Mergi direct la conținut »
O fostă jurnalistă și un chef vor să înființeze la Suceava “Școala de gătit”. Vor fi cursuri pentru avansați, dar și pentru pasionați
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > O fostă jurnalistă și un chef vor să înființeze la Suceava “Școala de gătit”. Vor fi cursuri pentru avansați, dar și pentru pasionați

O fostă jurnalistă și un chef vor să înființeze la Suceava “Școala de gătit”. Vor fi cursuri pentru avansați, dar și pentru pasionați

Un eveniment umanitar unde bucătari din țară au pregătit o masă pentru elevi cu deficiențe, organizat la Gura Humorului, a fost punctul de plecare pentru înființarea unei Școli de gătit la Suceava. Fosta ziaristă Adina Țibu și chef executive Bogdan Cîmpanu vor să organizeze o școală pentru bucătari, pentru cei care privesc gătitul ca un hobby sau care își propun să urmeze o dietă, dar și pentru liceeni care pleacă la studii și rămân fără sprijinul părinților.

De Tiberiu Bujdei,

Adina Țibu a declarat pentru Libertatea că s-a apucat de gătit fiindcă este clientul cel pretențios care ajunge într-un restaurant și caută mereu ce nu este bun. Pentru că avea mereu câte ceva de obiectat, prietenul ei a îndemnat-o să gătească.

„Am călătorit foarte mult, ceea ce mi-a deschis orizontul culinar în mod deosebit. Anul trecut, am făcut cursul de bucătari, iar apoi cursul de trainer, iar acum urmează să predau din ceea ce am învățat, ce știu mai bine”, a spus Țibu.

Ea a explicat că va pune în practică împreună cu chef executive Bogdan Cîmpanu o școală de gătit, unde vor fi cursuri atât teoretice, privind felurile în care se pot combina anumite alimente, grupurile de bază, texturi, sau cum poți să alegi un anumit produs din magazin, dar și practice, într-o bucătărie pusă gratuit la dispoziție de o firmă.

Potrivit Adinei Țibu, școala va fi structurată pentru avansați, specialiști HORECA, vor fi cursuri hobby pentru persoane care vor să și socializeze, dar și un club de dietă în care vor fi prezentate rețete specifice, iar cursanții vor învăța cum să-și calculeze singuri caloriile. De asemenea, școala va avea și un club de gătit pentru copii.

„Ideea mi-a venit anul trecut, dar nu aveam cu cine. Întâmplarea a făcut să îl cunosc pe chef executive Bogdan Cîmpanu specialist în fine dinning”, a spus Țibu.

Afaceri de familie pe banii statului. Organigrama ISU Vaslui, plină de rude
Recomandări

Afaceri de familie pe banii statului. Organigrama ISU Vaslui, plină de rude

Cei doi s-au cunoscut la sfârșitul lunii ianuarie, la un proiect umanitar, „Zâmbet de copil”, unde mai mulți bucătari din țară s-au întâlnit la Gura Humorului și au pregătit o masă mai specială pentru copii cu deficiențe.

„Tot ceea ce reprezintă farfuria unui om îl reprezintă pe sine, dar și munca lui, inclusiv etapa de documentare. Pentru că nu e totul să știi să gătești, ci și să nu folosești arome artificiale, coloranți artificiali, tot soiul de glutamați care ne-au invadat în ultima perioadă”, a adăugat Țibu.

Ea a spus că alături de Cîmpanu, Școala de gătit va avea invitați chefi foarte bine pregătiți din țară care vor prezenta partea lor de curs.

Din grup vor face parte chef Tudorel Creangă, specialist în bucătăria tradițională, chef executive Bogdan Cîmpanu, specialist în fine dinning, Ionuț Macovei de la Colibița, care este specialist în bucătărie internațională, în special preparate din pește și fructe de mare, iar Adina Țibu se va axa pe partea de diete.

Theodor are 34 de ani și era doctor în Iași. Ce salariu va primi în Franța ca medic
Recomandări

Theodor are 34 de ani și era doctor în Iași. Ce salariu va primi în Franța ca medic

Fosta jurnalistă a spus că la aceeași acțiune umanitară a fost prezent și călugărul Marin Dafin, de la un schit din Ilfov, de la care a învățat dulciuri mănăstirești foarte interesante pe care le va prezenta.

„Vrem să aducem un tren nou. Trenduri 2019 din arta culinară”, a mai spus Țibu.

Chef executive Bogdan Cîmpanu a spus că va arăta cursanților exact ce face el acum, ce pune pe masă la evenimente cu gustări reci, gustări calde sau diverse fripturi, toate în trendul culinar al anului 2019.

„Vreau să le arăt cum scot gustul, cum scot culoarea, totul natural, fără chimicale, totul numai din legume și brânzeturi. Vor învăța foarte multe tehnici, pentru că în primul rând tehnicile contează”, spune Bogdan Cîmpanu.

Directoarea Colegiului Goethe, înregistrată de elevi când spune că a dat afară un profesor cu trei facultăți și 9,45 la Titularizare
Recomandări

Directoarea Colegiului Goethe, înregistrată de elevi când spune că a dat afară un profesor cu trei facultăți și 9,45 la Titularizare

El a explicat că tehnicile pe care le-a învățat sunt reintepretate acum ca să se poată descurca cu personal redus, mai ales că acum HORECA este într-o criză de personal.

„Le-am adaptat că pot să fac evenimentele și singur”, a spus chef executive Bogdan Cîmpeanu.

Adina Țibu spune că acum de la fine dinning se merge spre un casual dinning, astfel ca chef-ul să vină lângă client și să prezinte ceea ce a preparat.

Citește și: Zece ani fără Marian Cozma. Petre, tatăl fostului handbalist: „Plâng neîncetat de o săptămână”

Close
Închide
  Close