De Andreea Radu,

„Noi am avut între 5 și 6%, în funcție de mobilizare suntem de ani de zile. Nu am avut intenția niciodată să jignesc pe nimeni și dacă cineva s-a simțit jignit îmi cer scuze. Eu am vorbit de instituțiile statului care trebuiau să intervină și nu să lase aceste imagini în lume” a declarat Hunor pentru Digi 24.

Liderul UDMR a subliniat că formaţiunii sale „nu îi serveşte deloc” scandalul de la cimitirul din Valea Uzului.

„Poate la un moment dat discutăm sincer despre relaţiile româno-maghiare. Depinde de unde te uiţi. Dinspre majoritate se spune că nu sunt probleme. E corect că UMF nu respectă legea de 10 ani. Eu asta încerc să fac în politică – să rezolv. Când nu pot să rezolv ce să fac?(…)

E vorba de statul de drept. Statul de drept înseamnă mai multe aspecte. De aceea noi când am rupt relaţia cu coaliţia din această cauză s-a întâmplat. (…) Noi am spus că dacă se inaugurează o construcţie ilegală atunci se poate găsi o soluţie corectă mult mai greu. Un lucru inaugurat cu preoţi e mult mai greu să restabiliţi ordinea”, a completat preşedintele UDMR.

Kelemen Hunor a mai spus că în nu UDMR a împins în campanie problema din Valea Uzului, pentru că Uniunea a semnalat situația încă din luna aprilie.

El e bărbatul care a spulberat ursul în Harghita. Primele declarații
Recomandări

El e bărbatul care a spulberat ursul în Harghita. Primele declarații

„Nu ne serveşte deloc (scandalul – n.r.). În momentul în care acolo s-a făcut o ilegalitate noi am semnalat încă din aprilie şi am cerut rezolvarea de la Guvern. Am primit un răspuns că e ilegală construirea. Nu noi am construit ilegal acolo. Nu noi am intrat în cimitir, nu noi am profanat morminte. Deci să spui că UDMR e deplasat. Am vorbit cu Tăriceanu, Dragnea, doamna Dăncilă, ministrul de Interne, atunci în aprilie, după aia cu colegii mei. Am făcut public. Am spus că am trimis scrisoare. Am făcut public fiecare pas, înainte de campania electorală. Am ajuns la punctul în care am suspendat protocolul de colaborare parlamentară”, a explicat Kelemen, potrivit Mediafax.

„Soluţia propusă de noi era restabiliţi ordinea. Cine să intervină acolo, primarii, biserica? Dacă vreţi să cinstiţi memoria eroilor români se poate extinde cimitirul, se poate deschide o nouă parcelă. Se pot face lucruri extrem de corecte, legale, respectând acordurile bilaterale. Nu noi am împins în campanie acest lucru. Trebuie să cerem o bere şi alune să ne uităm la televizor şi să neuităm la ce se întâmplă? Cu premierul am vorbit de patru, cinci ori, am vorbit cu ministerul de Interne inclusiv înainte de intervenţia jandarmilor”, a completat liderul UDMR.

Bărbatul care și-a pierdut familia în tragedia din Timișoara: „Medicii s-au gândit că soția a încercat să se sinucidă”
Recomandări

Bărbatul care și-a pierdut familia în tragedia din Timișoara: „Medicii s-au gândit că soția a încercat să se sinucidă”

Pe 6 iunie, de Ziua Eroilor, câteva sute de persoane au forţat intrarea în cimitirul internaţional din Valea Uzului, după ce administraţia locală a interzis accesul. Alte câteva sute de oameni, etnici maghiari, au format un lanţ uman în faţa cimitirului.

Ulterior, mai mulţi cetăţeni români aflaţi în preajma Cimitirului Eroilor din Valea Uzului pentru a sărbători Ziua Eroilor au rupt cordonul de jandarmi şi au pătruns în cimitir.

Foto: HEPTA


Tudor Giurgiu a dezvăluit pentru Libertatea tema următorului său film: „Masacrul de la Fântâna Albă, din 1941, când rușii au omorât aproape 3.000 de români”Dezvăluire colosală! Cum l-a salvat pe Laurențiu Reghecampf de la moarte
GSP.RO

Dezvăluire colosală! Cum l-a salvat pe Laurențiu Reghecampf de la moarte

Horoscop 20 noiembrie 2019. Gemenii își risipesc toate îndoielile
HOROSCOP

Horoscop 20 noiembrie 2019. Gemenii își risipesc toate îndoielile