Temperaturile scăzute și ninsoarea din belșug nu i-au descurajat pe bucureșteni să iasă din casă. Dimpotrivă, copii și adulți au ieșit în parcuri pentru a se da cu sania și pentru a ridica oameni de zăpadă.
Încă de vineri, autoritățile au anunțat cod galben de ninsori în mai multe județe din țară, inclusiv în Capitală, unde temperatura maximă n-a depășit 1 grad.
La început de weekend, Bucureștiul s-a umplut de primul strat alb pe 2023, după o lungă așteptare și sărbători de iarnă petrecute la 20 de grade.
Departe de problemele din țară, unde județe întregi au avut drumuri blocate de nămeți și probleme cu electricitatea, ninsoarea din Capitală a fost mai domoală.
Anul trecut, prima ninsoare serioasă în București a venit abia pe 2 martie, după sărbătoarea Mărțișorului.
VEZI GALERIA FOTOPOZA 1 / 9De la clasic la miniatural
În Parcul Tineretului, de pildă, la o scurtă plimbare, zeci de oameni de zăpadă au rămas după două zile pline. Unul mai original decât altul.
Pe lângă cel clasic – cu nas de morcov – a existat și omul de zăpadă femeie, omul de zăpadă în miniatură și omul de zăpadă cu nas uman.
La finalul zilei, una dintre figurinele de zăpadă plutea în apele reci ale lacului.
Istoria omului de zăpadă
Cel mai probabil există oameni de zăpadă cam de când există oameni și zăpadă pe pământ. Dar primele mențiuni cu privire la aceste sculpturi reci au fost făcute de Shakespeare, în secolul a XVI-lea. Apoi, în 1770, omul de zăpadă apare ca personaj într-o culegere de poezii pentru copii, la Leipzig și din secolul XX este asociat cu sărbătorile de iarnă.
În 1999, într-un orășel din Maine, SUA, a fost ridicat și un om de zăpadă care a intrat în Cartea Recordurilor: avea 35 de metri înălțime și o greutate de peste 4.000 de tone.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro