MENIU CAUTĂ
, de Valentina Postelnicu

Declaraţie controversată a deputatului PSD Cătălin Rădulescu: „Iohannis nu este român get-beget, şi asta este o problemă pe care eu sper că românii, în decembrie, o vor rezolva”

Distribuie

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu a şocat, luni, în Parlament, el afirmând că preşedintele Klaus Iohannis nu este român get-beget şi că 86 sau 88% dintre cetăţeni sunt români get-beget. "Asta este o problemă pe care eu sper că românii, în decembrie, o vor rezolva", a mai spus parlamentarul social-democrat.

„Nu este un român get-beget (Klaus Iohannis – n.r.), este neamţ sas din România şi asta este o problemă pe care eu sper că românii, în decembrie, o vor rezolva de data asta. Români care suntem cred că 86 sau 88%, români, români get-beget… Cred că românii îşi doresc un preşedinte român, un preşedinte care să fie de echilibru, să medieze, să nu îşi mai dorească mitinguri, scandaluri în România, ci să stea să discute cu Guvernul”, a declarat, luni, Cătălin Rădulescu la Parlament.

El şi-a exprimat convingerea că „românii vor alege un român-român, care să fie în primul rând patriot, un român care să nu îşi dorească niciodată să vină Timmermans sau Junker să penalizeze România sau să ceară activarea unui articol (din Tratatul UE – n.r.) de un anumit gen”.

Rădulescu a mai spus că vrea ca Iohannis „să îşi piardă mandatul şi să fie incriminat penal pentru multe lucruri pe care le-a făcut”.

„Iohannis nu a fost bun şi nu e bun absolut deloc. Românii o să îl penalizeze la un moment dat, când va fi momentul acesta, foarte rapid, şi o să punem un român patriot. Eu sper ca acest domn să îşi piardă mandatul şi să fie incriminat penal pentru multe lucruri pe care le-a făcut. Pentru că trebuie să răspundă de la case până la multe lucruri pe care le-a făcut în această perioadă”, a spus el.

Potrivit deputatului PSD, Klaus Iohannis „trebuia să fie un om de echilibru, un om care să medieze, un om care să nu accepte ce s-a întâmplat”.

„Un om care să nu ceară să se facă mitinguri din prima zi în care noi am luat puterea, să nu şantajeze Guvernul, să nu şantajeze Parlamentul, să nu facă scrisori sau să facă discuţii cu europenii ca să dea sancţiuni unui stat, pentru că face parte şi dânsul din stat”, a spus deputatul social-democrat.

 

Citeşte şi:

VIDEO / Cum ajungi din cetățean, activist. Bucureștenii au presat autoritățile să facă podul din Herăstrău de sub calea ferată. Acum, caută o soluție pentru podul Constanța

Citește mai multe despre Cătălin Rădulescu, Klaus Iohannis, Presedintele Romaniei și PSD pe Libertatea.

Comentarii