Mergi direct la conținut »
Klaus Iohannis, reacţie dură la votul din Senat, prin care s-a respins începerea urmăririi penale a lui Tăriceanu: "Un act de crasă sfidare a românilor care și-au exprimat opțiunea clară la referendumul din 26 mai"
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Klaus Iohannis, reacţie dură la votul din Senat, prin care s-a respins începerea urmăririi penale a lui Tăriceanu: "Un act de crasă sfidare a românilor care și-au exprimat opțiunea clară la referendumul din 26 mai"

Klaus Iohannis, reacţie dură la votul din Senat, prin care s-a respins începerea urmăririi penale a lui Tăriceanu: „Un act de crasă sfidare a românilor care și-au exprimat opțiunea clară la referendumul din 26 mai”

Preşedintele Klaus Iohannis şi-a exprimat, nemulţumirea, luni seară, faţă de modul în care PSD şi ALDE continuă să "obstrucţioneze justiţia", făcând scut în jurul lui Călin Popescu Tăriceanu, prin respingerea cererii DNA de începere a urmăririi penale, într-un dosar în care preşedintele Senatului este acuzat de luare de mită.

De Valentina Postelnicu,

„PSD și ALDE continuă să obstrucționeze justiția, făcând scut în jurul lui Călin Popescu-Tăriceanu pentru a-l scăpa de urmărirea penală. Președintele României, domnul Klaus Iohannis, consideră că votul dat astăzi în Senat reprezintă  un act de crasă sfidare a românilor care și-au exprimat opțiunea clară la referendumul din 26 mai. La doar câteva zile după ce românii au sancționat explicit și dur politica PSD-ALDE de a pune instituțiile statului în slujba protejării politicienilor cu probleme penale, senatorii majorității se dezic de mandatul primit de la cetățeni”, a transmis preşedintele.

Potrivit lui Klaus Iohannis, „parlamentarii PSD-ALDE, prin votul de astăzi, se descalifică în fața propriilor cetățeni și dovedesc astfel că nu sunt altceva decât o rușine pentru țara lor”.

„România și-a reconfirmat pe 26 mai parcursul demn în rândul statelor cu democrații consolidate, în care nimeni nu este mai presus de lege. Respectarea acestui vot este obligatorie pentru toți parlamentarii, iar cei care refuză îi trădează practic pe cetățenii care i-au trimis în Parlamentul României să îi reprezinte, și nu să reprezinte interesele unor politicieni care trebuie să răspundă în fața legii”, spune şeful statului.

Preşedintele mai afirmă că „PSD și ALDE nu au înțeles nimic din votul dat de români la referendum și, prin ceea ce s-a întâmplat astăzi în Senat, demonstrează că nu au niciun gând să se reformeze, dimpotrivă, continuă practica de blocare a justiției”.

„Președintele Klaus Iohannis atenționează parlamentarii actualei majorități că se află într-o gravă eroare dacă își imaginează că pot continua să calce în picioare valorile fundamentale ale democrației și statului de drept fără să suporte consecințele. Cetățenii români nu mai tolerează acest comportament ilegitim, iar cei responsabili vor fi aspru sancționați la urne”, mai spune preşedintele în comunicatul oficial.

Un român n-a știut că a câștigat 3,7 milioane de euro la loto! Cum a aflat întâmplător, după trei săptămâni
Recomandări

Un român n-a știut că a câștigat 3,7 milioane de euro la loto! Cum a aflat întâmplător, după trei săptămâni

Senatul a respins cererea DNA de începere a urmăririi penale a lui Tăriceanu, care îşi păstrează imunitatea, în dosarul în care este acuzat că a luat mită 800.000 de dolari.

Preşedintele Senatului a afirmat, în faţa colegilor, că există indicii privind existenţa unei „unui caz de răzbunare politică” şi că se încearcă atât discreditarea sa cât şi afectarea gravă a credibilităţii şi legitimităţii Parlamentului.

„Tot acest referat este plin de minciuni şi manipulări şi nu am niciun dubiu că este făcut doar în scop politic. Dacă au văzut că nu a mers cu dosarul cu declaraţia mincinoasă, încearcă acum pe alte căi, la fel de ilegale şi murdare ca cele din primul dosar. (…) Ceea ce DNA-ul vrea să facă astăzi nu este să mă trimită în faţa unei instanţe, pentru că ei ştiu că nu au dovezi în acest sens, ci să pună o pată pe întreaga mea carieră politică”, a spus Tăriceanu, la dezbaterea cererii DNA privind încuviinţarea cererii de urmărire penală.


Citeşte şi:

Politico: Viorica Dăncilă promite să renunțe la modificarea legilor justiției. „Acest subiect a făcut mult rău partidului și a polarizat societatea noastră”

Close
Închide
  Close