De Sorina Ionaşc,

Comisia de Regulament va lua în discuția propunerea inițiată de Eugen Nicolicea, în perioada următoare. Social-democratul vrea ca parlamentarii care au un comportament neadecvat să fie sancționați.

”Este interzisă perturbarea activității parlamentare, proferarea de insulte sau calomnii, atât de la tribuna Camerei Deputaților, cât și din sala de ședințe a plenului, a comisiilor sau a celorlalte organisme de lucru ale Parlamentului”, prevede modificarea dorită.

Cine nu respectă, poate fi chemat la ordine de către președintele de ședință, iar comisia juridică va decide sancțiunile împotriva respectivului deputat.

 

Pe lista de sancțiuni intră și următoarea:

”Fără a aduce atingere dreptului de vot în ședința de plen și sub rezerva respectării stricte a regulilor de conduită, suspendarea temporară a participării deputatului la o parte sau la toate activitățile Parlamentului pentru o perioadă cuprinsă între două și treizeci de zile lucrătoare”.

De unde a pornit totul


Măsurile vin după ce, săptămâna trecută, între deputați și jurnaliști s-a produs o busculadă, asta în timp ce câțiva protestatari își strigau nemulțumirile, pe holul Camerei Deputaților.

Momentul din iarnă, când legile justiției au fost adoptate, iar USR a făcut opoziție cu bannere, portavoci și boxe, i-a deranjat pe social-democrați, așa că acum iau măsuri.

Restricții au fost introduse și împotriva jurnaliștilor acreditați la Parlament.

 

”Nu se poate să fie mijlocul hotelului plin de băutură!”. Pe cine a certat Hagi
GSP.RO

”Nu se poate să fie mijlocul hotelului plin de băutură!”. Pe cine a certat Hagi

Horoscop 16 decembrie 2019. Taurii pot avea parte de confruntări aprinse
HOROSCOP

Horoscop 16 decembrie 2019. Taurii pot avea parte de confruntări aprinse