MENIU CAUTĂ
28 Mar. 2018 21:00

VIDEO EXCLUSIV/ Andrian Candu, președintele Parlamentului din Republica Moldova: „Sunt nemulțumit că UE a obosit în relația cu noi”

Distribuie

Președintele Parlamentului din Republica Moldova, Andrian Candu, se declară „decepționat” de faptul că Uniunea Europeană pare obosită și nu manifestă entuziasm față de Chișinău. Oficialul a acordat un interviu cotidianului Libertatea, la Chișinău, la o zi după ce a revenit din București, unde a participat la ședința solemnă a Parlamentului dedicată Unirii din 1918. În România, Candu a avut mai multe întâlniri bilaterale, între care două au fost cu premierul Viorica Dăncilă și cu președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea. 

„Sunt nu neapărat decepționat, dar nemulțumit de faptul că Uniunea Europeană a cam obosit puțin de procesele din unele state și un anumit context european și global. Uniunea Europeană, în câteva cancelarii în mod special, sunt obosiți de problema Ucrainei, sunt obosite pe interior de problemele cu care se confruntă în societate, începând de la migrație, chestiuni de securitate, crizele financiar-bancare. Nu mai vezi acel entuziasm și acea deschidere cum a existat cinci sau zece ani în urmă', a spus președintele Parlamentului.

Interviul integral, despre viitorul european al Republicii Moldova, lupta anticorupție și relația cu președintele Igor Dodon, va fi difuzat în curând pe site-ul Libertatea.

Andrian Candu, care este și vicepreședinte al Partidului Democrat din Moldova, conduce Parlamentul Republicii Moldova din 2015 și este unul dintre cei mai influenți oameni politici de peste Prut. Candu a absolvit liceul la Cluj-Napoca, acolo unde, ulterior, a absolvit și facultatea. A făcut studii și în țări precum Marea Britanie și Africa de Sud, iar când s-a întors în Republica Moldova, a lucrat pentru Comisia de Politică Externă a Parlamentului de la Chișinău. Până să ajungă să conducă această instituție, a mai lucrat ca manager și director de companii private, iar în 2010 a devenit deputat.


Citește și:

Citește mai multe despre Chișinău și Republica Moldova pe Libertatea.

Comentarii