MENIU CAUTĂ
18 Dec. 2018 10:24

Huawei lansează Nova 4, primul telefon cu cameră de 48 megapixeli din lume. Ce preț are super-telefonul

Distribuie

Huawei a lansat Nova 4, primul telefon cu cameră foto de 48 megapixeli din lume și cu un ecran perforat cu diagonală de 6,4”. Prețul acestui telefon nu este atât de mare pe cât s-ar crede, urmând să coste 435 de euro pe piața din China, scrie Go4it.ro

Huawei Nova 4 este cel mai așteptat telefon al ultimelor săptămâni. Acesta are un design fără notch, beneficiind de noua tehnologie de perforare a display-ului pentru a acomoda camera foto frontală.

Partea din faţă a lui Huawei Nova 4 este acoperită de sticlă 2.5D iar spatele său este decorat cu un panou de sticlă curbată la margini, foarte similară cu cea de pe Huawei Mate 20.

Singurele elemente distinctive ale telefonului sunt senzorul de amprentă circular, poziţionat în centru în partea de sus a dispozitivului şi camera triplă cu „AI” şi blitz LED, într-un format similar cu cel de pe modelul P20 Pro.

Nova 4 are cel mai puternic hardware pe care Huawei îl oferă în acest moment, un chipset Kirin 970, modelul de top integrat pe generaţiile Huawei Mate 10 şi P20, 8 GB memorie RAM, 128 GB stocare internă şi un acumulator de 3.750 mAh, cu posibilitatea de încărcare rapidă „Super Charge” la 18W.

Camera foto principală are un senzor de 48 megapixeli (cea mai mare rezoluţie de pe un smartphone de până acum). Acesteia i se adaugă încă o cameră ultra-wide de 16 megapixeli f/2.2 şi unui senzor de adâncime de 2 megapixeli f/2.4 pentru realizarea fotografiilor de tip portret.

Există şi un model mai ieftin de Nova 4, care păstrează toate caracteristicile telefonului, însă care schimbă senzorul nou de 48 de megapixeli al camerei principale cu unul de 20 megapixeli cu obiectiv f/1.8.

Telefonul va apărea prima dată în China la prețul de 3.399 yuan (435 de euro), în timp ce modelul mai ieftin, cu cameră de 20 megapixeli va costa 3.099 yuan (400 de euro), arată Go4it.ro.

În octombrie, Huawei Mate 20 Pro a fost  lansat alături de trei noi modele de telefoane de top. Huawei comercializează gama Mate 20, cu patru noi modele de telefoane. Mate 20 este modelul de bază, urmat de Mate 20 pro și flaghship-ul mate 20X. La acestea se adaugă ediția de lux, limitată, Mate 20 RS Porsche Design. Toate se bazează pe noul procesor SOC Kirin 980, primul model realizat de Huawei folosind procesul de fabricaţie pe 7 nanometri.


Citește și: Polițiștii caută hoții de trei săptămâni. Casa şefei de protocol a lui Iohannis ar fi fost spartă de o grupare care a mai furat din locuințe din Ilfov


 

Citește mai multe despre camera foto pe Libertatea.

Comentarii