MENIU CAUTĂ
, de Daniel Ionașcu

Harley-Davidson va transfera o parte din producția de motociclete din SUA penru a evita tarifele impuse de UE

Distribuie

Producătorul de motociclete Harley-Davidson va transfera o parte din producţia din Statele Unite la fabricile sale internaționale, pentru a evita tarifele vamale impuse de către Uniunea Europeană, scrie Reuters.

Reamintim, UE a impus tarife vamale pentru mai multe tipuri de produse importate din SUA, între care motocicletele Harley-Davidson, whisky-ul Jack Daniels și mașinile de spălat Whirlpool.

Acesta tarife vin ca urmare a introducerii de tarife pentru oțel și aluminiu de către președintele american Donald Trump. Acestea afectează atât UE, cât și Canada, Mexic, Japonia și China.

Tarifele europene ar costa Harley-Davidson 90-100 de milioane de dolari. Acestea ar conduce la o creștere a costurilor de 2.200 de dolari pe o motocicletă. Compania a anunțat că nu va mări prețurile.

Călare de ”motoare”

În 2017, Harley a vândut aproape 40.000 de ”motoare” în Europa, ceea ce reprezintă 16% din vânzările companiei.

Harley a închis în ianuarie o fabrică în Kansas City, Missouri, după ce vânzările au scăzut la cel mai slab nivel din ultimii 6 ani.

Pe lângă fabrica din Wisconsin, SUA, compania mai deține unități de producție și in India, Thailanda și Brazilia.

Acțiunile companiei au scăzut cu peste 5% luni.

Urmează tarife americane pe mașini germane

Președintele american Donald Trump a anunțat pe Twitter că, în cazul în care tarifele nu sunt eliminate, atunci va introduce tarife de 20% pe mașinile importate în SUA din Europa. Trump vizează în special producătorii germani din cauza deficitului comercial pe care SUA îl are cu Germania.

Recent, Trump a avertizat că va introduce tarife vamale pentru bunuri în valoare de 200 de miliarde de dolari importate din China.

Citește mai multe despre harley davidson, motociclete și tarife pe Libertatea.

Comentarii