Mergi direct la conținut »
Manifestul șoferului cu număr anti-PSD, înaintea mitingului diasporei. "Obscenitățile din politică, din muzică, cinematografie sau emisiunile televizate nu sunt numai tolerate, ci sunt promovate intens"
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Manifestul șoferului cu număr anti-PSD, înaintea mitingului diasporei. "Obscenitățile din politică, din muzică, cinematografie sau emisiunile televizate nu sunt numai tolerate, ci sunt promovate intens"

Manifestul șoferului cu număr anti-PSD, înaintea mitingului diasporei. „Obscenitățile din politică, din muzică, cinematografie sau emisiunile televizate nu sunt numai tolerate, ci sunt promovate intens”

Înaintea mitingului diasporei din data de 10 august, Răzvan Ștefănescu, șoferul cu plăcuțe de înmatriculare anti-PSD, a transmis un mesaj adresat tuturor românilor din țară și din străinătate.

De Dana Aramă,

Răzvan Ștefănescu, șoferul mașinii cu număr anti-PSD căruia polițiștii i-au deschis dosar penal și i-au ridicat numerele de înmatriculare personalizate în Suedia, a transmis un mesaj înainte de mitingul diasporei, care are loc vineri, 10 august.

Mesajul lui Răzvan Ștefănescu este intitulat „Manifestul unui român” și a fost postat pe pagina de Facebook a șoferului român stabilit în Suedia.

„Dragi prieteni virtuali și nu numai. Acesta este un mesaj adresat atât românilor din țară, dar și celor care cu dispreț au fost numiți de politicieni „lumpendiaspora românească”.

Vreau să vă detaliez mai jos motivele pentru care am folosit expresia atât de controversată pe plăcuțele de înmatriculare.

Multe momente de însingurare am trăit peste hotare, stingher în lume și departe de casă. Sunt sigur că toți cei plecați din România au simțit aceleași lucruri, în diferite momente ale vieții lor din afara granițelor.

Momente de nesiguranță și îndoieli care sunt copleșitoare. În final, lucrurile se rezolvă, dar o revoltă nemăsurată mă cuprinde mereu, pentru că lucrurile nu pot fi așa cum trebuie și în țara mea.

Un sentiment de furie mă cuprinde când îmi privesc copilul și mă întreb: ce fac? Unde voi ajunge? Deși pare că lucrurile sunt rezolvate pe moment, sentimentul de nesiguranță stăruie. Ce-mi rezervă viitorul acasă? Pentru că acasă e tot acasă.

O hackeriță pe jumătate româncă face furori în SUA: 'Pot să șterg toate voturile lui Donald Trump'
Recomandări

O hackeriță pe jumătate româncă face furori în SUA: 'Pot să șterg toate voturile lui Donald Trump'

Acolo mă voi întoarce în final. Ce pot face eu? Cum ripostez? Ceva trebuie să fac. Copilul meu bun și deștept îmi cere asta, să iau atitudine, chiar dacă el nu înțelege prea bine tot timpul ce se întâmplă.

Pentru mine, expresia m…PSD nu este doar o lozincă. Verbalizarea sa aduce după sine o serie de reacții și sentimente puternice, declanșează ostilități, dar și o solidaritate fără precedent a celor care se simt trădați de clasa politică.

Nu este doar o sintagmă și cu atât mai mult – nu este doar o „înjurătură”. Am fost blamat pentru că am folosit cuvintele acestea și mi s-a pus la îndoială moralitatea. Unele remarci au venit din partea rudelor/apropiaților.

Aș vrea, pentru o clipă, să ne debarasăm de rușine, de subtilități, de diplomație și falsul bun-simț. Iar #m…PSD, pe mine, ca tânăr, un tânăr responsabil civic, însă deziluzionat, cu obiective precise însă puțin probabile de atins în propria țară, mă reprezintă. Că vă place sau nu, că sunteți de acord sau nu.

Cultul lui Pomohaci. Cât de ușor scapă de închisoare pedofilii din România
Recomandări

Cultul lui Pomohaci. Cât de ușor scapă de închisoare pedofilii din România

Obscenitățile din politică, din muzică, cinematografie sau emisiunile televizate nu sunt numai tolerate ci sunt, de cele mai multe ori promovate intens. Politicienii care vorbesc trivial sau înjură de la tribuna Parlamentului nu au fost în nicio circumstanță sancționați pentru ofensele aduse românilor sau altor politicieni, femei cu predilecție.

Mai tare decât momentele de nesiguranță m-au durut, în acest concediu, ipocrizia și dubla măsură. Clipele de disconfort, dezumanizante pentru mine și copilul meu din sediul poliției. M-am revoltat împotriva unui partid anti-național, și împotriva unei clase politice care a dovedit de nenumărate ori că nu lupta pentru interesele acestei țări și nu face nimic pentru ca românii să nu mai plece.

Bunicul Petre este singurul sprijin din viața Isabelei, fetița de 9 ani. Îngrozitor ce au vrut părinții să-i facă propriului copil
Recomandări

Bunicul Petre este singurul sprijin din viața Isabelei, fetița de 9 ani. Îngrozitor ce au vrut părinții să-i facă propriului copil

Vedeți ce se întâmplă chiar zilele acestea cu fermele și gospodăriile românești, cu culturile arse din cauza indolenței autorităților. Am folosit un sinonim al cuvantului “gură” și “a duce cu vorba”. Folosit în sens peiorativ. bineînțeles. Ce puteam face mai puțin ca să aiba sens? Mai mult, orice altceva era prea mult”, a scris Răzvan Ștefănescu pe pagina sa de Facebook


Citește și: VIDEO / Protestatara mătușa Marioara, la mitingul diasporei: ”Sunt din județul Teleorman, mă lupt cu cel mai mare șarlatan. Acolo-i vicleanu, acolo-i șarlatanu”


 

Close
Închide
  Close