Mergi direct la conținut »
Doi români din Italia riscă închisoarea pentru că au lăsat-o nesupravegheată pe bătrâna pe care o îngrijeau
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Doi români din Italia riscă închisoarea pentru că au lăsat-o nesupravegheată pe bătrâna pe care o îngrijeau

Doi români din Italia riscă închisoarea pentru că au lăsat-o nesupravegheată pe bătrâna pe care o îngrijeau

Doi români, soț și soție, care fuseseră angajați să îngrijească o bătrână invalidă din Cava de’ Tirreni, provincia Salerno, au abandonat-o singură în casă pe aceasta.

Românii au încuiat-o în cameră și au plecat la cumpărături. Bătrâna a căzut pe podea și a început să geamă de durere. Vecinii au anunțat carabinierii. Ei au bătut de mai multe ori la ușa locuinței, fără să primească vreun răspuns. Odată ajunși la fața locului, militarii au fost nevoiți să cheme pompierii care au spart ușa de la apartament, apoi pe cea de la cameră. Bătrâna era căzută pe podea.

Riscă până la cinci ani de închisoare

Românii sunt cercetați în stare de libertate pentru abandon de persoană, relatează Salerno Today, citat de rotalianul.com.

F.G. și T.F.V. fuseseră angajați în calitate de îngrijitori de rudele bătrânei, care nu se putea deplasa de una singură și avea nevoie de ajutor continuu. Nu se știe dacă s-a întâmplat pentru prima dată sau au mai procedat astfel și în alte ocazii, dar zilele trecute cei doi au încuiat bătrâna în camera sa și au plecat liniștiți la cumpărături.

În Italia, abandonul de „persoană incapabilă să se ajute singură din cauza unei boli mentale sau fizice” este pedepsit de articolul 591 din Codul Penal cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.


Libertatea a reconstituit traseul morții. Cum a ajuns Răzvan Ciobanu dintr-un club din Mamaia pe câmpul localității Săcele

Close
Închide
  Close