MENIU CAUTĂ
, de Ioana Tomescu

Liviu Dragnea, critici la adresa ANAF: „Merg la multinaționale ca pisicuții”. Ce îi cere ministrului de Finanțe

Distribuie

Președintele PSD Liviu Dragnea a criticat, într-un interviu la Antena 3, activitatea inspectorilor ANAF, pe care îi acuză că tratează în mod diferit controalele la firmele românești, unde sunt „foarte viteji”, față de cele la multinaționale, unde merg ca „pisicuții”. 

„Eu am tot sperat că ANAF va înţelege că trebuie să controleze toate firmele din România, nu numai pe cele cu capital românesc, pentru că la cele cu capital străin, eu nu am nimic cu ele, dar bănuiesc că trebuie să aibă acelaşi regim, nu cred că vreo firmă din România dacă-şi face vreo filială într-un stat european, Fiscul de acolo îi ocoleşte, bănuiesc că trebuie să respecte aceleaşi legi. Păi, ANAF-ul nu prea merge la multinaţionale sau dacă merge, merg aşa, ca pisicuţii, în schimb, când vin la o firmă românească sunt foarte viteji”, a spus Dragnea, joi seară, la „Sinteza zilei”.

Liderul PSD a spus că așteaptă de la ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, „o analiză serioasă asupra activităţii ANAF”.

„La ANAF s-au tot schimbat conduceri. Eu aştept ca ministrul de Finanţe, în perioada următoare, să facă o analiză serioasă asupra activităţii ANAF şi să vadă: e bună, nu e bună, s-a schimbat atitudinea?”, a spus Dragnea.

Dragnea a reamintit că actuala majoritate parlamentară a adoptat Legea prevenţiei, o lege „foarte bine primită de mediul de afaceri”.

„Nu te duci direct cu sabia, pentru că prea mulţi ani au fost chinuiţi toţi de ANAF, de Antifraudă, de procurori, de toate instituţiile. (…) Legea prevenţiei, cei de la ANAF, şi nu numai ei, o dau la spate şi se fac că nu există. Or, nu putem accepta să nu se respecte o lege, şi eu sper ca ministrul de Finanţe, în perioada următoare, repet, să facă o analiză serioasă şi să o prezinte în cadrul coaliţiei de guvernare. Pentru că nu acceptăm – am vorbit şi eu şi domnul Tăriceanu subiectul ăsta – ca cei de la ANAF, nu toţi, dar unii de la ANAF să considere că toate firmele româneşti sunt firme infractoare, firme care încalcă legea şi că trebuie să fie lovite. Noi am construit programul de guvernare cu o componentă serioasă de sprijin pentru capitalul românesc şi se simte. De ce să nu le fie bine în totalitate, ajutaţi în primul rând, preveniţi în al doilea rând şi de-abia după aia, dacă persistă, să primească o amendă?”, a mai spus Dragnea.


Citește și:

VIDEO/Voturile trec, sărăcia rămâne. Cum se văd alegerile europarlamentare din comuna Pungești, polul protestelor antișist: „Votăm ca să fie. La noi nu se face nimic”

Citește mai multe despre Eugen Teodorovici, Liviu Dragnea și ANAF pe Libertatea.

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Imagini noi cu Sorina, în timp ce se joacă
Comentarii