarul, potrivit unui comunicat.

Potrivit acestuia, persoanele în vârstă de peste 65 de ani, din categorii vulnerabile, fără susţinători sau alt sprijin în asigurarea cumpărării produselor de bază şi a medicamentelor vor fi identificate, contactate şi sprijinite în continuare, pentru a nu se expune riscului contactării virusului COVID-19, prin părăsirea domiciliului.

„Reabilitarea termică a imobilelor de locuit, continuă prin lucrări efectuate doar la exteriorul imobilelor. Firmele care au în derulare contracte cu administraţia publică locală au obligaţia de a asigura echipamentul de protecţie, de a verifica temperatura angajaţilor, atunci când vin la muncă, şi de a se asigura că toţi muncitorii semnează o declaraţie pe propria răspundere că nu au luat contact cu persoane care prezintă simptome ale noului coronavirus sau care au călătorit în străinătate”, a adăugat edilul. 

Izolarea în Vaslui în timpul pandemiei de coronavirus înlătură puterea ordinului de protecție.

Trei tineri din orașul Broșteni, Suceava, au fost plasați în carantină după ce au fost implicați într-un accident rutier, iar polițiștii au constatat că aceștia trebuiau să se afle în autoizolare.

Un deținut de la penitenciarul Jilava a fost confirmat luni cu coronavirus, după ce primul test, făcut pe 11 martie, a ieșit negativ.

Citeşte şi:

Izolare în Vaslui în ciuda ordinului de protecție. Un bărbat a ajuns în casă cu fosta soție, care avea trei asemenea ordine

Trei tineri din orașul sucevean Broșteni care trebuiau să fie în autoizolare, implicați într-un accident rutier

UPDATE. Deținutul de la Jilava, confirmat cu coronavirus, a fost retestat, iar rezultatul a ieșit negativ

Duckadam, replică acidă pentru Becali, după ce patronul FCSB a dezvăluit ce salariu a avut la club
PARTENERI - GSP.RO
Duckadam, replică acidă pentru Becali, după ce patronul FCSB a dezvăluit ce salariu a avut la club
Câți bani câștigă soția lui Traian Băsescu. Muncește și la 68 de ani
PARTENERI - PLAYTECH.RO
Câți bani câștigă soția lui Traian Băsescu. Muncește și la 68 de ani
Horoscop 15 iulie 2020. Scorpionii ajung la concluzii care îi îndeamnă la război cu anumiți apropiați
HOROSCOP
Horoscop 15 iulie 2020. Scorpionii ajung la concluzii care îi îndeamnă la război cu anumiți apropiați