„Nu avem informaţii cu privire la starea de sănătate a preşedintelui Putin. Evident, am ascultat şi noi ceea ce a declarat unul din şefii serviciilor de informaţii ucrainene, nu avem astfel de informaţii la nivel de NATO”, a declarat Mircea Geoană, la Digi 24.

Şeful serviciilor secrete ucrainene, general-maiorul Kyrylo Budanov, a estimat că războiul va atinge un punct de cotitură la jumătatea lunii august şi se va termina până la sfârşitul anului. El a prezis corect inclusiv momentul invaziei ruse în Ucraina. Într-un interviu acordat Sky News, generalul-maior Kyrylo Budanov a mai spus că o lovitură de stat pentru înlăturarea lui Vladimir Putin este deja în curs în Rusia, iar liderul rus este grav bolnav de cancer.

Cotidianul italian La Stampa a scris, citând surse apropiate Kremlinului, dar şi informații distribuite pe Telegram de un fost colonel din aparatul de securitate rus, că Vladimir Putin a fost transportat de urgență la spital și operat de cancer.

Momentul în care starea acestuia s-a înrăutățit brusc a venit după ceremoniile dedicate Zilei Victoriei, sărbătorită la Moscova și la care președintele rus a participat.

Ulterior, el ar fi fost transportat de urgență la o clinică din Moscova, unde o echipă de medici era pregătită pentru intervenție. În același timp, a fost pus la punct un plan de „înlocuire” pentru zece zile a liderului de la Kremlin.

„Există dovezi că, în urmă cu aproximativ o săptămână, președintele rus a fost dus de urgență la clinică, era noapte, era foarte bolnav”, spun sursele citate de publicația italiană. La Stampa mai scrie că în aceste zile se va afla rezultatul operației la care a fost supus președintele rus.

Foto: EPA

Urmărește pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informații despre războiul din Ucraina

Urmărește-ne pe Google News