Mergi direct la conținut »
Mașinile Dacia s-au vândut mai bine în Europa și în luna noiembrie. Au devenit liderul pieței europene
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Mașinile Dacia s-au vândut mai bine în Europa și în luna noiembrie. Au devenit liderul pieței europene

Mașinile Dacia s-au vândut mai bine în Europa și în luna noiembrie, continuând ritmul ascendent din primele 11 luni ale anului. Statisticile arată că Daciile s-au vândut cu 14,3% mai mult față de perioada similară a anului anterior, în timp ce în cazul principalului rival, grupul Wolkswagen, s-a înregistrat un declin de 11,3%. Dacă este însă să tragem liniei, s-au vândut mai multe mașini în cazul ambilor producători în anul 2018, numai că și aici Dacia e lider de piață.

De Mihai Niculescu,

Datele sunt valabile pentru ţările Uniunii Europene şi cele membre ale Asociaţiei Europene a Liberului Schimb (EFTA), respectiv Islanda, Liechtenstein, Norvegia şi Elveţia.

Vânzările de autoturisme Dacia au înregistrat în noiembrie un avans de 14,3% în Europa, iar cota de piaţă a producătorului de automobile a urcat la 3,9%, de la 3,1% în perioada similară din 2017.

Înmatriculările de autoturisme Dacia în Europa s-au cifrat luna trecută la 44.977 unităţi, în creştere faţă de perioada similară din 2017 (39.357 vehicule), conform statisticilor Asociaţiei Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA) publicate vineri.

Grupurile franceze Renault şi PSA Peugeot Citroen au raportat în noiembrie scăderi ale vânzărilor de 15,9% şi, respectiv, 6,1%. Vânzările grupului german Volkswagen şi ale companiei americane Ford au înregistrat luna trecută un declin al livrărilor de 11,3%, şi, respectiv, 8,4%. Daimler a raportat un avans de 3,1%.

În primele 11 luni din acest an, livrările de autoturisme Dacia au consemnat o creştere de 13,2% în Europa, iar cota de piaţă a producătorului de automobile a urcat la 3,3%, de la 3% în perioada similară din 2017. Pe de altă parte, înmatriculările de autoturisme Dacia în Europa s-au cifrat la 488.330 unităţi, în creştere faţă de perioada ianuarie – noiembrie 2017 (431.242 vehicule), potrivit Agerpres.

Un medic legist a avut şocul vieţii: „E halucinant ce s-a întâmplat la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc”
Recomandări
Un medic legist a avut şocul vieţii: „E halucinant ce s-a întâmplat la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc”
 

Grupurile franceze Renault şi PSA Peugeot Citroen au raportat o creştere a vânzărilor de 2,5% şi, respectiv, 36,4%, în timp ce livrările companiei americane Ford şi ale grupului german Daimler au scăzut cu 2,2% şi, respectiv, 3,1%. Vânzările Volkswagen, cel mai mare producător auto european, au urcat cu 1,2% în primele 11 luni din acest an.


Citește și: Reacția șocantă a șefului Gărzii de Mediu Prahova la problema poluării de la Blejoi: „Aparatul a luat-o un pic razna. Ce măsuri pot eu să o iau?”


 

Close
Închide
  Close