MENIU CAUTĂ
18 Sep. 2017 10:15

Carmen Dan anunță un comandament de urgență la Timișoara, unde va participa și Mihai Tudose

Distribuie

Ministrul de Interne Carmen Dan a ajuns luni dimineață la Spitalul Județean din Timișoara, unde sunt internate majoritatea persoanelor rănite de furtuna care a lovit duminică vestul țării. 

UPDTAE ora 10:15. Ministrul de Interne Carmen Dan a spus, după ce a ieșit de la Spitalul Județean din Timișoara că cei doi copii răniți care sunt internați în unitatea spitalicească sunt în stare stabilă.

Referitor la implementarea unui sistem de alertă meteo prin telefonie mobilă, ministrul a spus că sunt discuții în acest sens, urmând ca experții în domeniu să stabilească modalitatea tehnică prin care să fie implementat acest sistem. Totodată, ministrul a spus că există o aplicație a IGSU care a fost descărcată doar de 100.000 de persoane.

Totodată, ministrul Carmen Dan a anunțat că la Timișoara va avea loc un comandament de urgență, la care va participa și premierul Mihai Tudose.

În Timiş, bilanţul provizoriu indică 5 morţi şi câteva zeci de răniţi, o mulţime de acoperişuri smulse de pe case şi blocuri şi copaci prăbuşiţi pe străzi şi şosele.

Totodată, zeci de străzi din Timişoara şi mai multe localităţi din judeţ nu au curent electric, după ce vântul puternic a rupt fire de electricitate.

Sute de elevi, care învață la opt unități de învățământ din județul Timiș, nu vor merge, luni, la școală, după ce furtuna a distrus clădirile în care învață.

Este vorba de trei licee din Timişoara – Colegiul Tehnic de Vest, Liceul de Arte Plastice şi Colegiul Economic, plus alte cinci şcoli din Jimbolia, Otelec, Beregsău, Charlottenburg şi Iohanisfeld.

CITEȘTE ȘI:

Opt morți și 67 de răniți după urgia din vestul țării. Klaus Iohannis: „Sunt profund marcat”

Stațiunea Moneasa din Arad, distrusă de furtună. Prăpăd după vijelie

FOTO & VIDEO | Prăpăd după furtună în Cluj. Imaginile dezastrului, publicate de primarul Emil Boc

Premierul Tudose anunță celulă de criză, la Ministerul de Interne, după furtunile din vestul țării: Vom ajuta comunitățile

Zeci de turiști, blocați în zona ghețarului de la Scărișoara din cauza furtunii. Drumul e blocat de copacii culcați la pământ

De ce s-a produs furtuna violentă care a ucis 5 oameni în Timiș. Explicațiile meteorologilor

Președintele Klaus Iohannis, mesaj pentru oamenii afectați de furtuna violentă. ”Sunt profund marcat…”

Citește mai multe despre furtuna și Timișoara pe Libertatea.

Comentarii