Mergi direct la conținut »
Mai mulți străini vizitează Bucureștiul anul acesta și stau mai mult în oraș. Ce spune proprietarul unor hoteluri de lux
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Mai mulți străini vizitează Bucureștiul anul acesta și stau mai mult în oraș. Ce spune proprietarul unor hoteluri de lux

Mai mulți străini vizitează Bucureștiul anul acesta și stau mai mult în oraș. Ce spune proprietarul unor hoteluri de lux

Mai mulți străini vizitează Bucureștiul anul acesta și stau mai mult în oraș, arată datele unui important lanț de hoteluri din Capitală. Bucureștiul a început să prindă contur ca destinație pentru străini, iar veniturile lanțurilor de hoteluri care au făcut această analiză au crescut cu 10% în primele nouă luni ale anului. Declarațiile aparțin proprietarului lanțului de hoteluri Phoenicia, omul de afaceri Mohammad Murad.

De Mihai Niculescu,

Murad are în București hotelurile Phoenicia Grand Hotel, Phoenicia Express şi Phoenicia Comfort dar și un imobil de apartamente în regim hotelier. El așteaptă în acest an venituri de 11 milioane de euro în creştere cu două cifre faţă de anul anterior.

„Bucureştiul începe să prindă contur ca destinaţie pentru străini, văd o deschidere mai mare pe incoming (venirea străinilor în ţară-n.r.). La nouă luni veniturile hotelurilor din Capitală au fost în creştere cu 10%. Dată fiind amplasarea lor, în continuare atrag mai mulţi străini în interes de afaceri, cel mai mare grad de ocupare îl au în timpul săptămânii“, a declarat afaceristul pentru zf.ro.

Proprietarul lanțului de hoteluri a adăugat că străinii au început să se cazeze şi pentru un sejur de 3-4 zile, durata şederii fiind mai mare faţă de anul trecut.

În total, în unităţile de cazare din Bucureşti s-au cazat în ianuarie-septembrie 1,55 milioane de vizitatori. Dintre aceștia au venit 636.000 români, și aproximativ 917.000 străini.


Citește și: OPINIE/ PAH, despre pamfletul muzical adresat de o trupă din Iași primarului din București: „Fii rea, Gabriela!” (VIDEO)


 

Close
Închide
  Close