MENIU CAUTĂ
06 Mar. 2018 18:37

Echipa Angliei poate fi retrasă de la Campionatul Mondial de Fotbal, după otrăvirea spionului Sergei Skripal

Distribuie

Echipa Angliei poate fi retrasă de la Campionatul Mondial de Fotbal, după otrăvirea spionului Sergei Skripal. Ministrul de Externe al Marii Britanii, Boris Johnson, amenință cu retragerea Angliei de la Cupa Mondială de Fotbal din Rusia.

Potrivit Sport.ro, otrăvirea fostului spion Sergei Skripal într-un centru comercial din Salisbury, Marea Britanie, a declanșat reacții dure printre politicienii britanici. Boris Johnson spune că țara sa ia în calcul ca Anglia să nu participe la Campionatul Mondial în cazul în care implicarea Rusiei în incident este dovedită.

Într-un discurs din Camera Comunelor, Johnson a declarat: 'Cred că va trebui să avem o conversație serioasă despre relația cu Rusia. Va fi dificil să participăm la Cupa Mondială!'.

Campionatul Mondial va începe pe 14 iunie și se va încheia pe 15 iulie.

Johnson a descris Rusia drept o forță 'malignă și distructivă' și a anunțat că guvernul britanic va face tot ce este posibil pentru a-și proteja cetățenii.

Fostul spion rus Serghei Skripal a fost expus unei substanțe chimice. Este în stare gravă la spital

Un fost spion rus este în stare gravă în spital după ce a fost expus unei substanțe chimice. Alături de el, în Salisbury, sudul Angliei, se afla și o femeie care a fost rănită și ea.

Presa britanică scrie că cel spitalizat este Serghei Skripal, un fost colonel al serviciilor de informaţii militare ruse acuzat de spionaj în favoarea MI6. El a fost condamnat în 2006, în Rusia, la 13 ani de închisoare, dar a ajuns în Marea Britanie în urma unui schimb de prizonieri între Londra şi Washington.

Bărbatul ar fi fost intoxicat cu fentanyl, un puternic opioid, și se află în spital în stare critică', a indicat la rândul său poliţia din Wiltshire, fără a furniza identitatea, la fel şi femeia de 30 de ani care era cu el. Cuplul a fost găsit inconştient pe o bancă, într-un centru comercial din Salisbury.

Cele două persoane, despre care credem că se cunosc, nu prezentau nicio leziune vizibilă şi au fost transportate la spitalul din Salisbury', a declarat agentul de poliţie Craig Holden.

Conform BBC, Serghei Skripal a fost plătit cu 100.000 de dolari pentru a furniza MI6, serviciul britanic de informaţii, numele agenţilor ruşi prezenţi pe teritoriul Regatului Unit.


În amintirea lui Titus Munteanu. Declarațiile emoționante ale fiului său și povești spuse de mari artiști

Vârsta maximă până la care bebelușul poate să fie alăptat în public. 'Salvaţi Copiii' consideră că se face o discriminare

Fostul spion rus Serghei Skripal a fost expus unei substanțe chimice. Este în stare gravă la spital

FOTO: EPA

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Horoscop 11 decembrie 2018
Loading...
Comentarii