Mergi direct la conținut »
Mesajul Familiei Regale a României după violențele de la protestul diasporei. "Au afectat unitatea națională și reputația noastră internațională"
Ştiri Libertatea > Ştiri

Mesajul Familiei Regale a României după violențele de la protestul diasporei. „Au afectat unitatea națională și reputația noastră internațională”

Principesa Margareta a transmis un mesaj după incidentele care au avut loc la protestul diasporei, desfășurat vineri, 10 august 2018, în Piața Victoriei din Capitală. "Români,

De Dana Aramă,

Avem libertatea să credem ce vrem fiecare despre recentele violențe din București, dar putem fi unanimi în convingerea că ele au afectat unitatea noastră națională și reputația noastră internațională. Aceasta doar cu câteva luni înainte ca țara noastră să asume președenția Uniunii Europene. Niciun om cu inimă din această țară nu poate fi bucuros să vadă cum ne facem rău noouă înșine.
Regele Mihai și cu mine am cunoscut bine, în ultimii treizeci de ani, ce înseamnă să mergi prin lume pentru a susține cauza țării tale și să fii primit cu un zâmbet ironic.

Românii care trăiesc departe de patrie simt o datorie față de ea și de concetățenii de acasă. Lor le lipsește România și își doresc să contribuie cu demnitate, la prosperitatea ei. datoria noastră este să-i primim cu respect și să-i încurajăm să-și înderpte buna intenție în direcții constructive.

Dreptul de a ieși în stradă și de a-ți face cunoscute aspirațiile civice este de neatins. El nu are nimic de-a face cu agresivitatea, cu cu speranța și cu libertatea. Violența nu este niciodată acceptabilă. Chiar dacă cei care dau dovadă de brutalitate sunt puțini, ei pot distruge complet rostul vocii publice.
Doresc tutror celor afectați de violențele din 10 august, de oricare parte a baricadei s-au aflat, însănătoșire grabnică. deplâng suferința tuturor celor care au fot brutalizați în aceste zile. singura cale acceptabilă este ca manifestanții și forțele de ordine să se respecte unii pe alții.
Când românii l-au condus pe regele Mihai pe ultimul drum, felul în care sutele de mii de oameni s-au comportat unii cu alții, în acele zile, a uimit întregul continent. Nu numai prin iubirea care se simțea în aer, ci și pentru că ei proiectau viitorul european al României, energic, echilibrat, responsabil și unit într-o lume plină de egoism și gesturi nedemne.
Prin dialog civic, cu idealismul tinerilor români și cu energia și resursele diasporei, cu dragostea tuturor românilor față de țara noastră putem să ne clădim un viitor mai bun pentru familiile noastre și să impunem respectul Europei pentru națiunea noastră. Așa să ne ajute Dumnezeu!”, este mesajul transmis de Principeasa Margareta.

EXCLUSIV | Orban, despre fotografia controversată: „Era ziua mea, au venit câțiva colegi să-mi facă o surpriză și i-am servit, cum e normal, cu un pahar de ceva”
Recomandări
EXCLUSIV | Orban, despre fotografia controversată: „Era ziua mea, au venit câțiva colegi să-mi facă o surpriză și i-am servit, cum e normal, cu un pahar de ceva”
 

Mitingul diasporei s-a desfășurat în data de 10 august 2018, în Piața Victoriei. Aproximativ 100.000 de oameni s-au adunat în fața Guvernului, pentru mitingul care s-a făcut remarcat mai mult prin violențele dintre grupuri de huligani și jandarmii care au folosit gaze lacrimogene. Două arme de foc au fost furate de la jandarmi. Sute de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale în urma incidentelor care au fost prezentate pe larg și în presa internațională.


Citește și: Simona Halep a câștigat titlul la Montreal. Este al treilea succes din 2018 și al 18-lea al carierei. Scandare anti-PSD din tribună, la finala cu Sloane Stephens / VIDEO


 

Close
Închide
  Close